FTT-kurssi tutkii alkoholikulttuurin psykologiaa mediassa // Tarkkailija

Keväällä 2020 otettiin käyttöön uusi elokuva-, televisio- ja teatterikurssi (FTT) “Drunk on Film: The Psychology of Storytelling with Alcohol and its Effects on Alcohol Consumption”. Tällä hetkellä viidettä lukukautta käynnissä olevasta kurssista on tullut yhä suositumpi kaikkien pääaineiden opiskelijoiden keskuudessa ainutlaatuisen kiehtovan sisällön ja take away -sisällön ansiosta.

Kurssia opettavat yhdessä FTT:n professori Ted Mandell ja psykologian professori Anré Venter. Elokuvan ja psykologian opintoja yhdistävä integraatiokurssi, jota monet opiskelijat haluavat lisätä opetussuunnitelmaansa.

Kurssi rohkaisee opiskelijoita kyseenalaistamaan alkoholinkäyttökulttuurin, erityisesti tapoja, joilla sitä viljellään median, kuten elokuvan, avulla.

Venter sanoi, että kurssin tavoitteena ei ole käskeä opiskelijoita olemaan juomatta, vaan pikemminkin rohkaista heitä kysymään, kuinka he juovat ja miksi.

“Joten suuri kysymys on: ‘Miksi opiskelijat juovat niin kuin he juovat?” Mandell sanoi. “Meidät on myyty lapsesta asti Disney-elokuvissa tai Budweiser-mainoksissa, että juominen on yhteisöllisyyttä ja että se tuo sinulle ystäviä, romantiikkaa, seksiä ja statusta.”

Venter sanoi, että oppilaita pyydetään pohtimaan median vaikutuksia ja keskustelemaan siitä, kuinka alkoholi on läsnä myös elokuvissa, joita katsomme varhaisimmiltamme.

“Ota “Kaunotar ja hirviö”, kun Belle hylkää Gastonin, hän juopuu. Monet ihmiset eivät muista tätä kohtausta”, Venter sanoi. “Teemme sen virheen, että jos emme muista sellaista mediaa lapsuudestamme, se ei muokkaa asennettamme, vaikka todellisuudessa se kaikki tekee.”

Kurssin opiskelijat katsovat noin 20 elokuvaa ja lukevat Holly Whitakerin “Quit Like a Woman” -kirjaa, joka tarkastelee tämän päivän juomakulttuuria ja tietä riippuvuuden lopettamiseen. Kun Mandell ja Venter ottivat yhteyttä Whitakeriin koskien heidän kurssiaan ja kirjaansa, hän antoi täyden tukensa.

Venter korosti asian psykologista näkökulmaa ja korosti kuinka tarinankerronta on erittäin tärkeä yhteiskunnallinen ilmiö.

“Sillä hetkellä, kun jaat tarinan muiden ihmisten kanssa, se tekee siitä paljon todellisempaa monin tavoin”, hän sanoi. “Se on kuin ajatus terapiaistunnosta, jossa ihmiset artikuloivat tunteitaan, ja kun keskustelet heidän kanssaan ja ajattelet sitä, saat emotionaalista ja älyllistä näkemystä.”

Kuten terapiassa avautuessa, opiskelijoita rohkaistaan ​​jakamaan henkilökohtaisia ​​oivalluksia ja tarinoita luokan keskustelujen aikana. Kurssi toteutetaan Zoomilla, jonka Venter ja Mandell tekivät oikaisun, kun osallistujamäärä kasvoi kurssin ollessa verkossa keväällä 2020.

“Se oli mielenkiintoista, koska kurssi alkoi henkilökohtaisesti, ja lukukauden puolivälissä siirryimme verkkoon”, Mandell sanoi. ”Huomasimme, että kun oppilaat ovat verkossa ja Zoomissa, meistä tuntuu, että he ovat halukkaampia avautumaan ja keskustelemaan tällaisista asioista kuin ollessamme yhdessä luokkahuoneessa. Onneksi se toimi meille, ja niin luokka kukoisti.”

Seniori Kiki Carney, joka kävi kurssin viime vuonna, oli samaa mieltä siitä, että verkko-oppiminen toimii hyvin tällä kurssilla.

“Luulen, että Zoom viljelee epämuodollisempaa ympäristöä, ja opiskelijat tuntevat olonsa mukavammaksi omassa asuntolassaan tai asunnossaan”, hän sanoi.

Mandell käsitteli kurssin opiskelijoiden alkoholikokemustasojen kirjoa.

”Meillä on opiskelijoita, jotka eivät juo juomia. Se on toinen osa yliopistokulttuuria. Miksi ei-juovat ovat ulkopuolisia? Onko mahdollista olla juomaton ja olla sosiaalisesti hyväksytty?” hän sanoi. “Ajattele kaikkia kampuksella tehtyjä hyvinvointihankkeita harjoitusten ja ruokavalioiden kanssa. Edistämme kaikkia näitä asioita hyvinvoinnin kannalta, mutta samaan aikaan humalajuomista näyttää edistettävän takaluukun viikonloppuisin.”

Venter kuvaili humalajuomisen normalisoitumisen vaaroja opiskelijoiden keskuudessa.

“Jos neljän yliopistovuoden aikana joudut tavanomaiseksi humalahakoiseksi torstai-, perjantai- ja lauantai-iltaisin, teet virheen, jos ajattelet, että valmistuessasi lopetat tämän käytöksen”, hän sanoi. ”Opiskelijoiden keskuudessa uskotaan, että yliopistossa ei voi olla alkoholisti. Olemme normalisoineet tämän juomisen.”

Kurssin lopussa monet opiskelijat kokevat saaneensa näkemyksen ottaa askel taaksepäin ja arvioida uudelleen lähestymistapaansa juomakulttuuriin. Opiskelijat katsovat usein myös mediaa ja analysoivat elokuvia uudesta näkökulmasta.

“Oppilaat saavat ajatella, sanoa ja jakaa mitä haluavat koskien näkemyksiään tietystä aiheesta, eikä ketään tuomita tai naureta tiettyjen uskomusten vuoksi”, Carney sanoi. “Tämä kurssi muutti ja muutti sitä, miten ymmärrän yliopiston juomakulttuurin.”

Kurssille osallistuvat opiskelijat voivat odottaa viikoittain määrättyjä elokuvia ja luentoja sekä viittä pohdintaa ja loppupaperia.

Verrattuna sen 20 opiskelijan luokkaan ensimmäisen lukukauden aikana, kurssilla on tällä lukukaudella noin 200 ilmoittautunutta. Venter ja Mandell odottavat kuitenkin alkavansa rajoittaa luokkakokoa. Kurssia opetetaan sekä kevät- ja syyslukukaudella että kesän aikana.

Libby O’Brien, joka on tällä hetkellä kurssin opettaja-assistentti, kuvaili Mandellin ja Venterin yhteisopetusta “voimakaksoksi”.

“Se on yksi parhaista Notre Damen luokista, ja uskon, että jokainen omaksuu hyvin erilaisen näkökulman kurssin jälkeen”, hän sanoi. “Vaikka tiedän, että useimmat ihmiset eivät välttämättä lopeta juomista luokassa oppimiensa asioiden takia, uskon, että he hyötyvät pohdinnoista, koska he tulevat tietoisiksi siitä, miksi he juovat, kuinka paljon juovat ja mitä voisi tapahtua. heille tämän seurauksena.”

Tunnisteet: alkoholi, rotu, humalassa elokuva, elokuvat, FTT, elokuvat, psykologia

Leave a Comment