Kirje toimittajalta: Panostamme yritysuutisiin

Viime vuonna suunnilleen tähän aikaan käynnistimme hankkeen tarkastellaksemme Portlandin keskustan haasteita pandemian ja protestien huipulla (toivoimme) jälkeen. Hanke “Downtown in Distress” sisälsi raportin kodittomuudesta, keskustan asukkaiden mielialasta ja kauppiaiden haasteista sekä riippumattoman kyselyn tuloksista.

Delta- ja omikronivariantit heittivät jakoavaimen odotuksiin nopeasta normalisoitumisesta vuonna 2021. Ja vain viikko sitten, lisää huonoja uutisia. Pitkäaikainen jälleenmyyjä, Margulis Jewellers, ilmoitti sulkevansa maamerkkinsä keskustan myymälänsä.

“Asiakkaat ovat haluttomia tulemaan keskustaan ​​ostoksille”, omistaja David Margulis sanoi lehdistötiedotteessa. “Työntekijät eivät halua työskennellä keskustassa.”

On selvää, että yli kaksi vuotta pandemiasta Portlandilla on merkittäviä taloudellisia haasteita. Ja Oregonian/OregonLive jatkaa investointejaan liiketoiminnan raportointiin.

“Hankimme liikkeelle tavoitteen kattaa kaikki oregonilaisten taloudellisen elämän osa-alueet valtion ja kansantalouden vaikutuksista tavaroiden ja palveluiden ostamiseen, asumiseen, henkilökohtaiseen talouteen ja työelämään”, sanoi Elliot Njus. joka johtaa Business & Economy -tiimiämme.

Njus käsitteli aiemmin kiinteistöä/asumista, kuljetusta ja muita aiheita. Viimeksi hän johti podcastien kehitystä uutishuoneemme.

Alueemme kahdesta suuresta liiketoiminnasta vastaavat kokeneet yritystoimittajat Mike Rogoway ja Jeff Manning.

Rogoway on Oregonin korvaamaton luettavaa Intelistä, yhdestä osavaltion suurimmista yksityisistä työnantajista. Pandemian alkaessa hän melkein yksin selvitti Oregonin työvoimaministeriön ongelmia saada työttömyysetuuksia oregonialaisille.

Politiikkatoimittaja Hillary Borrudin kanssa vuonna 2020 hän mursi tarinan siitä, kuinka Oregonin epäonnistuminen luopumaan viikon tauosta ennen etuuksien alkamista maksaisi oregonialaisille yli 100 miljoonaa dollaria liittovaltion avustusta. Kuvernööri vannoi nopeasti poistavansa “odotusviikon”.

Rogoway, jolla on kauppahallinnon maisterin tutkinto Washingtonin yliopistosta, kattaa myös teknologian, ohjelmistot ja niihin liittyvät yritykset. Hän pitää silmällä myös nousevia yrityksiä, kuten Dutch Brosia, drive-thru kahviketjua, joka listautui viime vuonna.

Manning kattaa Niken ja siihen liittyvät yritykset sekä urheilun ja liiketoiminnan risteyksen. Hän raportoi myös terveydenhuoltoalan yrityksistä ja on erikoistunut toimihenkilörikollisuuden tutkimiseen.

Portland Timbers/Thorns ja Portland Trail Blazers puolestamme hoitanut Jamie Goldberg siirtyi liiketoimintaan, kun urheilu lakkasi pandemian alkaessa vuonna 2020. Hän on viettänyt viimeiset kaksi vuotta työttömien, vuokralaisten ahdinkoa hoitaen. ja vuokranantajat sekä pienyritysten kamppailut ja menestykset.

Goldberg, jolla on maisterin tutkinto journalismista Kalifornian yliopistosta Berkeleystä, on myös viikon uutistoimittajana.

Toinen suhteellinen tulokas joukkueeseen on Jayati Ramakrishnan, joka liittyi The Oregonian/OregonLiveen vuonna 2019 Hermiston Heraldista. Hän aloitti uutisten tiimissä, mutta nyt hän kattaa kuljetukset ja asumisen. Hän on valmistunut Oregonin yliopiston journalismin ja viestinnän koulusta.

Vain tässä kuussa olemme lisänneet entistä enemmän raportoinnin tulivoimaa. Kristine de Leon kattaa meille vähittäiskaupan, pienyritysten ja muut liiketoiminnan trendit, kuten hänen äskettäisen selityksensä siitä, miksi bensiinin hinnat vaihtelevat niin paljon riippuen siitä, missä Oregonin piirikunnassa olet.

De Leon opiskeli tohtorintutkintoa mikrobiologiasta ennen kuin havaitsi raportointivirheen. Hän suoritti maisterintutkinnon journalismista Etelä-Kalifornian yliopistosta. Hän on taitava data-analyysissä, koodaamisessa ja verkkokehityksessä, mikä palvelee häntä hyvin hänen tutkiessaan liiketoiminnan ja talouden trendejä.

Kun aloitin The Oregonianissa vuonna 1983, talousosastolla, kuten muullakin uutishuoneella, oli tehokasta miehiä. Ne harvat naistoimittajat, joita meillä oli, olivat pääasiassa ominaisuuksien osastoa kirjoittaen Living-osastolle. On hienoa, että meillä on bisnestoimittajia, joilla on niin erilaisia ​​elämänkokemuksia, näkökulmia ja kiinnostuksen kohteita.

Ryhmän työtä täydentävät muut toimittajat, kuten metsä- ja kunnallistekniikkaa käsittelevä Ted Sickinger; Borrud, joka raportoi osavaltion hallituksesta ja politiikasta; ja Shane Dixon Kavanaugh, joka on Portlandin kaupungintalon beatissa.

Tiedämme, että kiinnostus bisnesaiheita kohtaan on vahvaa. Voimme nähdä sen suuren määrän ihmisiä, jotka lukevat artikkeleita OregonLivesta ja seuraavat meitä sosiaalisessa mediassa (Twitterissä @OregonianBizillä on toiseksi suurin seuraaja päätilimme jälkeen). Voit tilata Oregon Business Insights -uutiskirjeemme osoitteessa oregonlive.com/newsletters.

Oregonian/OregonLiven työntekijät lähtivät keskustan toimistoistamme ja siirtyivät etätöihin 17.3.2020. Tänä keväänä odotamme osan toimittajista palaavan Southwest First Avenuen toimistoillemme ja toisten jatkavan etätyötä. Toivon näkeväni toimittajamme ja toimittajamme takaisin vierailemassa työpaikoilla, kertomassa tapahtumista ja tapaavani lähteitä kahville kasvokkain, aivan yhtä usein kuin ennenkin. Odotan innolla, että saan viettää taas enemmän aikaa keskustan uutishuoneessamme.

Huomautus: Pitkäaikaista Oregonin kansalaisjohtajaa Gerry Frankia pyydettiin kirjoittamaan kolumni The Oregonianille jo vuonna 1988. Hänen kolumninsa, jonka nimi oli “Friday Surprise” Meier & Frank -myynnin mukaan, esiintyi A-osiossa monta vuotta.

Viime aikoina ominaisuudet-osiossa hänen suosittu kuukausittainen kolumninsa korosti Oregonin lukijoiden matka- ja ruokailumahdollisuuksia. Frank kuoli 13. maaliskuuta 98-vuotiaana. Tiedämme, että lukijat jäävät kaipaamaan hänen informatiivisia vinkkejään ja oivalluksiaan, kuten mekin.

Leave a Comment