Intel ja NSF investoivat 150 miljoonaa dollaria Yhdysvaltain teknilliseen koulutukseen

Viimeisimmässä liikkeessä piisiruvalmistuksen hallitsevan aseman poistamiseksi Aasian maista Santa Clarassa Kaliforniassa sijaitseva Intel ja Yhdysvaltain kansallinen tiedesäätiö (NSF) ovat ilmoittaneet aikovansa investoida 150 miljoonaa dollaria ammattitaitoisten työntekijöiden koulutukseen Yhdysvalloissa.

Menot jaetaan seuraavan vuosikymmenen aikana koulutus- ja tutkimuskumppanuuksien tarjoamiseen yliopistojen ja korkeakoulujen kanssa teknisen koulutuksen tukemiseksi. Yhtiö sanoo, että sen 100 miljoonan dollarin lupaus täydentää Santa Clarassa Kaliforniassa sijaitsevan siruvalmistajan suunnittelemaa 20 miljardin dollarin investointia kahteen Ohion sirujen tuotantolaitokseen, jotka luovat 3 000 työpaikkaa vuoteen 2025 mennessä.

National Science Foundation ilmoitti, että se tarjoaa 50 miljoonan dollarin vastaavan sijoituksen samoihin tavoitteisiin kaikkialla Yhdysvalloissa

“Me Intelillä uskomme vahvasti, että koulutukseen investoiminen on välttämätöntä, jotta voimme varmistaa, että meillä on oikeat kyvyt tukemaan kasvuamme ja auttamaan Yhdysvaltoja saamaan takaisin johtoasemansa puolijohteiden valmistuksessa”, Intelin varatoimitusjohtaja ja henkilöstöjohtaja Christy Pambianchi sanoi lausunnossaan. . “Tavoitteenamme on tuoda nämä ohjelmat ja mahdollisuudet erilaisiin kaksi- ja nelivuotisiin korkeakouluihin, yliopistoihin ja teknisiin ohjelmiin, koska on tärkeää laajentaa ja monipuolistaa STEM-koulutusta. Intel on sitoutunut valmistelemaan Amerikan työvoimaa teknologisilla taidoilla, joita tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa.

Intel sijoittaa ensimmäiset 50 miljoonaa dollaria suoraan Ohion korkeakoulujärjestelmään ja käyttää osan varoista Intel Semiconductor Education and Research -ohjelman luomiseen Ohioon. Loput 50 miljoonaa dollaria käytetään puolijohdekoulutushankkeisiin koko maassa.

Semiconductor Industry Associationin mukaan Yhdysvaltojen osuus maailmanlaajuisista piivalmistusmarkkinoista on pudonnut vuoden 1990 37 prosentista 12 prosenttiin nykyään. COVID-19-pandemian aiheuttamat pulat ovat iskeneet erityisesti puolijohdeteollisuuden toimitusketjuun. Aasian osuus maailman puolijohteiden valmistuksesta on 80 prosenttia. Sen lisäksi, että Intel investoi Yhdysvaltain tuotantokapasiteettiin valtavasti, Intel ilmoitti viime viikolla tekevänsä 88 miljardia dollaria eurooppalaiseen siruvalmistukseen seuraavan vuosikymmenen aikana.

CRN:n haastattelussa NSF:n tietojenkäsittely- ja tietotekniikan apulaisjohtaja Erwin Gianchandani sanoi, että säätiö keskittyy lievittämään toimitusketjun ongelmia, jotka ovat vaivanneet teknologiateollisuutta ja sen ulkopuolella. NSF käyttää 50 miljoonan dollarin osuutensa teknologiseen koulutukseen koko maassa.

“On selvää, että meidän on tehtävä kaikkemme lisätäksemme puolijohdevalmistusta paljon paremmin”, Gianchandani sanoi. ”Se, missä olemme tänään, ei yksinkertaisesti ole siellä, missä haluamme olla. Meillä on valtava mahdollisuus, ei vain kumppanuuden Intelin kanssa, vaan mahdollisesti myös muiden yksityisen sektorin sidosryhmien kanssa ja todella kaksinkertaistamalla investoinnit tulevaisuuden puolijohdeteknologioihin, jotta voimme saada meidät takaisin tasolle, jolla Yhdysvallat voi todella sitoutua uudelleen. Mitä tulee kilpailukykyyn tällä areenalla… On selvää, että meille on tärkeää priorisoida investoinnit tähän alueeseen varmistaaksemme, että olemme kansakunnan kärjessä puolijohteiden suunnittelussa ja valmistuksessa.”

Debbie Schwartz, varatoimitusjohtaja Mavenspiressa, Annapolisissa, Md.-pohjaisessa ratkaisutoimittajassa, sanoi, että investoinnit ovat arvokkaita kanavakumppaneille kautta linjan. “Sirupula vastaa pidentyneitä toimitusaikoja, mikä tarkoittaa viivästyksiä asiakkaiden saavuttaessa liiketoimintaansa tarvitsemiaan tuloksia. Kapasiteetin rakentaminen (USA:n sirutuotannossa) tarkoittaa reaaliaikaisemman toimituskyvyn palauttamista.”

Gianchandani sanoi, että säätiö on erityisen kiinnostunut käyttämään 50 miljoonaa dollaria investoimaan maan alueille ja väestöryhmille, jotka ovat saaneet jäädä huomiotta aiemmin. ”En usko, että olemme liian pitkään tehneet tarpeeksi yrittääksemme hyödyntää koko maan innovaatioiden maantiedettä. Tämä saa meidät ajattelemaan paikkoja, kuten yhteisön korkeakouluja tai historiallisesti mustia korkeakouluja ja yliopistoja tai latinalaisamerikkalaisia ​​palvelevia instituutioita tai heimoopistoja – kuinka voimme hyödyntää… nousevia tutkimuslaitoksia eri puolilla maata.”

Gianchandani sanoi, että NSF alkaa tunnistaa rahoitusmahdollisuuksia hyvin pian. “Toivomme yhdistävämme aivomme Intelin ja NSF-ohjelmatiimien kanssa… muutaman seuraavan kuukauden aikana, jotta pääsemme siihen pisteeseen, jossa voimme tarjota rahoitusmahdollisuuden joskus loppukesästä.”

Leave a Comment