UW-Parksiden liittokansleri Debbie Ford: Koulutus = Equity |

DEBBIE FORD

Tiedot ovat selvät, korkeakoulukoulutus on yksi parhaista tavoista puuttua jatkuvaan epätasa-arvoon yhteiskunnassamme ja tarjota taloudellisia mahdollisuuksia pienituloisille, ensimmäisen sukupolven opiskelijoille ja värikkäille opiskelijoille.

Wisconsinin yliopiston monipuolisimpana nelivuotisena kampuksena olen ylpeä siitä, että UW-Parkside on omistautunut luomaan korkeasti koulutettua ja monipuolista työvoimaa Kaakkois-Wisconsiniin. Lähes 60 % opiskelijoistamme on ensimmäisen sukupolven ja vähemmistöjen edustus on 31,4 %, mikä kuvastaa alueemme urbaania ydintä. Toinen ylpeyden aihe on nimeämisemme Emerging Hispanic Serving Institutioniksi (HSI), joka on ensimmäinen Wisconsinin julkinen yliopisto, joka on ansainnut tämän tunnustuksen. Hispanic opiskelijat muodostavat nyt 17,9% opiskelijaväestöstämme.

Kanslerina olen erittäin ylpeä voidessani korostaa UW-Parksiden sitoutumista auttaa useampia opiskelijoita alueellamme valmistumaan korkeakoulusta. Harvat asiat saavat minut ylpeämmäksi kuin nähdä oppilaidemme menestyvän valtavia kertoimia vastaan ​​heidän kovan työn ja sinnikkyyden ansiosta sekä tietoisten ponnistelujemme ansiosta jatkuvasti parantaa opiskelijoiden menestystä.

Ihmiset lukevat myös…

Varmistaaksemme, että palvelemme opiskelijoiden ainutlaatuisia tarpeita, UW-Parkside ryhtyy mielekkäisiin toimiin edistääkseen monimuotoisuutta, tasa-arvoa ja osallisuutta (DEI). Yksi esimerkki on osallistumisemme Moon Shot for Equity -ohjelmaan. Yhdessä kumppaneidemme Carthage Collegen, University of Wisconsin-Milwaukeen ja Milwaukee Area Technical Collegen kanssa muodostamme maan ensimmäisen alueellisen yhteenliittymän, joka pyrkii kuromaan umpeen pääomavajeet korkeakoulutuksessa vuoteen 2030 mennessä. Saat lisätietoja Moon Shot for Equitystä osoitteessa eab. fi/moon-shot-for-equity/. Tämä aloite on yksi tavoista, joilla olemme tarkoituksella lisäämässä ylioppilastutkinnon suorittaneiden määrää ympäröivissä maakunnissamme, mikä puolestaan ​​ruokkii alueemme talouskasvua.

Toinen opiskelijoiden menestyksen kohokohta on Bold Gold -mallimme, joka lisää merkittävästi UW-Parksiden määrää vuoteen 2025 mennessä. Tämä on UW-Parkside 2025 -strategiakehyksen (uwp.edu ja search Strategic Framework) avainelementti. Pandemiasta huolimatta edistymme huomattavasti: valmistuneiden kokonaismäärämme saavutti historiallisen ennätyksen vuosina 2019-20 (848) ja 2020-21 (896).

Opiskelijoiden menestys alkaa edullisesta pääsystä. Kenoshan Callahan-perheen runsaan 3 miljoonan dollarin lahjan ansiosta UW-Parkside perusti Callahan Scholars -ohjelman, joka hyödyttää Kenosha-opiskelijoita ja taloudellisia tarpeita tarvitsevia värikkäitä opiskelijoita. Pääsy on vasta alkua. Callahanin tutkijoille määrätään menestymisvalmentajia, jotka tukevat heitä ennakoivasti heidän akateemisen kokemuksensa kautta.

Kenoshalainen Gerald Maryanov, vanhempi sovellettu terveystieteiden pääaine, on yksi Callahan Scholars -menestystarinoistamme. Gerald kertoi minulle, että hänen menestysvalmentajansa Jenna auttaa häntä pysymään tiellä kohti valmistumista ja hyväksymistä fysioterapian tohtoriohjelmaan.

Gerald on yksi monista merkittävistä tarinoista kovasta työstä, omistautumisesta ja sinnikkyydestä, jotka osoittavat opiskelijoiden menestykseen sijoittamisen voimakkaat edut. Siksi uskon, että on välttämätöntä, että UW-Parkside ja muut korkeakoulut alueellamme sitoutuvat edelleen kuromaan umpeen pääomaerot auttamalla enemmän aliedustettuja väriltään opiskelijoita ja aliedustettuja väestöryhmiä ansaitsemaan toisen asteen jälkeisen tutkinnon.

Viime aikoina korkeakoulujen ja yliopistojen ilmoittautumis- ja valmistumishaasteet ovat olleet jonkin verran huomion kohteena. Nämä ovat epäilemättä keskeisiä mittareita. On myös tärkeää keskittyä tarkasti niihin rohkeisiin liikkeisiin, joita korkeakoulut, kuten UW-Parkside, tekevät tarjotakseen väyliä menestykseen perinteisesti alipalvelusille opiskelijoille.

Me UW-Parksidessa poistamme esteet edulliselta ja muuttavalta koulutukselta Kaakkois-Wisconsinin opiskelijoille. Työskentelemme määrätietoisesti lisätäksemme mahdollisimman monen opiskelijan pääsyä korkea-asteen koulutukseen ja korkeakoulututkintojen suorittamiseen iästä, sukupuolesta, rodusta, ammatista, kulttuuritaustasta tai perheasemasta riippumatta. Olemme sitoutuneet tähän velvoitteeseen, koska ymmärrämme, että korkeakoulukoulutus on ratkaisevan tärkeä tekijä tasa-arvon rakentamisessa kilpailukykyisessä, 2000-luvun globaalissa taloudessa.

Debbie Ford on Wisconsin-Parksiden yliopiston kansleri.

Leave a Comment