Kokeneet opettajat voivat nähdä pienempiä palkankorotuksia New Mexicossa | koulutus

New Mexicon historialliset investoinnit opettajien palkkoihin nostavat koko osavaltion keskimääräistä opettajien palkkaa 64 006 dollariin, mikä nostaa sen Yhdysvaltain lounaisosavaltioiden kärkeen. Michelle Lujan Grishamin toimisto on kertonut.

Kuvernööri ja lainsäätäjät asettivat tämän vuoden säännöllisessä parlamentaarisessa istunnossa suuren prioriteetin kahdelle keskeiselle toimenpiteelle, joista toinen nostaa vuosittaista peruspalkkaa kussakin osavaltion kolmesta opettajien lisenssitasosta 10 000 dollarilla ja toinen, joka vaatii 7 prosentin keskimääräistä korotusta koulutustyöntekijöille. Kolmas toimenpide edellyttää, että julkiset koulut maksavat kaikille työntekijöille vähintään 15 dollaria tunnissa.

Myös korkeammin palkatut pääomat ovat nousussa, ja ne voivat nousta jopa 20 prosenttia.

Budjetin määräajan lähestyessä jotkin Santa Fen julkisten koulujen järjestelmänvalvojat ja kasvattajat pelkäävät, ettei piirillä ole varoja tarjota yhtäläisiä korotuksia kaikille opettajille, joilla on eri vuosien kokemus. Valtio on myöntänyt rahoitusta palkkasumman kasvattamiseen, mutta muutto tapahtuu toimintakustannusten nousun ja paikallisen piirin mahdollisen parin miljoonan dollarin opiskelijakohtaisen rahoituksen menetyksen valtiolta, koska satojen opiskelijoiden menetykset ovat luokkahuoneet.

Isännöitsijä Hilario “Larry” Chavez sanoi, että piirin on tarkasteltava perusteellisesti talouttaan ilmoittautuneiden määrän vähenemisen vuoksi, kun se pyrkii tekemään kilpailukykyisestä palkasta todellisuutta.

“Avainsana on “keskimääräinen”, Chavez sanoi tulevista korotuksista. “Huomasimme tämän varhain, että kaikki korotukset eivät ole yhtenäisiä.”

Hän lisäsi: “Näyttää todellakin siltä, ​​että ne henkilöt, joilla on enemmän kokemusta, voisivat mahdollisesti saada pienemmän prosentuaalisen korotuksen, koska he ovat jo palkkataulukon kärjessä. Siellä alkaa todella nähdä laaja valikoima mahdollisia korotuksia.”

Toinen mahdollinen seuraus tulojen pienentymisestä kustannusten noustessa: piirisopimusten tai avoimien työpaikkojen eliminointi. Chavez sanoi, että alueella on nyt yli 100 täyttämätöntä työpaikkaa, mukaan lukien 60 opettajapaikkaa.

Julkiset piirit ja charter-koulut eri puolilla osavaltiota odottavat New Mexicon julkisen koulutuksen osaston julkistamista sen ilmoittautumisperusteisesta koulurahoituksesta, joka ratkaisee suurelta osin heidän budjetinsa seuraavalle tilivuodelle. Ns. yksikköarvo, jota käytetään laskemaan, kuinka paljon piiri saa kustakin opiskelijasta, odotetaan huhtikuun alussa, jolloin hallintoviranomaisille jää vain vähän aikaa laatia budjetti ennen 1. toukokuuta asetettua määräaikaa.

“Ennen kuin yksikköarvo on julkaistu meille, meillä ei ole tarkkaa määrää siitä, miltä rahoituksemme näyttäisi seuraavaksi lukuvuodeksi”, Chavez sanoi. “Mutta meillä on jonkin verran taipumusta… aloitusrahoituksemme olisi pienempi kuin tänä vuonna.”

Koronaviruspandemian alkamisen jälkeen piirin ilmoittautuminen on laskenut jyrkästi. Santa Fe Public Schoolsin luokkahuoneissa oli syksyllä 11 176 oppilasta, kun niitä edellisenä lukuvuonna oli 12 033 ja syksyllä 2019 yli 12 500. Tämän vuoden luvut ovat sen jälkeen nousseet 11 269:ään piirin mukaan.

Valtio käyttää piirin 80 päivän ja 120 vuorokauden keskiarvoa määrittääkseen, kuinka paljon rahoitusta se saa seuraavan lukuvuoden aikana. Santa Fe Public Schoolsin 120 päivän numeroa ei ole vielä julkaistu.

Talousjohtaja Robert Martinez toivoo, että osavaltion yksikköarvo, joka oli tänä lukuvuonna 4 863 dollaria, nousee korkeammaksi vuosina 2022–2023 helpottaakseen kipua. Opiskelijoille määrätään lukuisia yksiköitä sen perusteella, saavatko he erityisopetuspalveluita tai muita tekijöitä.

Vaikka piiri alkaa tehdä tuloennusteita ja kartoittaa budjettia, Martinez sanoi, että on vielä liian paljon epävarmuutta puhuakseen opettajien palkkaaikatauluista. Palkoihin vaikuttavat hänen mukaansa yksikköarvon ohella paikallisen opettajaliiton kanssa käytävien huhtikuun neuvottelujen tulos ja opettajien osallistuminen koulukalenteria pidentäviin ohjelmiin.

Chavez sanoi, että piiri on edelleen päättämässä, osallistuuko se K-5 Plus -ohjelmaan vuosina 2022–2023, kesäohjelmaan päiväkoti- ja viidesluokkalaisille lapsille ja jonka tavoitteena on tehostaa oppimista ja kaventaa saavutuskuiluja erityisesti alhaisemman tulotason kotitalouksien opiskelijoiden keskuudessa.

Koulutusosaston mukaan piiri on käyttänyt lähes 23 miljoonaa dollaria opettajien palkkoihin tänä lukuvuonna.

Viraston mukaan koulun työntekijöiden palkankorotukset alkavat heti huhtikuussa. Piirit ja peruskoulut toteuttavat 3 prosentin palkankorotuksen henkilöstösopimusten viimeiselle neljännekselle.

Toinen korotus astuu voimaan seuraavan lukuvuoden alussa sekä 4 prosentin keskimääräinen korotus, jotta kaikki työntekijät saavuttavat vaaditun 15 dollarin vähimmäistason ja nostavat opettajat ja rehtorit uudelle vähimmäispalkkalle, joka perustuu kolmiportaiseen palkkatasoon. lupajärjestelmä. Näiden peruspalkkojen tasojen on määrä nousta opettajille 50 000 dollariin, 60 000 dollariin ja 70 000 dollariin lisenssitasosta riippuen.

Santa Fen julkisten koulujen opettajat ansaitsevat jo hieman korkeamman peruspalkan kuin osavaltion nykyiset vähimmäispalkat.

Ensimmäisen tason opettajat ansaitsevat 43 253 dollaria, kun taas toisen tason opettajat ansaitsevat vähintään 54 086 dollaria ja kolmannen tason opettajat 64 933 dollaria. Martinez sanoi, että nykyistä keskimääräistä opettajan palkkaa on vaikea laskea osittain siksi, että piirin palkkataulukoissa on niin paljon korotuksia vähimmäispalkan yli.

Hän arvioi, että uusilla korotuksilla keskipalkka ylittää hieman osavaltion arvioidun keskiarvon ja on noin 65 000 tai 70 000 dollaria.

“Kun siirrymme seuraavaan tilikauteen, se tarkoittaa, että jokainen opettaja siirtyy ylöspäin palkkataulukossa”, hän sanoi.

Sama pätee rehtoreihin.

Piirin rehtorin vähimmäismäärä tänä vuonna on 75 600 dollaria peruskoulussa, 88 200 dollaria yläasteella ja 97 440 dollaria lukiossa, ja sen on hypättävä 84 000 dollariin, 98 000 dollariin ja 112 000 dollariin. Piirin kouluissa on lähes 30 rehtoria, joista suurin osa on alakoulujen rehtori. Jotkut rehtorit – opettajien ja apulaisrehtoreiden kanssa – voivat nähdä jopa 20 prosentin korotuksen uusien vähimmäisvaatimusten täyttämiseksi, Martinez sanoi.

Chavez odottaa korotusten auttavan rekrytoimaan ja pitämään palvelukseensa opettajia ja muuta opetushenkilöstöä, erityisesti vähemmän kokeneita opettajia ja muuta koulutushenkilöstöä, jotka todennäköisesti näkevät suurempia korotuksia.

Mutta hän ja Grace Mayer, Santa Fen kansallisen koulutusyhdistyksen puheenjohtaja, sanoivat molemmat, että piirin opettajatyövoima on yleensä vanhempia ja kokeneempia, ja ylemmillä tasoilla olevien alhaisemmat palkankorotukset voivat kannustaa eläkkeelle siirtymiseen.

Lujan Grisham allekirjoitti lain, joka sallii opettajien palata töihin vain kolme kuukautta eläkkeelle jäämisen jälkeen. Sen tarkoituksena on auttaa pitämään luokkahuoneet täynnä. Mutta tämän lukuvuoden lopussa eläkkeelle jäävät opettajat voisivat palata takaisin vasta lokakuussa.

“Lapset tulevat takaisin elo- ja syyskuussa, kahdeksi kokonaiseksi kuukaudeksi”, Mayer sanoi. “Jos ihmiset päättävät jäädä eläkkeelle – minkä tiedän heidän olevan – ja palaavat takaisin, se on hienoa meille, mutta ei niin hienoa lapsillemme.”

Mayer sanoi, että kun neuvotteluprosessi alkaa huhtikuussa, hän odottaa liiton kannattavan lisää korotuksia korkeamman tason opettajille.

“Juuri 20-vuotiaat tai sitä vanhemmat ihmiset eivät näe paljon”, hän sanoi.

.

Leave a Comment