Ohion lainsäätäjä katselee jakavat koulutuslaskut • Yellow Springs News

Kaksi lakiesitystä, jotka kohdistuvat “jakavien” asioiden opetukseen Ohion kouluissa, ovat edelleen keskustelua valiokunnassa sen jälkeen, kun ne esiteltiin viime vuonna.

Lakiehdotus, House Bills 322 ja 237, aiheutti julkista raivoa kaikkialla osavaltiossa niin kutsutusta kriittisestä rotuteoriasta käydyn politisoidun kiistan keskellä viime kesänä ja syksyyn asti, mutta lakiesitysten tilanne on herättänyt vain vähän julkista huomiota vuonna 2022.

Erityisesti House Bill 322 vastustaa “tiettyjen ajankohtaisten tapahtumien ja tiettyjen rotuun ja sukupuoleen liittyvien käsitteiden opettamista julkisissa kouluissa”, kuten sen virallisessa otsikossa on tiivistetty. Laajentaen 322:n tarkoitusta, HB 327 pyrkii “kieltämään koulupiirejä, yhteisökouluja, STEM-kouluja ja valtion virastoja opettamasta, puolustamasta tai edistämästä hajautuskäsitteitä”, sen yhteenvedon mukaan.
Molemmat lakiehdotukset esiteltiin 25. toukokuuta republikaanien puolueiden tuella ja lähetettiin edustajainhuoneen valtio- ja paikallishallinnon komitealle 10. kesäkuuta.

Lainsäädäntöehdotus on sittemmin pysynyt komiteavaiheessa, ja viimeisin toimenpide, joka sisälsi HB 327:n tarkistamisen, hyväksyttiin helmikuussa. 16. Valiokunnan oli määrä kokoontua tällä viikolla, keskiviikkona 9. maaliskuuta, ja vaikka kumpaakaan lakiesitystä ei ollut esityslistalla ennen kokousta, vastustajat pelkäsivät, että HB 327 saatetaan esittää äänestettäväksi, joka lähettää sen parlamentille. suuremman elimen harkittavaksi.

Lakien kannattajat sanovat työskentelevänsä edistääkseen Amerikan perusarvoja ja pyrkivänsä rajoittamaan opiskelijoille ja yhteiskunnalle haitallisten käsitteiden leviämistä erityisesti rodun ja Amerikan historian osalta. Vastustajat sanovat, että ehdotettu lainsäädäntö rajoittaa vaarallisesti koulutusvapautta, “valkaisee” historian ja syrjäyttää entisestään värikkäät opiskelijat ja LGBTQ-opiskelijat. Lisäksi opettajia valvottaisiin, jotta he noudattaisivat lakiehdotusten vaatimuksia, ja heidän työpaikkansa olisi vaarassa, jos he eksyvät.

15-jäseniseen valtio- ja paikallishallinnon komiteaan kuuluu 10 republikaania ja viisi demokraattia, joista kaksi on mustia. Yksi republikaanien jäsenistä on Bill Dean, Xeniasta, joka edustaa piiriä 74, aivan Yellow Springsin piirin 73 itäpuolella. Yleiskokouksen kirjanpidon mukaan komitealla on tällä hetkellä käsittelyssä 64 lakiesitystä 322:n ja 327:n lisäksi.

Rep. Don Jones (R), Piiristä 95 Itä-Ohiossa, on HB 322:n pääsponsori, jolla on 27 tukijaa. Neljä näistä avustajista on valtion ja paikallishallinnon komiteassa, mukaan lukien puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja Xenian dekaani. Phil Plummer, Dayton, on myös tukija.

Lakiesitystä on pidetty kolmessa käsittelyssä: sponsori Jones todisti 15. kesäkuuta, kuusi muuta kannattajaa antoi todistajanlausunnon 23. kesäkuuta ja noin 320 vastustajaa antoi todistajanlausunnon lakia vastaan ​​22. syyskuuta. Kolme puolesta puhuvaa ryhmää tunnistettiin National Associationiksi. Scholars, Miamisburgin ensimmäinen baptistikirkko ja Ethics and Public Policy Center. Yli 30 ryhmää ilmoitti vastustavansa, mukaan lukien ACLU, League of Women Voters, Ohio Education Association, Columbus Board of Education ja Ohio School Psychologists Association.

HB 327:n ensisijaiset sponsorit ovat Rep. Diane Grendell (R), piiri 76, ja Rep. Sarah Fowler Arthur (R), piiristä 99, sekä Koillis-Ohiosta että molemmat osavaltio- ja paikallishallinnon komitean jäseniä. Kolmekymmentäneljä avustajaa, mukaan lukien valtion ja hallituksen komitean puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, Xenian dekaani ja neljä muuta komitean jäsentä sekä Daytonin Plummer ja A. Nino Vitale Urbanasta, allekirjoittivat lain tueksi.

Brian Lampton, joka edustaa piiriä 73, mukaan lukien Yellow Springs, ei ole liittänyt nimeään kumpaankaan lakiehdotukseen

Valiokunta on pitänyt viisi HB 327:n kuulemista, joissa 31 kannattajaa kahden sponsorin lisäksi on todistanut lain puolesta ja noin 145 vastustajaa todistaa vastaan.

Kuuden kannattavan ryhmän joukossa olivat: Protect Ohio Children Coalition, Ohio Value Voters, Center for Christian Virtue ja Ohio Christian Alliance. Yli 15 oppositioryhmän joukossa olivat: Urban League of Greater Southwest Ohio, Athens Parents for Racial Equity, ACLU, Ohio Education Association ja Ohio Council for the Social Studies.

Paikallisesti Yellow Springsin koululautakunta liittyi useisiin vaaleilla valittuihin elimiin tuomitsi ehdotetun lain hyväksymällä yksimielisesti virallisen lausunnon viime syksynä.

“Yellow Springs Schools on jo pitkään ollut sitoutunut tiukkaan opetussuunnitelmaan, joka auttaa oppilaitamme kasvamaan aktiivisiksi kansalaisiksi, jotka edistävät yhteisön henkistä ja kulttuurista rikkautta”, lausunnossa aloitetaan. ”Olemme myös sitoutuneet tarjoamaan opiskelijoille tarvittavat taidot ja tiedot, jotta heistä tulee sosiaalisesti vastuullisia, itseohjautuvia ja elinikäisiä oppijoita.

Historian ymmärtäminen ei ole koskaan ollut tärkeämpää näiden tavoitteiden saavuttamiseksi”, se jatkaa.

Edustajainhuoneen lakiehdotukset 322 ja 327 “kallistavat nämä tavoitteet”, hallitus väitti ja kutsui niitä “poliittiseksi temppuksi, jonka tarkoituksena on polarisoida valtiomme ja kansakuntamme”.

Johtokunta päätti kutsumalla muita seisomaan koulupiirin puolella ja puhumaan näitä “vaarallisia” lakiehdotuksia vastaan.

Koska toinen tai molemmat lakiehdotukset saattavat pian siirtyä täysistuntoon, kannattajat ja vastustajat kehottavat äänestäjiä ottamaan yhteyttä edustajiinsa kertoakseen toiveistaan. Jos parlamentti hyväksyy, lakiehdotukset menevät senaattiin. Lopullinen hyväksyntä vaatii sekä edustajainhuoneen että senaatin hyväksynnän ja kuvernöörin allekirjoituksen.

Leave a Comment