Kanadan Tyynenmeren rautatietyön keskeytys voi kohdata Yhdysvaltain maatalouden | Talousuutiset

DETROIT (AP) – Canadian Teamsters ja CP Rail syyttivät toisiaan työseisokista sunnuntaina, joka johti junaliikenteen pysähtymiseen Kanadassa ja keskeytti kuljetukset Yhdysvaltoihin ja Yhdysvaltoihin

Yli 3 000 Kanadan Tyynenmeren rautatiekonduktööriä, insinööriä, juna- ja pihatyöntekijää Teamsters Canada Rail Conferencen edustamina on poissa työstään, koska kumpikaan osapuoli ei päässyt sopimukseen keskiyön määräaikaan mennessä.

Molemmat osapuolet kertovat edelleen keskustelevansa liittovaltion välittäjien kanssa.

Kanadan Tyynenmeren alue kattaa suuren osan Yhdysvaltain Keskilännestä ja on suuri potaskan ja lannoitteiden kuljettaja maataloudessa. Se kuljettaa myös viljaa Yhdysvalloista pohjoiseen naapuriin kotimaiseen käyttöön ja vientiin. Rautatie palvelee Dakotasa, Minnesotaa, Iowaa, Illinoisia, Wisconsinia, Missouria ja muita osavaltioita sen sijoittajaverkkosivuston kartan mukaan. CP toimii myös New Englandissa ja New Yorkin osavaltion yläosassa, tiedottaja Patrick Waldron sanoi.

CP sanoo, että se on johtava potaskan kantaja, joka on useiden viljelykasvien tuotannossa käytettävä kasviravinne. Yhtiö kertoo sijoittajaasiakirjoissa, että se kuljettaa 70 prosenttia Pohjois-Amerikassa tuotetusta potaskasta, kaikki Saskatchewanin kaivoksista.

Poliittiset sarjakuvat

Rautatie kertoo kuljettavansa myös lannoitteita, kuten fosfaattia, ureaa, ammoniumsulfaattia, ammoniumnitraattia ja vedetöntä ammoniakkia. Noin puolet sen lannoitetoimituksista on peräisin Albertan käsittelylaitoksista.

CP sai 29 prosenttia vuoden 2020 rahtituloistaan ​​rajat ylittävistä kuljetuksista Yhdysvaltojen ja Kanadan välillä, sen sijoittajasivusto kertoi.

Lannoitetoimitusten pitkä keskeytys voi vahingoittaa Yhdysvaltain maanviljelijöitä, jotka ovat lähestymässä kevään istutuskautta. Työseiska voi myös pahentaa olemassa olevia COVID-19-pandemiasta johtuvia toimitusketjun pullonkauloja Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Työseisokki ei vaikuttanut Yhdysvaltain juniin, mutta rautatie ei voi suorittaa kuljetuksia kahden maan välillä, Waldron sanoi.

Lauantaina Teamsters sanoi lausunnossaan, että yritys oli sulkenut työntekijät, mutta antoi myöhemmin toisen lausunnon, jonka mukaan työntekijät olivat myös lakossa.

Teamsters Canada Rail Conference -verkkosivustolle myöhään lauantaina lähetetyssä alkuperäisessä lausunnossa kerrottiin, että ammattiliitto halusi jatkaa neuvotteluja, mutta yritys “päätti vaarantaa kanadalaisen toimitusketjun ja kymmenet tuhannet työpaikat”.

“Kun kanadalaiset kamppailevat loputtoman pandemian, räjähdysmäisesti nousevien hyödykkeiden hintojen ja Ukrainan sodan kanssa, rautatieyhtiö lisää tarpeetonta turvattomuutta erityisesti niille, jotka ovat riippuvaisia ​​rautatieverkostosta”, lausunnossa todettiin.

CP Rail, Kanadan toiseksi suurin rautatieyritys, sanoi, että yritys halusi jatkaa keskustelua, ja ammattiliitto veti työntekijänsä pois työstä.

CP:n presidentti Keith Creel sanoi lehdistötiedotteessaan, että liitto “epäonnistunut” välittäjien esittämään uuteen tarjoukseen ennen keskiyön määräaikaa.

“Sen sijaan TCRC päätti lopettaa palvelunsa ennen kuin lakon tai työsulun määräaika voisi laillisesti tapahtua”, hän sanoi. “TCRC on hyvin tietoinen vahingosta, jonka tämä holtiton toiminta aiheuttaa Kanadan toimitusketjulle.”

Työministeri Seamus O’Regan kehotti molempia osapuolia jatkamaan neuvotteluja.

Myös Kanadan ja USA:n toimitusketjut kärsivät helmikuussa rajanylityksiä estävien rekkakuljettajien mielenosoituksista, ja nyt ne käsittelevät Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan sekä Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten määräämien pakotteiden vaikutuksia erityisesti maailmanlaajuisiin polttoainetoimituksiin.

Kaikki häiriöt nostivat inflaation korkeimmalle tasolleen sitten 1980-luvun alun, ja välttämättömät tuotteet, kuten ruoka ja polttoaine, kohtasivat jyrkimmistä hinnankorotuksista.

CP ja ammattiliitto ovat neuvotelleet syyskuusta lähtien, ja palkat ja eläkkeet ovat olleet kytköksissä. Myös lauseke siitä, missä työntekijät pitävät liittovaltion määräämän tauon, on myös ongelma.

CP Railin mukaan tämä on viides työseisokki sitten vuoden 1993.

Canadian Press ja Associated Press Business Writer Tom Krisher osallistuivat tähän tarinaan.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment