Beto O’Rourke lopettaa kampanjan Lubbockissa, puhuu julkisesta koulutuksesta, terveydenhuollosta ja työpaikoista

LUBBOCK, Texas (KCBD) – Beto O’Rourke teki toisen kampanjapysähdyksen Lubbockissa The Gardenissa myöhään sunnuntaiaamuna.

Demokraattien kuvernööriehdokas, pukeutunut punaiseen Texas Tech -hattuun, puhui noin 100 ihmisen joukolle klo 11.30 Lubbockin keskustassa.

”Me menemme kaikkialle, kuuntelemme kaikkia, puhumme kaikille ja varmistamme, ettei ketään kirjata pois ja ketään ei oteta itsestäänselvyytenä. Tämä hetki vaatii meitä kaikkia”, O’Rourke avasi. “Emme välitä – ihan sama minulle – jos olet republikaani. Jos olet republikaani ja olet täällä, olet tervetullut. Demokraatit, mekin haluamme nähdä teidät. Riippumattomat, tarvitsemme teitä enemmän elämäämme juuri nyt. Me kaikki Texasissa olemme tervetulleita tänne, koska meitä kaikkia Texasissa tarvitaan saamaan tämä osavaltio oikealle tielle.”

O’Rourke puhui useista eri aiheista väittäen, että texaslaisten kolme suurinta ongelmaa ovat työpaikat, koulutus ja terveydenhuolto.

“Väitän, että ongelmat, jotka yhdistävät meidät, ovat paljon suurempia, vahvempia ja voimakkaampia kuin mikään, mikä saattaisi jakaa meidät tällä hetkellä tässä erittäin polarisoituneessa, murtuneessa tilassa, jossa meidän on vaikea kuunnella toisiamme. Parhaan näkeminen toisissa. Luotamme toisiimme, jotta voimme palata isoihin asioihin, O’Rourke sanoi.

Julkisesta koulutuksesta

O’Rourke sanoi, että julkiset kouluttajat ovat ylityöllistyneitä ja alipalkattuja, ja väitti lisäksi, että osavaltion hallitus uhkaa heitä. Hän sanoi myös asettavansa etusijalle opettajien säilyttämisen korottamalla julkisten kouluttajien palkkoja ja peruuttamalla STAAR-testin, mikä saa ylivoimaisen positiivisen reaktion joukosta, johon kuului useita julkisia kouluttajia.

”Seitsemän kymmenestä neljäsluokkalaisesta ei osaa lukea luokkatasolla Texasin osavaltiossa. 70 prosenttia, O’Rourke sanoi. Se ei voi olla heijastus noista opettajista tai noista lapsista tai noista vanhemmista tai meistä teksasalaisista. Sen täytyy olla jotain muuta. Ja kun pääsen tietoihin, huomaan tämän: Lubbockin kaupungin keskimääräinen kouluttaja saa 14 000 dollarilla alipalkkauksen vuodessa verrattuna keskimääräiseen kansalliseen kouluttajaan… Miksi ei maksaisi opettajille heidän todellista arvoaan täällä Texasin osavaltiossa. ?”

Terveydenhuollossa

“Elämme vähiten vakuutetuimmassa osavaltiossa Yhdysvalloissa”, O’Rourke sanoi. “Se tarkoittaa, että aivan liian monet kuolevat kirjaimellisesti diabetekseen, parantuviin syöpiin, flunssaan Herramme vuonna 2022, rikkaimmassa, voimakkaimmassa ja lääketieteellisesti kehittyneimmässä maassa, jonka maailma on koskaan tuntenut. Se on kohtuutonta, se on moraalitonta.”

Texas Medical Associationin mukaan O’Rourke on oikeassa väittäessään, että Texas on kansakunnan vähiten vakuutettu osavaltio. Lähes neljällä ja puolella miljoonalla teksasilaisella ei ole sairausvakuutusta, mikä on lähes kaksinkertainen kansalliseen keskiarvoon verrattuna.

O’Rourke väitti myös, että Texasin kieltäytyminen laajentamasta Medicaidia osavaltiossa sulkee maaseutusairaalat, mikä jättää miljoonat Texasin ilman vakuutusta tai helppoa sairaanhoitoa.

Energiasta

AP:n mukaan O’Rourke hyökkäsi Abbottia vastaan, koska tämä epäonnistui korjaamaan sähköverkon haavoittuvuuksia ennen viime vuoden talvimyrskyä, joka jätti sadat tuhannet ihmiset ilman sähköä, mikä johti ainakin 100 kuolemaan. O’Rourke kyseenalaisti Abbottin yhteydet sähköyhtiöihin ja sähköyhtiöihin, jotka kirjasivat suuria voittoja myrskyn aikana.

“Jos se ei ole korruptiota, en tiedä mikä on. Hän ottaa miljoonan dollarin kampanjalahjoitukset samilta ihmisiltä, ​​jotka varastivat nämä rahat Texasin osavaltiosta”, O’Rourke sanoi viitaten talvimyrskyn seurauksena sähkölaskuihin kohdistuviin lisäveroihin.

O’Rourke korosti myös uusiutuvan energian tuotannon tarvetta Texasissa ennätyskorkeiden kaasunhintojen keskellä. Hän väitti, että nykyisten öljy- ja kaasutyöpaikkojen laajentaminen osavaltiossa yhdessä tuuli- ja aurinkoenergian kaltaisten lähteiden tuotannon lisäämisen kanssa auttaa valtiota ja koko kansakuntaa tulemaan energiariippumattomaksi.

”Haluamme selvästi säilyttää ne öljy- ja kaasutyöpaikat, jotka meillä on nyt täällä. Ja haluamme laajentaa niitä”, O’Rourke sanoi. “Venäjän hyökkäys Ukrainaan tekee selväksi sen, että Amerikassa tarvitaan energiariippumattomuutta… On yksi osavaltio, jolla on ainutlaatuinen kyky tehdä se, ja se on Texas. Suojelkaamme ja laajentakaamme öljy- ja kaasualan työpaikkoja Texasin osavaltiossa, mutta varmistakaamme myös, että laajennamme uusiutuvia energiavaroja. Tuuli, aurinko, geoterminen energia, vety – ne ovat meidän johtoasemamme täällä Texasin osavaltiossa.”

O’Rourke vastasi sitten yleisön kysymyksiin, jotka koskivat rajaturvallisuutta, mielenterveydenhuoltoa, ympäristöturvallisuutta, äänioikeutta, gerrymanderingia ja termirajoja, marihuanan laillistamista ja LGBTQ+-asioita.

Rajaturvallisuudesta

O’Rourke myönsi haasteet maan etelärajalla ja sanoi haluavansa puuttua kysymyksiin, kuten laittomaan huumekauppaan ja ihmisten salakuljetukseen, mutta kritisoi jyrkästi Abbottin Teksasin kansalliskaartin aktivointia ja kuvaili operaatiota “poliittiseksi teatteriksi” ja “ratkaisuksi etsi ongelmaa.”

Vaikka hän ei kertonut, mitä hän tekisi toisin huumekaupan ja laittoman maahanmuuton torjumiseksi, O’Rourke väitti, että ihmisten maahantulon helpottaminen ja laillisen kansalaisuuden saaminen vähentäisi rajan ylittävien ihmisten määrää. laittomasti.

Toisesta lisäyksestä

O’Rourke joutui ankaran tarkastelun aikana lyhytaikaisena aikana, kun hän kampanjoi demokraattien presidenttiehdokkuudesta vuonna 2020, kun hän kannatti pakollisia takaisinosto-ohjelmia aseille, kuten AR-15 ja AK-47. Hän on yrittänyt perua näitä kommentteja sanomalla, että hän haluaa suojella toista muutosta, mutta vaati “tervettä järkeä” koskevaa lainsäädäntöä, joka pyrkii vähentämään aseväkivaltaa.

“Mistä löydämme yhteisen sävelen toisesta lisäyksestä? Varmistetaan, että suojelemme oikeuttasi saada ampuma-aseita, mutta teemme parempaa työtä suojellaksemme ihmisten elämää yhteisössämme, O’Rourke sanoi. “Joten yleiset taustatarkastukset, mikä tarkoittaa, että jos ostat tuliaseen Teksasin osavaltiosta, suoritetaan jonkin verran tarkastusta sen varmistamiseksi, ettet vahingoita itseäsi tai ketään muuta yhteisössäsi. Tiedän, että aseenomistajat ja muut kuin aseenomistajat voivat päästä sen taakse. Tästä on hyvä aloittaa.”

Muita hänen ehdottamiaan politiikkoja olivat turvallista säilytystä koskevat lait, joiden tarkoituksena on estää lapsia pääsemästä käsiksi ampuma-aseisiin ja vahingossa tai tahallisesti vahingoittamasta itseään tai muita, sekä äärimmäisiltä riskeiltä suojaavia määräyksiä, jotka tunnetaan myös nimellä punaisen lipun lakeja, jotka ottaisivat ampuma-aseet pois henkilöltä, jonka katsotaan olevan vaarassa. riski itselleen tai muille.

O’Rourke vastusti myös Texasin uutta luvattomien kuljetusten käytäntöä, jonka hallitus allekirjoitti viime vuonna. Abbott.

“Se, mitä kuvernööri teki viime vuonna allekirjoittamalla luvan ilman lakia, ei ole Teksasin vastuullisen aseenomistuksen parhaiden perinteiden mukaista”, O’Rourke sanoi. “Kuule, kannatan kanto-ohjelmaa… Mutta kenen tahansa salliminen kantaa ladattua asetta julkisesti, kun Texasin osavaltiossa on ammuttu enemmän poliiseja kuin missään muussa osavaltiossa, siksi poliisit ja sheriffit väittelivät kuvernöörin kanssa , pyysi häntä: ‘Älä allekirjoita tätä lakia. Se tekee työstämme, se tekee elämästämme vaikeampaa poliisina, ja se vaikeuttaa ihmisten suojelemista, joita palvelemme yhteisöissämme. Hän käänsi heille selkänsä ja teki sen siitä huolimatta.”

Tapahtuman viimeinen kysymys tuli nuorelta mieheltä, joka sanoi olevansa samaa mieltä O’Rourken kanssa monista keskusteluista asioista, mutta ettei hän ollut valmis “äänestämään aseitaan pois”.

O’Rourke vastasi sanomalla, että hän haluaa suojella toista lisäystä, mutta kuten muutkin perustuslaillisesti suojatut oikeudet, se ei ole rajoittamaton.

“Se on asia, mihin vedämme sen rajan”, O’Rourke sanoi. “Sinä ja minä näemme rajan eri paikoissa, ja kunnioitan sitä, mihin haluat vetää rajan, ja ehkä ymmärrät, mihin haluan vetää rajan. Tämän hallitusmuodon kauneus on, ettemme sinä emmekä minä voi pakottaa tahtoamme kenenkään muun päälle. Se vaatii yksimielisyyttä, keskustelua ja vuoropuhelua, kunnes lopulta pääsemme johonkin, joka on parempi kuin nykyinen.

Korkea-asteen koulutuksesta

Pysyvä yliopistorahasto (PUF) on joutunut tarkastelun kohteeksi viime kuukausina, minkä vuoksi monet ovat vedonneet hallitukseen. Abbott (tai mahdollinen kuvernööri O’Rourke) muuttaa rahastoa. PUF rahoittaa Texasin yliopiston ja Texas A&M Universityn järjestelmiä käyttämällä öljy- ja kaasurahoja Länsi-Texasista, vaikka Länsi-Texasin koulut, kuten Texas Tech, on jätetty rahaston ulkopuolelle.

Govt. Abbott on kieltäytynyt hyväksymästä PUF:n muuttamista sanoen, että se edellyttäisi perustuslain muutoksen hyväksymistä, koska rahat tulevat osavaltion perustuslaissa myönnetystä maasta. Abbott sanoi sen sijaan yrittävänsä varmistaa 1 miljardin dollarin avustuksen Texas Techille.

LUE LISÄÄ: Govt. Abbott lopettaa kampanjan Lubbockissa

O’Rourke kannatti kuitenkin sydämellisesti PUF:n muuttamista sisällyttämään siihen muut yliopistojärjestelmät.

“Olen todella sitä mieltä, että meidän on tehtävä perusteellisia uudistuksia julkisen koulutuksen rahoittamiseen Texasin osavaltiossa”, O’Rourke sanoi. “TY:llä on Yhdysvaltojen suurin julkinen yliopisto. Ja olemme ylpeitä UT:sta, haluamme heidän menestyvän, mutta haluamme, että tästä rikkaudesta jää enemmän Länsi-Texasiin – emmekä kertaluonteisena sopimuksena, vaan haluamme sen pysyvän niin. Kun teemme niin, useammilla nuorilla Länsi-Texasissa ja Panhandlessa on varaa korkeakoulutukseen.”

O’Rourke päätti tapahtuman väittämällä, että hän soveltuu paremmin tekemään asioita, joita suurin osa texasilaisista tukee, kuten työpaikkojen ja innovaatioiden tukeminen osavaltiossa, investoiminen julkiseen koulutukseen sekä terveydenhuollon laadun ja saatavuuden parantaminen. .

”Palvelin Yhdysvaltain kongressissa kuusi vuotta, joka vuosi vähemmistön jäsenenä. Ainoa tapa saada jotain aikaan oli löytää yhteinen sävel, yksimielisyys ja – tiedän, että tämä on likainen sana Amerikassa tällä hetkellä, mutta – kompromissi”, O’Rourke sanoi. ”…Joten voimme löytää tavan saada työ tehtyä, vaikka uskomme, että välillämme ei ole paljon yksimielisyyttä. Ne kolme asiaa, joista aloitin – työpaikat, upeat koulut ja mahdollisuus käydä lääkärissä – tiedän, että useimmat teksasalaiset ovat niiden kanssa samaa mieltä.”

Texasin kuvernöörivaalit järjestetään 8.11.2022.

Tekijänoikeus 2022 KCBD. Kaikki oikeudet pidätetään.

.

Leave a Comment