Stephanie Grace: Mitä jos lainsäätäjät laskisivat aseet kulttuurisodissa? | Kolumnisti Stephanie Grace

Gov:n rytmit. John Bel Edwardsin avauspuheenvuorot lainsäätäjälle ovat jo tuttuja: Edwards menee edustajainhuoneeseen, kehottaa lainsäätäjiä jättämään erimielisyytensä syrjään ja pyytää heitä hyväksymään hänen kannattamansa lakiehdotukset.

Viime viikolla toisen kauden demokraatti mainosti opettajien palkankorotusta, kotivakuutusuudistusta ja 500 miljoonan dollarin käsirahaa kipeästi tarvittavasta uudesta Mississippi-joen sillasta Baton Rougessa. Hän toisti vuotuisen vetoomuksensa osavaltion järjettömän alhaisen vähimmäispalkan nostamisesta ja sen valtakunnan johtavan naisten palkkaepäoikeudenmukaisuuden korjaamisesta, jonka republikaanienemmistö varmasti jättää huomiotta, kuten aina.

Ja sitten hän teki jotain hieman erilaista: Hän pyysi lainsäätäjiä, jotka pyrkivät liittymään maan kulttuurisotiin, eroamaan.

“Jotkin tässä istunnossa esitellyistä laskuista eivät tee mitään parantamaan elämää. Mikään ei vie meitä eteenpäin. Ne vain jakavat meidät”, hän sanoi. “Ja suoraan sanottuna jotkut muistuttavat synkkää menneisyyttä, joka meidän pitäisi oppia alkaen, älä elä uudelleen.”

Ei siitä voi väitellä.

Eri puolilla maata on suuri vuosi tarpeettomalle, eripuraiselle lainsäädännölle, ja muualta tulleet huonot ideat löytävät innokkaita ottajia Baton Rougesta.

Kuvernöörin innoittamana. Glenn Youngkinin onnistunut kampanja Virginiassa, jotkut lainsäätäjät yrittävät säännellä kouluissa tapahtuvaa lainsäädäntöä.

Vaikka osavaltion koulutusviranomaiset, jotka suunnittelivat uusia yhteiskuntaopin standardeja taitavasti pujottivat neulan yli menneiden rotujen väärinkäytösten opettamisen, kriittinen rotuteoriahysteria on inspiroinut lainsäädäntöehdotuksia pakottaakseen opettajat julkaisemaan kaikki käyttämänsä materiaalit tai laittamaan ideologisia näkemyksiä luokkahuoneeseen. .

Koomisin kyvyttömin on osavaltion edustajan House Bill 747. Ray Garofalo, R-Chalmette – sama kaveri, joka syrjäytettiin koulutuskomitean puheenjohtajuudesta viime vuonna, kun hän viittasi orjuuden hyviin ja huonoihin puoliin. Se edellyttää Martin Luther King Jr.:n “Minulla on unelma” -puheen opetusta ja kieltää myös opetusmateriaalin, joka viittaa siihen, että mikä tahansa ryhmä on etuoikeutettu, epäedullinen, etuoikeutettu, vähäosainen, puolueellinen tai sorrettu suhteessa toiseen.

No, huonoja uutisia, Rep. Garofalo. Tämä maamerkkipuhe saattaa sisältää usein lainatun lauseen Kingin lapsista, joita ei tuomita heidän ihonvärinsä vaan heidän luonteensa perusteella, mutta se sisältää myös sykähdyttävän selostuksen siitä, kuinka maa ei ole onnistunut tarjoamaan mustille etuja. perustajaisien korkeista sanoista.

“Tänään on ilmeistä, että Amerikka on laiminlyönyt tämän velkakirjan, mitä tulee hänen värikkäisiin kansalaisiinsa. Sen sijaan, että Amerikka olisi kunnioittanut tätä pyhää velvoitetta, se on antanut neekerikansalle huonon shekin, joka on palannut, ja se on osoittanut riittämättömät varat”, King sanoi. Joten miten määräät sellaisen puheen opettamisen, jonka olet myös kieltänyt?

Muut lakiehdotukset kohdistuvat transsukupuolisiin ihmisiin ja homoseksuaalisuuteen.

osavaltion sen. Beth Mizell, R-Franklinton, on palannut lainsäädäntöön, joka estää transsukupuolisia opiskelijoita pelaamasta joukkueurheilua. Ehdotus syrjäyttää haavoittuvia nuoria entisestään. Edwards vetosi samanlaiseen lakiin viime vuonna, kutsuen sitä ilkeäksi ja huomauttaen, että se voisi saada suuret tapahtumat, kuten urheilun mestaruuskilpailut ja liikekonventit siirtymään suvaitsevaisemmille alueille.

Siellä on myös Louisianalainen versio Floridan haitallisesta “Don’t Say Gay” -lakista, jonka on jättänyt osavaltion edustaja. Dodie Horton, R-Haughton, joka kieltäisi keskustelun seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta 8. luokkaan asti ja estäisi opettajia puhumasta omasta seksuaalisesta suuntautumisestaan ​​tai sukupuoli-identiteetistään lukion ajan. Joten seitsemän vuotta sen jälkeen, kun samaa sukupuolta olevien avioliitot laillistettiin kaikkialla maassa, koulut joutuisivat työntämään monien opiskelijoiden, opettajien ja vanhempien elämän todellisuuden takaisin varjoon.

Ja syyttää Texasia siitä, että se on inspiroinut yhtä loukkaavimmista yrityksistä lopettaa abortti. Osavaltion edustaja Larry Bagley, R-Stonewall, on jättänyt jäljennöslain, joka mahdollistaisi siviilioikeudellisten kanteiden nostamisen jokaista henkilöä vastaan, joka joko tekee abortin auttaa naista saamaan abortin. Texasin lainsäädännöllä on jo jäähdyttävä vaikutus palveluntarjoajiin ja se estää naisia, myös joidenkin, joiden raskaudet eivät ole elinkelpoisia, saamasta tarvitsemaansa terveydenhuoltoa.

Se on vain pieni pätkä täpötäydestä esityslistasta, jonka tarkoituksena on pikemminkin poimia taisteluita kuin vastata valtion kohtaamiin haasteisiin.

Mutta vain siksi, että muut osavaltiot ovat kulkeneet tätä polkua, se ei tarkoita, että Louisianan on seurattava. Osavaltion lainsäädäntöjohtajilla on valta ohjata keskustelua kohti rakentavampia prioriteetteja, jos he haluavat käyttää sitä.

Tai vertailla kuvernööriä: Entä jos emme tällä kertaa?

Ostokset, jotka on tehty sivustollamme olevien linkkien kautta, voivat ansaita meille kumppanipalkkion

.

Leave a Comment