Wix: “DevOps on kulttuuri, se ei ole työnkuvaus”

“Kun liityin yritykseen, siellä ei ollut DevOpsia, ei ollut mitään sellaista, koska näitä termejä ei vielä keksitty”, selitti Wixin suunnittelujohtaja Aviran Mordo. ”Haaste, jonka kohtasimme, oli se, että meidän oli muutettava tapaamme työskennellä… Ja niinä aikoina alettiin puhua jatkuvasta toimituksesta. Yritimme oppia, miten tämä toimii, ja kehitimme tavallaan omaa lähestymistapaamme insinöörikulttuuriin, kuinka aiomme toteuttaa jatkuvan toimituksen tuolloin.

Niille, jotka eivät ole ohjelmistotekniikan alalla, jatkuva toimitus on kyky toimittaa ohjelmistoja, jotka voidaan ottaa käyttöön milloin tahansa manuaalisten julkaisujen kautta. Teoriassa insinöörit voivat saada kaikenlaisia ​​muutoksia, kuten kokoonpanomuutoksia, virheenkorjauksia tai uusia ominaisuuksia, tuotantoon vaikuttamatta loppukäyttäjän asioihin. Mordon mukaan, joka kutsui CTechin Wix-toimistotilaan Pohjois-Tel Avivissa, jatkuva toimitus oli jonkin verran muotisana alalla, kunnes se löysi jalansijansa DevOps-tilassa.

“Koko jatkuvan toimituksen lähestymistapa on pohjimmiltaan antaa kehittäjille mahdollisuus tehdä kokonaisvaltaisia ​​tehtäviä”, Mordo jatkoi. “Kehityksestä testaamiseen, todelliseen käyttöönottoon tuotantoon. Joten se, mikä lopulta kehittyi Wix-kulttuurista, on “Dev-Centric” -kulttuuri, mikä tarkoittaa pohjimmiltaan sitä, että se tukee kehittäjää kyvyssä todella suorittaa työnsä.”

Toisin kuin perinteisissä ohjelmistokehityslinjoissa, joissa tuotteen käyttäjät määrittelevät tuotteen, välittävät sen kehittäjille, jotka lähettävät sen testaajille, jotka sitten arvioivat sen laadun ennen sen lähettämistä laajempaan käyttöön, “Dev-Centric” Wixin kulttuuri suosittelee, että kehittäjän tulisi pysyä tämän prosessin keskellä; se muuttaa kokoonpanolinjan ympyräksi, jossa insinööri istuu mukavasti kaikkien muiden osastojen yhdistelmissä – elokuvatähti omassa elokuvassaan vastaa kuvaamisesta ja lopullisesta editoinnista.

”DevOps on kulttuuri, se ei ole työnkuva… DevOps-kulttuuri, se on tavallaan kietoutunut jatkuvaan toimitukseen. Se on kulttuuri, jossa kehittäjille annetaan vastuu ja kyky ottaa tuotteensa käyttöön päästä päähän… DevOps ei ole työnkuva, enkä halunnut yrityksen ihmisten sekoittavan näitä kahta. Se on hyvin samanlainen käsite, joka antaa kehittäjille mahdollisuuden ajaa asioita tuotannossa.”

Mordo, joka liittyi Wixiin vuonna 2010, on kasvanut yksinkertaisesta verkkosivustojen rakentajasta yhdeksi Internetin suurimmista toimijoista ja Israelin suurimmista yrityksistä. Nykyään miljardi ihmistä vierailee Wixin rakentamalla sivustolla joka kuukausi ja joka päivä se palvelee 4 miljardia HTTP-pyyntöä tiedon saamiseksi. Wixillä on 1 200 insinööriä, enimmäkseen Israelissa, jotka auttavat rakentamaan tuotteita ja palveluita, jotka liittyvät verkkokauppaan, blogin kirjoittamiseen, maksuihin, varauksiin ja kaikkeen, mitä verkkosivustolla voidaan tehdä.

Edistääkseen tätä kehityskeskeistä kulttuuria Mordo on kirjoittanut blogikirjoituksia ja isännöinyt videohaastatteluja yrittääkseen muuttaa ihmisten tapaa ajatella kehitysprosessista. Kerran hän johti ensimmäistä pientä ryhmää Wixissä, ja nykyään hän valvoo ryhmiä, joita kutsutaan ryhmiksi, jotka työskentelevät yhdessä tietyntyyppisten tuotteiden parissa. Useat tiimit ryhmitellään sitten Wixin “yritykseksi”, joka toimii aloitusyrityksen tavoin tietyssä tuotteessaan tai palvelussaan. Wixissä on kaikkiaan noin 50 yritystä, joista jokainen keskittyy yleisen vision eri osaan, kuten varaustyökaluihin, tapahtumiin, verkkokauppaan tai mihin tahansa muuhun, mitä voit tehdä verkkosivustolla.

”He voivat liikkua nopeasti riippumatta kaikista muista ja sinusta insinöörinä, työskentelet oman tuotteensa parissa ja edistyt nopeasti, koska se on kuin startup. Voit lisätä ominaisuuden muutamassa tunnissa, kun olet kehittänyt sen. Sinun ei tarvitse odottaa ketään. Tämä on kehityskeskeistä kulttuuria”, hän selitti. Näiden yritysten välinen kommunikaatio pidetään yleensä minimissään riippuvuuksien vähentämiseksi, mutta se ei estä työntekijöitä siirtymästä halutessaan koko yrityksen muille alueille.

Wixin kehittäjäkeskeisen kulttuurin tarkoituksena on keksiä uudelleen ajatus siitä, että tuotelinjat ovat linjoja; piirejä voidaan ja pitäisi perustaa sen varmistamiseksi, että insinöörit näkevät työnsä yleisen matkan – ja varmistavat, että vastuu jää viime kädessä heille. “Useimmat yritykset [created] tarkistuslista ja säännöt ja määräykset, mutta olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että kulttuuri voittaa säännöt joka kerta”, Mordo päätti. “Aloin todella työstää insinöörikulttuuria, insinöörien voimaannuttamista ja saada insinöörit olemaan niin ylpeitä työstään, että he haluavat tehdä sen parhaalla tavalla, eivät vain nopeasti ja likaisesti tai antamalla heille joukon sääntöjä. täytyy seurata, mikä ei koskaan toimi.”

.

Leave a Comment