NC:n liittovaltion tuomaristo tuomitsi isän ja pojan viruksen yritysavun vuoksi | Pohjois-Carolinan uutiset

CHARLOTTE, NC (AP) – Isä ja poika odottavat nyt tuomiota sen jälkeen, kun liittovaltion valamiehistö Pohjois-Carolinassa tuomitsi heidät syytteistä, jotka koskivat 1,7 miljoonan dollarin pandemiaapua, jonka isän yritykset saivat Yhdysvaltain hallituksen mukaan petoksella.

Kuuden päivän oikeudenkäynnin jälkeen valamiehistö tuomitsi Tarik Freitekhin pankkipetoksista, rahanpesusta, salaliitosta sekä pankkipetoksista että rahanpesusta sekä olennaisten tosiasioiden väärentämisestä ja salaamisesta Yhdysvaltain oikeusministeriön tiedotteen mukaan.

Hänen isänsä, Izzat Freitekh, 55, Waxhawsta, todettiin myös keskiviikkona syylliseksi rahanpesuun, rahanpesun salaliittoon ja väärien lausuntojen antamiseen. Mutta hänen todettiin syyttömäksi useisiin vakavampiin syytteisiin, jotka liittyvät suoraan salaliittoon, Charlotte Observer raportoi.

Nuorempi Freitekh, jota uhkaa yli 60 vuoden vankeusrangaistus, määrättiin pidätettynä tuomion käsittelyyn asti. Hänen isänsä on enimmillään 45 vuoden vankeustuomio.

Liittovaltion syyttäjät esittivät Charlotten tuomioistuimessa todisteita, joiden mukaan isä ja poika saivat 1,7 miljoonaa dollaria jättämällä vilpillisiä Paycheck Protection Program -lainahakemuksia useille Izzat Freitekhin omistamille yrityksille, mukaan lukien La Shish Kabob, suosittu ravintola Charlotte. Lainahakemuksissa annettiin vääriä tietoja työntekijöiden määrästä ja palkkakuluista, oikeusministeriön tiedotteen mukaan vastaajat suorittivat lainvastaisia ​​maksuja perheenjäsenilleen.

Poliittiset sarjakuvat

“Pahat lainaavat eivätkä maksa takaisin”, sanoi Yhdysvaltain läntisen Pohjois-Carolinan asianajaja Dena King oikeudenkäynnin jälkeen julkistetussa lausunnossa, “mutta Freitekkien tapauksessa he myös valehtelevat peitelläkseen petoksia.”

Tarik Freitekh on 30-vuotias ja kotoisin Kaliforniasta. Hänen asianajajansa Stephen Lindsay kutsui tuloksia “todelliseksi tapauksen pään raapimiseksi”. Hän sanoi, että vaikka kyseiset PPP-rahat olivat menneet isän yrityksille, poika tuomittiin vakavammista rikoksista.

“Se, mitä ymmärsin, ravintola oli pätevä saamaan PPP-lainoja laillisesti”, Lindsay kertoi sanomalehdelle. “Ellei kyseessä ollut jokin Robin Hood -tyyppinen juttu, ei todellakaan ole mitään järkeä saada lainoja vilpillisesti.”

Izzat Freitekh kieltäytyi kommentoimasta perjantaina, kunnes hän keskusteli asianajajiensa kanssa, mutta sanoi Observerille: “Kunnioitan tapahtumia.”

Freitekhit pidätettiin joulukuussa 2020. Liittovaltion hallitus sanoo saaneensa takaisin 1,3 miljoonaa dollaria siitä, mitä isä ja poika varastivat.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment