mielipide | GOP:n hölynpöly “peruuta kulttuurista” ei koskaan näyttänyt näin tyhmältä

Kun oikeistolainen poliitikko, joka hurrasi tammikuuta. 6 väkijoukko menettää kirjasopimuksen, häntä ei “peruuta”; hänen kustantajansa käyttää hyvää moraalista ja liiketoiminnallista harkintaa. Kun Twitter ja Facebook käynnistävät kukistetun entisen presidentin verkoistaan, ne eivät “peruuta” häntä; ne pakottavat hänet löytämään oman alustansa, jolta hän voi horjuttaa demokratiaa.

Paras todiste siitä, että “peruuta kulttuuri” on typerä juoru, tulee ihmisiltä, ​​jotka sekä vasemmisto että oikeisto voivat olla yhtä mieltä moraalittomista kiusaajista. Venäjän presidentti Vladimir Putin, jota pidetään laajalti sotarikollisena, valittaa nyt, että hänen julmaan hyökkäyssotaan annetut taloudelliset pakotteet ovat kampanja Venäjän “peruuttamiseksi”.

Samaan aikaan New Yorkin entinen kuvernööri Andrew M. Cuomo (D) tuomitsee pakkoeronsa sen jälkeen, kun 165-sivuinen osavaltion tutkintaraportti paljasti, että hän oli ahdistellut ainakin 11 naista. “Yksi ääriliikkeiden ilmentymä on tämä niin kutsuttu peruutuskulttuuri”, Cuomo sanoi tällä viikolla ryhmälle latinalaisamerikkalaisia ​​papistoja. ”Peruutuskulttuuri sanoo, että jos et ole samaa mieltä kanssani ja näkemykseni kanssa, sinut tulee perua. Kuka tahansa voi perua milloin tahansa. Ja se tapahtuu nykyään taajuudella. Kukaan ei ole immuuni.”

Kyllä, kuinka epäreilua se on? Voit huolehtia omista asioistasi – huutaa ja kiroilla työntekijöitä kohtaan, ihailla naispuolisia työntekijöitä, hapuilla heitä – ja sitten, puomi, sinun täytyy erota, jotta et oma puolueesi syyttele sinua. (Cuomo on kiistänyt syytökset siitä, että hän olisi koskenut sopimattomasti naisia.)

Kun sopimattoman käytöksen tekijät vetoavat “peruuta kulttuuriin” puolustuksekseen, he paljastavat häpeällisen luonteensa lisäksi myös ihmiset, joihin he yrittävät tehdä vaikutuksen. He vetoavat Yhdysvaltojen oikeistolaisiin kulttuurisoturiin, jotka haluavat olla vapaita loukkaamaan, alentamaan ja kiusaamaan muita. Tämä sisältää republikaanit, jotka haluavat suosiota MAGA-joukolle, joka haluaa välttää kritiikin tai vallankaappausyrityksen tukemisen, äänestämisen tukahduttamisen tai antisemitististen salaliittoteorioiden levittämisen.

“Peruuta kulttuurin” hurraus on yritys pakottaa muut tekemään moraalisia arvioita ja pitämään ihmisiä vastuullisina huonosta käytöksestään. On naurettavaa, että poliitikot vaativat pakenemaan yleisön tuomiota demokraattisessa järjestelmässä, joka perustuu äänestäjien kykyyn pitää johtajansa vastuullisina. (Se on yksi tärkeimmistä syistä, miksi GOP pyrkii vaikeuttamaan äänestämistä.)

Raportissaan tilivelvollisuudesta tammikuussa. 6, 2021, kapina ja muut rikkomukset, puolueeton Protect Democracy -järjestö kirjoitti: “Poistuva vastuuvelvollisuus, poliittisten johtajien pitämät väärät kertomukset kovenevat ja vääristävät yleisön käsitystä lähihistoriasta. Äskettäin rohkaistut väärintekijät värväävät ja mobilisoivat muita omaksumaan samanlaisia ​​taktiikoita.” Yhteenvetona voidaan todeta, että “vastuun puuttuminen ei ole puolueettomuutta, vaan vahvistusta: kehotus väärintekijöille eskaloida väärintekoja ja muita seuraamaan esimerkkiä.” Toisin sanoen demokraattiset yhteiskunnat vaativat vastuuvelvollisuutta keinona vahvistaa arvojaan.

Joten onko kyseessä ulkomainen diktaattori, korkeassa poliittisessa virassa oleva saalistaja, tappiollinen entinen presidentti, joka levittää valheita vaaleista, tai senaattori, joka äänesti tämän presidentin vapauttamisen puolesta kapinan yllytyksestä ja Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskin kiristämisestä, huuto “peruuta”. kulttuuri” pitäisi soida hälytyskelloja. On mahdollista, että se on epätoivoinen yritys paeta kauhistuttavan käytöksen seurauksia.

Leave a Comment