Mielipide: Taide ja kulttuuri johtavat Portlandin elpymistä

Carmen Rubio ja Mingus Maps

Rubio, Portlandin kaupungin komissaari, toimii kaupungin taiteen ja kulttuurin komissaarina. Mapps, Portlandin kaupungin komissaari, toimii kaupungin yhteyshenkilönä Travel Portlandiin ja Portlandin elokuvatoimistoon. Molemmat liittyivät Portlandin kaupunginhallitukseen vuonna 2021.

Viime kuukausina meillä on ollut etuoikeus ja ilo osallistua suoriin, paikan päällä tapahtuviin taidetapahtumiin: “The Chinese Lady” -näytelmään, Oregonin sinfoniakonsertin avajaisiin, Pink Martinin ystävänpäivänäytelmään ja uuteen Frida Kahloon, Diego. Rivera ja meksikolainen modernismi -näyttely Portlandin taidemuseossa.

Olemme olleet hyvässä seurassa. Museo toivotti tervetulleeksi 10 000 kävijää Meksikon modernismin avausviikolla, ja Pioneer Courthouse Squarella vieraili 66 000 ihmistä helmikuussa Portland Winter Lights Festivalin aikana. Tammikuussa Music Portland toi meille koko “Portland Music Month” -tapahtuman, jossa paikalliset artistit soittavat paikallisissa paikoissa hyödyttääkseen paikallista musiikkielämäämme.

Kyllä, olemme jatkaneet taiteen kokemista COVIDin aikana – mutta se kokemus on ollut niin erilainen. Kuten monet muutkin yhteisön osa-alueet, siirryimme tyypillisestä taiteen ja esityksen kokemisesta yhdessä, henkilökohtaisesti sen kokemiseen etänä – joskus samanaikaisesti muiden ihmisten kanssa, mutta eristyksissä.

Ja uskomme sinun olevan samaa mieltä: se ei vain ole paras tapa kokea taidetta. Se ei ole paras taiteilijoille, ei yleisölle eikä paikalle.

Tällä hetkellä – kun astumme pandemian turvallisempaan vaiheeseen – pyydämme sinua pohtimaan, mitä Portlandin taide- ja kulttuurielämä on merkinnyt sinulle, perheellesi ja ystävillesi.

Ja pyydämme teitä tunnustamaan, että alueemme – erityisesti keskustamme – elpyminen riippuu taiteesta ja kulttuurista.

Elävät, henkilökohtaiset taiteet saavat meidät tuntemaan olonsa iloisiksi ja eläviksi, ja ne ovat vuosituhansien ajan auttaneet ihmisiä suremaan, parantumaan ja lopulta juhlimaan yhdessä. Tarvitsemme nyt taidetta.

Onneksi löydämme sen koko kaupungista ja erityisesti keskustan ytimestämme. Jotkut maalaavat synkän kuvan Portlandin keskustasta. Mutta taide- ja kulttuuriohjelma täyttää jo nyt keskustamme ihmisillä erikoistapahtumiin, esityksiin ja näyttelyihin.

Me kaikki tarvitsemme sitä jatkaaksemme.

Teatteridemme, galleriojemme ja konserttipaikkamme oli vaikea pysyä pinnalla pandemioiden sulkemisten ja peruutusten jälkeen. Oregonin taidekomissio, alueellinen taide- ja kulttuurineuvosto ja monet muut instituutiot tarjosivat tukea, mutta eivät voineet korjata 330,4 miljoonan dollarin reikää jokaisesta COVID-sulkuvuodesta.

Tuon reiän korjaaminen vaatii sinua. Ja me. Ja ystävämme.

Portlandin kaupungin valtuutettuina ja taidetta rakastavina portlandilaisina kehotamme sinua ja perhettäsi tutustumaan tällä hetkellä tapahtuviin taide- ja kulttuuritapahtumiin sekä tulevaisuuden tapahtumiin. Tapahtumapaikat ovat avoinna tai avautuvat uudelleen, ja he ryhtyvät varotoimiin varmistaakseen yhteisön jäsenten turvallisuuden. Monet tarjoavat ilmaisia ​​tai alennettuja tapahtumia tai, kuten Portlandin taidemuseo, tarjoavat lapsille ilmaisen sisäänpääsyn.

Tule keskustaan ​​ja koe yhdessäolosta tuleva energia ja rikastuminen.

Jaa mielipiteesi

Lähetä 500–600 sanan pituinen esseesi erittäin ajankohtaisesta aiheesta tai aiheesta, joka on erityisen tärkeä Tyynenmeren luoteeseen, Oregoniin ja Portlandin alueelle osoitteeseen commentary@oregonian.com. Liitä mukaan sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi vahvistusta varten.

Leave a Comment