Hongkong helpottaa tiukkoja COVID-rajoituksia yritysten vastareaktion jälkeen

HONGKONG, 21. maaliskuuta (Reuters) – Hongkong aikoo lieventää joitakin COVID-19-toimenpiteitä ensi kuussa, poistaa lentokiellon yhdeksästä maasta, vähentää karanteenia ja avata kouluja uudelleen yritysten ja asukkaiden vastareaktion jälkeen.

Toimitusjohtaja Carrie Lamin maanantaina ilmoittamat liikkeet tulevat, kun monet maat siirtyvät yrittämään elää viruksen kanssa sen sijaan, että yrittäisivät pitää sen poissa.

Kiinan hallitseman alueen asukkaat ovat yhä turhautuneempia tiukoista toimenpiteistä, joista monet ovat olleet voimassa yli kaksi vuotta.

Rekisteröidy nyt saadaksesi ILMAISEKSI rajoittamattoman pääsyn Reuters.com-sivustolle

Lentokielto Australiasta, Britanniasta, Kanadasta, Ranskasta, Intiasta, Nepalista, Pakistanista, Filippiineiltä ja Yhdysvalloista puretaan 1. huhtikuuta alkaen.

“Lentokielto ei ole enää ajankohtainen ja asianmukainen…se aiheuttaa valtavia häiriöitä hongkongilaisille, jotka ovat jumissa näissä yhdeksässä maassa, jos jatkamme kieltoa”, Lam sanoi tiedotustilaisuudessa.

Kaupunkiin saapuvien Hongkongin asukkaiden hotellikaranteeni voidaan lyhentää seitsemään päivään kello 14:stä, jos heidän testituloksensa on negatiivinen, Lam sanoi. Hän oli aiemmin sanonut, että toimenpiteet ovat voimassa 20. huhtikuuta saakka.

Koulut jatkaisivat kasvokkain tapahtuvaa opetusta 19. huhtikuuta, kun taas julkiset paikat, mukaan lukien urheilutilat, avattaisiin uudelleen 21. huhtikuuta, hän sanoi.

Hongkongin raja on ollut käytännössä suljettuna vuodesta 2020 lähtien, sillä harvat lennot ovat päässeet laskeutumaan ja tuskin yhtään matkustajaa on päästetty kauttakulkuun, mikä eristää kaupungin, joka oli rakentanut maineen maailmanlaajuisena finanssikeskuksena.

Hongkongissa on viime viikkoina rekisteröity eniten kuolemantapauksia miljoonaa ihmistä kohden maailmanlaajuisesti viime viikkoina – yli 24 kertaa kilpailevassa Singaporessa – johtuen suuresta osasta vanhuksia, jotka olivat rokottamattomia, koska erittäin tarttuva Omicron-variantti repeytyi hoitokodeissa.

Tiheästi täynnä olevassa kaupungissa on kirjattu yli miljoona tartuntaa pandemian alkamisen jälkeen ja noin 6 000 kuolemantapausta – suurin osa kuluneen kuukauden aikana. Viranomaiset ilmoittivat maanantaina 14 068 uudesta tapauksesta ja 223 kuolemasta.

Terveysasiantuntijoiden arvioiden mukaan jopa 4 miljoonaa ihmistä 7,4 miljoonasta väestöstä voi saada tartunnan, koska monet asukkaat ovat saaneet viruksen ja eristäytyneet kotonaan ilmoittamatta viranomaisille.

Yritykset ja kaupungin talous ovat umpikujassa laajalle levinneistä sulkemisista, ja lääkäreiden mukaan monet asukkaat kamppailevat lisääntyvien mielenterveysongelmien kanssa, erityisesti pienituloisten perheiden keskuudessa.

Lamin politiikan käänne tulee sen jälkeen, kun hänen hallintoaan on toistuvasti moiti poliitikot, Peking-mielinen media ja Kiinan sosiaalinen media, vain viikkoja ennen kuin kaupungissa on määrä järjestää vaalit 8. toukokuuta valitakseen, kuka johtaa aluetta seuraavien viiden vuoden ajan. .

Hän kieltäytyi kommentoimasta, aikooko hän ehdokkaana uudelle toimikaudelle.

POISTUMISSTRATEGIA

Suunnitelma koronavirustestien suorittamisesta lykätään, Lam sanoi viitaten asiantuntijoihin, joiden mukaan se ei ollut sopiva aika. Hongkongilla on oltava selkeä irtautumisstrategia sen sijaan, että yritetään hävittää virus kokonaan, asiantuntijat sanoivat.

Vaikka entinen Britannian siirtomaa on virallisesti pitäytynyt “dynaamisen nolla” -koronaviruspolitiikassa, kuten Manner-Kiinassa, joka pyrkii hillitsemään kaikkia epidemioita, se on siirtynyt lieventämisstrategioihin kuolemien lisääntyessä pilviin.

Lam sanoi, että sosiaalista etäisyyttä kevennetään vaiheittain 21. huhtikuuta alkaen, jolloin ravintolaruokailu sallitaan klo 18 jälkeen neljän hengen pöydissä tällä hetkellä kahdesta.

Yökerhot, pubit ja rannat saisivat avautua toisessa vaiheessa, kun taas ihmiset pääsisivät ulkoilemaan ilman maskia. Maskit ovat tällä hetkellä pakollisia kaikkialla kodin ulkopuolella.

Tähän vuoteen asti Hongkong oli onnistunut hillitsemään koronavirusta paljon paremmin kuin monet muut sen kokoiset kaupungit, mutta viimeisin infektioaalto valtasi sen maailmanluokan lääketieteellisen järjestelmän, ruumishuoneet ovat täynnä ja yleisön luottamus kaupungin hallitukseen on täydessä vauhdissa. aika vähissä. Lue lisää

Rekisteröidy nyt saadaksesi ILMAISEKSI rajoittamattoman pääsyn Reuters.com-sivustolle

Raportoivat Farah Master, Twinnie Siu, Jessie Pang, Anne Marie Roantree ja Queenie Garcia; Leikkaus Christopher Cushing, Simon Cameron-Moore ja Nick Macfie

Standardimme: Thomson Reutersin luottamusperiaatteet.

.

Leave a Comment