GM luo uutta ikonisten ajoneuvojen tuontiliiketoimintaa Yhdysvalloista Kiinaan

GM:n presidentti Mark Reuss ilmoitti tammikuussa investoivansa 2,2 miljardia dollaria autonvalmistajan Detroit-Hamtramck Assembly -tehtaan Michiganissa uusiin täyssähköautoihin ja autonomisiin ajoneuvoihin. 27, 2020.

Michael Wayland / CNBC

DETROIT – General Motors luo uutta Kiinaan perustuvaa premium-tuontiliiketoimintaa, joka keskittyy korkeakatteisten, “ikonisten ajoneuvojen” myyntiin Yhdysvalloista

GM:n presidentin Mark Reussin mukaan liiketoiminta, jota GM kutsuu start-upiksi autovalmistajan sisällä, keskittyy ajoneuvoihin ja mahdollisesti merkkeihin, joita ei tällä hetkellä ole saatavilla Kiinan markkinoilla.

“Tuomme Kiinaan joitain melko ikonisia ajoneuvoja”, hän kertoi CNBC:lle haastattelussa. “Se on strategia, joka on mielestäni todella siisti, koska se on useimmissa tapauksissa ainutlaatuisen amerikkalainen.”

Tuotteisiin tulee sekä sähköautoja että perinteisillä polttomoottoreilla varustettuja, Reuss sanoi. Hän mainitsi tarkentaakseen, mitkä ajoneuvot ovat osa uutta liiketoimintaa, mutta “melko toiveikas Cadillac” ja muut “ikoniset” SUV-kaltaiset ajoneuvot.

“Se on joitain ikonisia ajoneuvoja, mutta myös joitain ikonisia merkkejä”, Reuss sanoi. “Se on jännittävää. Se on erilainen tapa ajatella sitä.”

Uusi liiketoiminta on muutos strategiaan GM:lle. Autovalmistaja ei ole vienyt paljon ajoneuvoja Kiinaan, joka on volyymiltaan autonvalmistajan suurin markkina-alue. Sen sijaan se on lokalisoinut tuotantoa Kiinaan maan sisäisten yhteisyrityskumppaneiden kautta.

Yhtiön tiedottajan mukaan GM ei vienyt ajoneuvoja Yhdysvalloista Kiinaan vuonna 2021. Tämä verrattuna GM:n kokonaismyyntiin Kiinassa viime vuonna oli 2,9 miljoonaa ajoneuvoa. GM on aiemmin tuonut Kiinaan joitain Yhdysvalloissa valmistettuja ajoneuvoja, kuten Chevrolet Camaroa, mutta tutkimusyhtiö LMC Automotiven mukaan pieniä määriä.

Autonvalmistajat eivät yleensä vie monia Yhdysvalloissa valmistettuja ajoneuvoja Kiinaan logistiikkakustannusten ja tariffien vuoksi, jotka syövät voittomarginaalit. LMC:n mukaan viisi suurinta Yhdysvalloissa valmistettua ajoneuvoa Kiinaan olivat saksalaisilta luksusautovalmistajilta BMW ja Mercedes-Benz. LMC:n mukaan niitä oli yhteensä vain noin 144 000 yksikköä.

Uusi tuontiliiketoiminta “rakentuu alusta alkaen, ja sillä on korkea autonomia”, GM sanoi lausunnossaan. Autovalmistaja kieltäytyi paljastamasta muita tietoja yrityksestä ja sanoi, että “lisätietoja jaetaan myöhemmin”.

Kommentit seuraavat paikallisten kiinalaisten tiedotusvälineiden äskettäin raportoineen GM:n Kiinan päällikkö Julian Blissettistä, joka vahvisti suunnitelmansa luoda uusi, itsenäisesti omistama premium-brändi Kiinaan tuomalla “halo-autoja”.

Halo-ajoneuvot ovat usein ikonisia tuotteita, jotka ovat suunnittelultaan ainutlaatuisia ja joissa on korkean suorituskyvyn osia. Niitä käytetään kiinnittämään huomiota auton nimikilpeen tai merkkiin.

Vaikka uusi yritys todennäköisesti tuo maahan pieniä määriä, tällaisilla ajoneuvoilla voi olla autonvalmistajalle mojovia voittomarginaaleja. GM:n Kiinan toiminnot tuottivat noin 1,1 miljardia dollaria vuonna 2021, mikä on 586 miljoonaa dollaria enemmän kuin vuonna 2020, jolloin koronaviruspandemia painoi liiketoimintaa raskaammin.

“Se on Americana. Se on pieni volyymi, korkea marginaali; se on koko halon käsite”, sanoi Jeff Schuster, LMC:n globaalin ennustamisen ja Amerikan johtaja. “Luulen, että on vielä jonkin verran toivetta saada Americana.”

Hän lisäsi: “Niin kauan kuin se kestää, ja taas volyymit tulevat olemaan pieniä, epäilen, että siitä tulee helppo näytelmä, jossa on järkeä.”

.

Leave a Comment