Minnesotan yritykset näkevät veronkorotuksen Capitolissa käyttöliittymän umpikujassa | minnesotan uutiset

Kirjoittaja MOHAMED IBRAHIM, Associated Press/Report for America

ST. PAUL, Minn. (AP) – Koska rakentamista pidettiin keskeisenä toimialana COVID-19-pandemian aikana, suunnittelukonsulttiyritys WSB vältti suurelta osin yli 600 työntekijän irtisanomisia viimeisen kahden vuoden aikana.

Nyt jyrkästi nousevat kaasun hinnat ja toimituskulut painavat yritystä, mikä tekee äskettäin 90 000 dollarin korotuksesta osavaltion työttömyysvakuutusverotuksessa entistä tuskallisempaa, sanoi toimitusjohtaja Bret Weiss.

“Se on minulle henkilö, joka voi viedä pois”, hän sanoi. “Se muuttaa kykyni tarjota etuja tai muita mahdollisuuksia henkilöstölleni.”

Työnantajat kaikkialla Minnesotassa saavat laskuja korkeammista työttömyysvakuutusveroista sen jälkeen, kun lainsäätäjät eivät päässeet sopimukseen tiistain määräaikaan mennessä automaattisen korotuksen estämiseksi. Rahat käytetään liittovaltion hallitukselle työttömyysavun takaisinmaksuun ja osavaltion työttömyysvakuutusrahaston täydentämiseen, joka ehtyi aiemmin pandemian aikana.

Poliittiset sarjakuvat

Demokraattinen kuvernööri Tim Walz ehdotti 2,7 miljardia dollaria lisäbudjettiinsa velan takaisinmaksuun ja rahaston täydentämiseen osavaltion 9,25 miljardin dollarin ylijäämästä, mikä vastaa republikaanien hallitseman senaatin viime kuussa hyväksymää lakiesitystä kahden puolueen äänestäessä 55-11. Mutta edustajainhuoneen demokraattien johtajat maksavat edelleen miljardin dollarin “sankaripalkkoja” etulinjan työntekijöille, jotka eivät koskaan voineet työskennellä kotoa käsin. Tämä ehdotus on pysähtynyt syksystä lähtien, koska lainsäätäjät eivät pääse yhteisymmärrykseen siitä, kuinka varoja.

Useat viime viikkojen tapaamiset lainsäädäntöjohtajien välillä eivät ole tuottaneet edistystä. Demokraattisen edustajainhuoneen puhemies Melissa Hortman Brooklyn Parkista, joka sanoi näkevänsä 30. huhtikuuta varsinaisena määräpäivänä, koska silloin korkeammat verot erääntyvät, käveli muutaman minuutin kuluttua tapaamisesta Walzin ja GOP-senaatin enemmistöjohtajan Jeremy Millerin kanssa. Winona kertoi toimittajille, että republikaanit eivät olleet halukkaita neuvottelemaan työntekijöiden rahasta.

On mahdollista, että osavaltio voisi hyvittää veronkorotuksen tai leikata tulevia verolaskuja, jos sopimus lopulta saavutetaan, mutta Minnesotan työllisyys- ja talouskehityksen virkamiehet ovat sanoneet, että se olisi monimutkaista.

“On typerää, että olemme jälleen juuttuneet tähän paikkaan”, sanoi David Henrich, Bergerson-Caswellin, Maple Plainin kaivonporausyrityksen, johtaja, joka työllistää 22 henkilöä.

Henrich sanoi odottavansa tuhansien dollarien veronkorotuksia. Hän piti umpikujasta viime vuonna yritysten saamien liittovaltion Paycheck Protection Program -lainojen verohelpotuksen viivästymiseen.

“Yritämme pitää tämän liiketoiminnan kustannukset kohtuullisella tasolla, koska loppujen lopuksi kuluttajat ovat niitä, jotka maksavat tämän tavaran laskun”, hän sanoi.

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan työttömyysvakuutusveroprosentti lasketaan jokaiselle yritykselle eri tavalla. Se perustuu siihen, kuinka paljon tukea yritys käytti ja sen verotettavat palkat yhteensä enintään 38 000 dollaria jokaista työntekijää kohden. Verojen ei pitäisi nousta, kun työttömyysetuudet johtuvat pandemian aiheuttamista sulkemisista.

Kaikki yritykset eivät ole valittaneet veronkorotuksista. Common Roots Cafe Minneapolisissa nousi pandemiaa edeltäneestä 50 työntekijästä kahdeksaan tai yhdeksään, mikä sai yli 80 % sen henkilöstöstä keräämään työttömyysetuuksia, omistaja Danny Schwartzman sanoi. Hänen yrityksensä, joka työllistää nyt 20 työntekijää, veronkorotus on “merkittämättömän pieni”. Hän sanoi, että henkilöstön palkkaaminen ja hankintoihin liittyvät korkeammat kustannukset ovat olleet painavampia huolenaiheita.

Schwartzman sanoi, että ylijäämän hyödyntäminen veronkorotuksen peruuttamiseksi tukisi pandemian aikana hyvin menestyneitä suuria yrityksiä. Hän sanoi, että lainsäätäjien pitäisi sen sijaan käyttää ylijäämää kohdennettuun apuun. Pandemian vuoksi edelleen kamppailevien yritysten suorat tuet, palkalliset perhe- ja sairaanhoitovapaat sekä lastenhoidon saatavuuden lisääminen auttaisivat eniten apua tarvitsevia yrityksiä ja työntekijöitä, hän sanoi.

“Jos puhutaan miljardeista dollareista, joita kaikki ovat nyt, niin yhtäkkiä on resursseja, joilla on laaja visio ja aikaa muuttaa osakekysymyksiä ja käsitellä kaikenlaisia ​​asioita, joista ihmiset ovat yleisesti samaa mieltä. kanssa”, hän sanoi. “Sen sijaan puhumme siitä, kuinka voimme varmistaa, että kaikki yritykset – ja suurin osa siitä menee suurille yrityksille – maksavat marginaalisesti vähemmän palkkaveroja.”

Mohamed Ibrahim on Associated Press/Report for America Statehouse News Initiative -järjestön jäsen. Report for America on voittoa tavoittelematon kansallinen palveluohjelma, joka sijoittaa toimittajat paikallisiin uutishuoneisiin raportoimaan salaisista asioista.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment