Jälleenmyyjä aikoo laajentaa liiketoimintaansa Venäjällä sitä mukaa, kun uusia yrityksiä tulee ulos

  • Ranskalaisen jälleenmyyjän venäläinen haara haluaa laajentaa tuotevalikoimaansa myymälöissään, The Telegraph raportoi.
  • Jälleenmyyjän mukaan myynti oli myyntipisteen mukaan kasvanut muiden merkkien lopettamisen jälkeen Venäjällä.
  • Päätös liiketoiminnan laajentamisesta syntyy, kun muut brändit ovat sulkeneet myymälöitä Venäjällä.

Ranskalainen vähittäiskaupan jättiläinen ilmoitti haluavansa laajentaa venäläisten myymälöidensä tuotteita täyttääkseen muiden merkkien jättämän aukon sen jälkeen, kun ne lopettivat toiminnan Venäjällä, The Telegraph raportoi.

Leroy Merlin, joka myy kodin- ja puutarhatarvikkeita, sanoi, että “myynti on kasvanut merkittävästi” sen jälkeen, kun Venäjä miehitti Ukrainan 24. helmikuuta, The Telegraphin mukaan.

Telegraphin näkemässä kirjeessä Leroy Merlinin Venäjän sivuliikkeen johtajat kertoivat toimittajille: “Tiettyjen yritysten poistuttua markkinoilta olemme avoimia ehdotuksillenne tarjonnan lisäämisestä ja tuotevalikoiman lisäämisestä. ”

“Seuraavien kolmen tai neljän kuukauden aikana aiomme korvata tuontituotteet kokonaan Venäjällä valmistetuilla”, kirje lisäsi Telegraphin mukaan.

Vähittäiskaupan jättiläisen päätös laajentaa liiketoimintaa Venäjällä tulee, kun yhä useammat brändit sulkevat väliaikaisesti myymälöitään maassa. Vähittäiskaupan jättiläiset, kuten H&M, Starbucks ja IKEA – yksi yrityksen kilpailijoista kodintarvikkeissa – ovat kaikki lopettaneet toimintansa Venäjällä hyökkäyksen alkamisen jälkeen 24. helmikuuta.

Muut Venäjällä edelleen toimivat jälleenmyyjät ovat joutuneet painostamaan myymälöiden sulkemista. Burger King ja Papa John’s, jotka kumpikin toimivat Venäjällä franchising-sopimusten kautta, ovat kohdanneet kritiikkiä myymälöiden avaamisesta siellä. Ravintolat ovat keskeyttäneet ketjujen yritystuen, mutta vaatineet, että kumpikaan ei voi yksipuolisesti keskeyttää toimintaansa.

Leroy Merlinin omistaa ranskalaiset vähittäiskauppiaat Association Familiale Mulliez, joka omistaa myös urheilukaupan Decathlonin. Yrityksen takana olevan Mulliezin perheen arvo on noin 45,9 miljardia dollaria Bloombergin mukaan.

Leroy Merlinillä on Venäjällä 112 myymälää ja Decathlonilla noin 60 venäläistä myymälää. Kumpikaan jälleenmyyjä ei ole keskeyttänyt toimintaansa Venäjällä, The Telegraph raportoi.

Decathlon ei vastannut Insiderin kommenttipyyntöön. Insider otti yhteyttä myös Leroy Merliniin ja Association Familiale Mullieziin LinkedInissä, mutta ei saanut heti vastausta.

Toinen sisaryritys – ranskalainen supermarket-jätti Auchan – jolla on yli 300 myymälää Venäjällä, on siellä edelleen auki, kertoo The Telegraph. Yrityksen tiedottaja kertoi lehdelle, että “yritys seisoi ukrainalaisten rinnalla pitämällä kaupat auki ja antamalla humanitaarista apua”.

Auchanin edustaja ei heti vastannut Insiderin kommenttipyyntöön, kun häntä lähestyttiin LinkedInissä.

Leave a Comment