Jätä ruokavaliokulttuuri pois ruokavaliostasi, asiantuntijat sanovat. Kuinka aloittaa

Mutta se on liian salakavalan kauaskantoinen rajoittuakseen siihen, mitä saamme viihteestä.

Suuri osa maailmasta on juurtunut ajatuksiin, että ruoan ja liikkeen hallinta, jotta päästään lähemmäksi ihanteellista vartalotyyppiä, on oikea tie – vaikka se ei johdakaan terveisiin valintoihin, sanoi Sabrina Strings, sosiologian apulaisprofessori. Kalifornian yliopisto, Irvine.

Vaikka ruokavaliokulttuuri voi myötävaikuttaa syömishäiriöihin monilla ihmisillä, jopa ne, joilla ei ole diagnosoitua sairautta, joutuvat usein häpeän, kiusaamisen, rajoitusten, itsensä rangaistuksen ja negatiivisten suhteiden kohteeksi ruokaansa ja kehoonsa ruokavaliokulttuurin takia, Jill sanoi. Andrew, ensimmäinen avoimesti omituinen musta henkilö, joka on valittu Ontarion lakiasäätävään kokoukseen ja Body Confidence Canadan perustaja.

Usein ruokavaliokulttuurin viestit voivat kuulostaa paljon terveellisiltä syömisohjeilta, mutta nämä kaksi ovat erilaisia, sanoi Lauren Smolar, National Eating Disorders Associationin ohjelmien varapuheenjohtaja. Ja sen tunnistaminen, ohjaavatko ruokavaliosi valintojasi kehosi vai mitä yhteiskunta sanoo kehostasi, on tärkeä ensimmäinen askel, hän lisäsi.

Mitä ruokavaliokulttuuri on

Tärkeä vastuuvapauslauseke: Kun nämä asiantuntijat sanovat “ruokavaliokulttuurin”, he eivät tarkoita valintojen tekemistä kehosi ja mielesi terveyden ja hyvinvoinnin ollessa etusijalla.

Ruokavaliokulttuuri ymmärretään vaikutuksista ja viesteistä, jotka vaikuttavat siihen, miten syömme, perustuen kulttuuriseen paineeseen saavuttaa ihanteellinen vartalotyyppi, Smolar sanoi.

Voi olla vaikea sanoa, milloin ja missä määrin yhteiskunta vaikuttaa ruokailutottumuksiimme, kun otetaan huomioon viesti, jonka mukaan vähemmän rasvainen keho on terveellisempää ja että jotkut ruokailutavat ovat moraalisesti parempia kuin toiset.

“Kun ajattelet, miksi syöt ruokaa tai harjoitat tiettyjä käyttäytymismalleja ja ajatuksia, mikä on syy siihen?” Smolar kysyi. “Teetkö sen, koska kehosi kaipaa sitä ruokaa ja sitä tarvitset juuri nyt ravinnoksi? Vai teetkö sen, koska sinusta tuntuu, että tämä on oikea asia?

“Onko (se) yhteiskunta kertonut sinulle, että tuo valinta on parempi valinta – vaikka kehosi saattaa kertoa sinulle, että on olemassa erilainen vaihtoehto, jota se tarvitsee juuri nyt?” Smolar sanoi.

Jokainen keho tarvitsee erilaisia ​​määriä ruokaa, erilaista aktiivisuutta ja erityyppistä ravintoa – kaikki, mikä kertoo, että jokaiselle on yksi oikea tapa, on ruokavaliokulttuurin ansa, hän sanoi.

Kuinka se hallitsee kehoamme

Da’Shaun Harrisonille ruokavaliokulttuuri on vankila.

Harrisonia, joka käyttää niitä/heitä pronomineja, käskettiin laihduttamaan suuren osan elämästään – niin paljon, että kun he sairastuivat lapsena ja alkoivat pudottaa kiloa huolestuttavalla nopeudella, sairautta ei havaittu hetkeksi.

Sen sijaan että kyseenalaistivat sen, ympärillään olevat juhlivat kehonsa pienentymistä, sanoi Harrison, “Belly of the Beast: The Politics of Anti-Fatness as Anti-Blackness” kirjoittaja.

“Ruokintakulttuuri on yhteiskuntamme syvä suuntaus siihen, että yritetään säädellä sitä, mitä ihmiset syövät mekanismina tai säätelemään ihmisten painoa”, Strings lisäsi.

Harrison sanoi, että ihmisten ulkonäön ja käyttäytymisen hallinta ja ulkonäön priorisointi voi vaikuttaa kaikkiin, ja se risteää erityisesti rasismin, seksismin ja homofobian kanssa.

Ruokavaliokulttuuri edistää hyvin rajoitettua määrää yhteiskunnan hyväksymiä esiintymisiä ja voi painostaa ihmisiä mukautumaan noihin harvoihin mielikuviin, vaikka ne eivät sisällä heidän muotoaan, sukupuoltaan, rotuaan tai seksuaalisuuttaan.

Ja vaikka jotkut viestit kuulostaa siltä, ​​että ne tukevat näitä yhteisöjä tai tarjoavat lääketieteellisiä neuvoja, ne voivat itse asiassa edistää ruokavaliokulttuuria, Strings sanoi.

Hän muisti asuneensa Bay Area -alueella ja kuulleensa radiosta mainoksia, joissa kerrottiin, että mustat ihmiset olivat stressaantuneita eivätkä välittäneet itsestään. Mainoksessa sanottiin, että heidän oli laihdutettava, hän sanoi.

“He väittävät olevansa huolissaan mustien terveydestä, mutta se, mitä he tekevät, on vain mustien patologisointia”, hän sanoi.

Millä se korvataan

Iloinen syöminen on ihmisen perustavanlaatuinen kokemus, eikä ruokavaliokulttuurin pitäisi antaa varastaa sitä, Strings sanoi.

“Meillä pitäisi olla kakkua, meillä pitäisi olla piirakkaa, meillä pitäisi olla näitä asioita, eikä meidän pitäisi tuntea, ettei meillä ole oikeutta saada niitä”, hän sanoi.

Se ei tarkoita, että et ajattele ravintoa, Andrew sanoi, mutta se tarkoittaa, että sinun pitäisi ajatella mitä tarvitset henkisesti ja fyysisesti sen sijaan, miltä muut haluavat sinun näyttävän. Itsesi rankaiseminen ruoasta voi johtaa huonompaan suhteeseen ruokaan ja enemmän hemmotteluun asioissa, jotka eivät välttämättä ravitse kehoasi, Andrew lisäsi.

Etkö ymmärrä, mitä tarvitset kehosi ravitsemiseen? On ammattilaisia, jotka voivat auttaa selvittämään, mitkä valinnat tulevat kehostasi ja mitkä ympäröivästä laihdutuskulttuurista. Terapeutit ja ravitsemusterapeutit, jotka ovat erikoistuneet syömishäiriöihin tai intuitiiviseen syömiseen, ovat hyviä paikkoja aloittaa, Smolar sanoi.

“Jos olet elänyt koko syntymäsi, investoinut ruokavaliokulttuuriin ja yrität kiusoitella sitä, joskus se voi vaatia ammatillista tukea, jotta pystyt sulkemaan viestit, joita et ehkä ole tietoinen. todella muuttaa itseäsi”, hän lisäsi.

.

Leave a Comment