Minneapolisin koulupiiri tekee “lopullisen” palkkatarjouksen koulutuksen tukiammattilaisille

Minneapolisin julkiset koulut ilmoittivat sunnuntaina “lopullisen tarjouksen” koulutuksen tukiammattilaisille piirin ja liiton jatkaessa neuvotteluja. Luokat on peruttu maanantailta, mikä on 10. päivä, jolloin piirin 28 700 oppilasta on poissa koulusta opettajien lakon alkamisen jälkeen.

Sunnuntaina iltapäivällä julkaistussa videossa kouluneuvoston puheenjohtaja Kim Ellison jakoi 85 prosentin koulutuksen tukiammattilaisten (ESP) palkankorotuksen 23 dollariin tai enemmän ja halvimmin palkattujen ESP:iden siirtämisen 15,45 dollarista 18 dollariin tunnissa. Pian sen jälkeen, kun video tuli verkkoon, ammattiliittojen johtajat sanoivat, että piirin tarjous ei vieläkään vastaa heidän pyyntöään saada tukihenkilöstön palkka 35 000 dollariin.

Ellison sanoi videolla, että ESP:n palkkojen nostaminen on ollut “ykkösprioriteetti” neuvottelujen alusta lähtien.

Tarjous sisältää kaksi 3 000 dollarin bonusta seuraavien kahden vuoden aikana ja palkankorotukset 8,2–34,6 prosenttia työn luokittelusta riippuen, keskimäärin 15,6 prosenttia.

Se sisältää myös 3,5 miljoonan dollarin investoinnin lisätuntien tarjoamiseen ESP:ille, jotka ovat osa-aikaisia ​​tuntityöntekijöitä, ja neljä palkallista lisätyöpäivää ammatilliseen kehittymiseen ja yhteistyöhön.

Ellison sanoi, että tarjous “saa meidät resurssejamme pidemmälle” ja merkitsee budjettileikkauksia tulevaisuudessa. Seurauksena on, että piirin on tehtävä yli 10 miljoonan dollarin leikkauksia seuraavan lukuvuoden aikana.

Ehdotusten kokonaiskustannukset ovat ensimmäisenä vuonna 9,3 miljoonaa dollaria ja toisena vuonna 13,4 miljoonaa dollaria.

“Uskomme, että tämä sopimus täyttää sen, mitä he ovat pyytäneet, ja osoittaa jonkin verran heidän ansaitsemaansa kunnioitusta. Pyydämme heitä hyväksymään tämän tarjouksen tänään, ja jos ei, liittymään meihin välimiesmenettelyssä, jotta voimme päästä sopimukseen. tämä nykyinen sopimus”, Ellison sanoi.

Ammattiliitto edustaa noin 1 200 ESP:tä. Heidän aloituspalkansa on noin 24 000 dollaria, ja ammattiliitto vaatii, että se on 35 000 dollaria, jota piirin mukaan lopullinen tarjous tuo useimmat kokopäiväiset ESP:t lähelle.

Shaun Laden, Minneapolis Federation of Teachers -järjestön ESP-osaston puheenjohtaja, sanoi lausunnossaan sunnuntaina: “Vaikka arvostamme MPS:n pääsyä sinne, missä he ovat, tiedämme, että he voivat saada 35 000 dollaria ESP:stä. Se ei vie paljon enempää. omalta osaltaan ratkaista tämä lakko ja saada opiskelijamme ja opettajamme takaisin kouluun.”

Lausunnossaan Laden toisti myös muut ammattiliiton prioriteetit rekrytoida ja pitää sisällään värikkäitä kouluttajia, vähentää luokkakokoja, lisätä mielenterveystukea ja tarjota “kilpailukykyinen” palkka opettajille.

“Jäsenemme ovat valmiita pitämään linjaa, kunnes pääsemme perille”, Laden sanoi.

Leave a Comment