Marylandin kuvernööri Hogan luopuu yliopistovaatimuksesta joistakin osavaltion tehtävistä

Kuvernöörin mainitsemana ensimmäisenä tällaisena hankkeena maassa aloite toi satoja avoimia työpaikkoja välittömästi ihmisten saataville, joilla ei ole neljän vuoden tutkintoa, mutta joilla on muuta kokemusta tai koulutusta.

Ilmoittaessaan siirrosta Hogan (R) sanoi: “Näillä ponnisteluilla… varmistamme, että päteviä, tutkinnon suorittamattomia ehdokkaita harkitaan säännöllisesti näiden uranmuutosmahdollisuuksien löytämiseksi.” Kuvernöörin tiedottaja ei heti vastannut kommenttipyyntöihin perjantaina.

“On jo aika!” Eräs käyttäjä kirjoitti sosiaalisessa mediassa juhlien, että se palkitsisi pikemminkin osaamisesta kuin tunnuksista. “Mielivaltaiset tutkinto- ja lupavaatimukset tukahduttavat talouskasvua ja vapautta”, toinen henkilö kirjoitti.

Toiset olivat kuitenkin huolissaan siirrosta devalvoivat korkeakouluopintoja, joita monet työskentelivät kovasti ansaitakseen – ja velkaantuivat saavuttaakseen – ja heijastivat kasvavaa skeptisyyttä akateemista maailmaa kohtaan.

“Koulutus on nähty amerikkalaisen unelman pilarina”, Frederick R. Lynch, hallituksen apulaisprofessori Claremont McKenna Collegesta, sanoi. “Ehkä se ei ole enää.”

Hoganin ilmoituksen jälkeen Lynch kirjoitti Twitterissä: “Kannustimien vähentäminen korkea-asteen koulutukseen on nyt hyvä idea? …jättää huomioimatta korkeakoulutuksen kulttuuriset, poliittiset ja sosiaaliset edut. Surullinen.”

Monet ihmiset suhtautuivat skeptisesti, hän sanoi, kutsuen yliopistoa mailaksi ja kyseenalaistaen sen arvon.

Bridgette Gray, asiakasjohtaja Opportunity@Workissa, Marylandin kanssa yhteistyössä toimivassa voittoa tavoittelemattomassa järjestössä ammattitaitoisten työntekijöiden tunnistamiseksi ja rekrytoimiseksi, sanoi olevansa järkyttynyt kuulemaansa ilmoitukseen kohdistuneesta kritiikistä, mukaan lukien siitä, että osavaltio tyhjentää työvoimaa.

Hän sanoi, että ihmisten, jotka voivat osoittaa, että heillä on taitoja, pitäisi pystyä kilpailemaan työpaikoista. “Mikään korkeakoulu ei tarkoita sitä, että ei ole taitoja.”

Kansallinen keskustelu korkeakoulutuksen arvosta on täynnä politiikkaa, sekä oikealta että vasemmalta.

Vuoden 2019 Gallup-tutkimuksessa republikaanit epätodennäköisemmin kuin demokraatit sanoivat korkeakoulun olevan erittäin tärkeä, ja näin kokeneiden aikuisten osuus oli pudonnut 51 prosenttiin useita vuosia aiemmin olleesta 70 prosentista. Joidenkin osavaltioiden konservatiiviset lainsäätäjät ovat arvostelleet yliopistoja siitä, että ne tuovat ideologista puoluetta akateemiseen maailmaan eivätkä tee tarpeeksi valmistaakseen opiskelijoita uraa varten. Ja yleinen liberaali valitus on, että monet korkeakoulut vahvistavat status quoa kalliilla koulutuksella, joka on kohtuuhintainen vain varakkaille perheille.

Silti vuoden 2021 Lumina-Gallup-tutkimus, jonka odotetaan julkaistavan huhtikuussa, havaitsi, että 44 prosenttia 18–59-vuotiaista aikuisista, joilla ei ole korkeakoulututkintoa sanoi, että 20 vuoden takaiseen verrattuna on tärkeämpää saada kaksi- tai nelivuotinen korkeakoulututkinto menestyvän uran kannalta.

Lynchin mukaan työpaikkojen esteiden poistaminen on hyvä idea, mutta koulutus on tarjonnut kymmenille miljoonille vähemmistöille ja naisille liikkuvuutta ylöspäin – ja monia etuja työn ulkopuolella, kuten kriittistä ajattelua, kansalaistoimintaa, terveellistä käyttäytymistä ja niin edelleen.

Marylandissa valtion virkamiehet tekevät yhteistyötä Opportunity@Workin kanssa tunnistaakseen ihmisiä, joilla on taitoja noin 300 työpaikkaan, kuten tietotekniikka-, asiakaspalvelu- ja hallintotehtäviin. Nämä taidot ovat saattaneet tulla aikaisemmasta työkokemuksesta, ammattikorkeakoulusta, asepalveluksesta tai muusta koulutuksesta. Viranomaisten mukaan palkat pysyvät ennallaan.

“Emme ole korkeakouluvastainen organisaatio ollenkaan”, Gray sanoi. “Uskomme yliopistoon. Mutta uskomme, että korkeakoulu ei voi olla ainoa tie menestykseen”, ja että työnantajien ei pitäisi itse asiassa vetää laskusiltaa vaatimalla tutkintoja sen sijaan, että harkitsevat muita pätevyyksiä.

Poliittiset johtajat puhuvat aina lahjakkuuksien puutteesta, hän sanoi, mutta hän väittää, ettei pulaa ole: Työnantajien on vain mietittävä uudelleen, kuinka he löytävät nämä lahjat.

Muuttuva talous on lisännyt ammattitaitoisten työntekijöiden tarvetta viime vuosikymmeninä, Anthony P. Carnevale, Georgetownin yliopiston koulutus- ja työvoimakeskuksen johtaja, sanoi.

1970-luvulla useimmat työpaikat eivät vaatineet korkeakoulututkintoa. “Nyt se on kirjaimellisesti kääntynyt”, hän sanoi.

Toisen asteen jälkeistä koulutusta vaativien työpaikkojen osuus laski vajaasta kolmanneksesta vuonna 1983 lähes kahteen kolmasosaan vuonna 2021, ja sen ennustetaan kasvavan 72 prosenttiin vuoteen 2031 mennessä, Carnevale sanoi. Ja vuosina 1980-1981 myönnettiin alle miljoona kandidaatin tutkintoa, mutta määrä oli yli kaksinkertaistunut vuosiin 2018-2019 mennessä.

Huolimatta historiallisesta vastustuksesta ajatusta valtakirjojen vaatimisesta, Yhdysvalloista on tullut valtakunnallinen yhteiskunta, hän sanoi.

Hän väitti, että se johtaa uskottavuuteen, “epäoikeudenmukaisiin esteisiin monien ihmisten liikkumiselle ylöspäin”.

Mutta mitä tulee kysymykseen siitä, palkkaavatko työnantajat vain tutkintoja, Carnevale sanoi, että ylivoimainen näyttö on ei, he eivät ole. “He itse asiassa tarvitsevat näitä taitoja ihmisiltä.”

Heritage Foundationin koulutustutkija Jonathan Butcher sanoi, että yliopiston ajatusta on korostettu liikaa välttämättömyytenä. muilla menestyksen tavoilla.

Viime vuosikymmeninä korkeakoulut ovat sijoittaneet paljon rahaa asioihin, joilla ei ole mitään tekemistä luokkahuoneen kanssa, Butcher sanoi. “Se on ollut hyvin häiritsevää, ellei jopa haitallista joissakin tapauksissa”, hän sanoi. Joissakin tutkimuksissa opiskelijat ovat kertoneet pelkäävänsä esimerkiksi ajatuksensa puhumista luokassa, hän sanoi.

“On oikeistolaista kritiikkiä, on vasemmistolaista”, Lynch sanoi. “Siellä on jonkin verran pätevyyttä molemmilla puolilla”, varsinkin korkea-asteen koulutuksen nopeasti nousevien hintojen vuoksi.

Hänen mielestään uran ja palkkojen ulkopuoliset tulokset ovat tärkeitä. “Yliopistokoulutuksesta johtuvat työpaikan ulkopuoliset edut, joita emme ajattele tarpeeksi usein… Onko korkeakoulu loppuelämäsi kannalta sen arvoista?”

Leave a Comment