Jim McKee: Plummer, Perry & Co:n hallitsema päivittäistavarakauppa | Nebraskan uutiset

JIM McKEE Lincoln Journal -tähdelle

1870-luvulla kolme useiden vuosien aikana Plattsmouthiin saapunutta miestä tapasivat perustaessaan erilaisia ​​yksittäisiä yrityksiä.

Muutaman kuukauden sisällä kaikki kolme olivat muuttaneet Lincolniin ja loivat kolmisuuntaisen kumppanuuden. Heidän uuden keskinäisen yrityksensä menestyessä yksi mies jätti kumppaninsa varjoon, hänestä tuli rautatieurakoitsija, kiinteistökehittäjä, pankkiiri ja jopa perusti kaupungin, joka kasvoi ilmiömäisesti, kun hänet tunnettiin Lincolnin ensimmäisenä miljonäärinä.

Sitten 1890-luvun laman myötä heidän keskinäinen liiketoimintansa suljettiin ja jopa hetkellisesti vauras kylä melkein katosi.

Vuonna 1856 Thomas K. Hanna ja Thomas E. Tootle perustivat viljayrityksen Plattsmouthiin, jota seurasivat heidän US Express -yhtiönsä vuonna 1857, Missouri River -lautan vuonna 1860 ja Plattsmouthin ensimmäisen pankin, seitsemännen Nebraskassa, vuonna 1859.

Hanna valittiin Plattsmouthin pormestariksi vuonna 1862. Kun John Clark liittyi pankkiin vuonna 1866, se tuli tunnetuksi nimellä Tootle, Hanna & Clark, mutta juoksun jälkeen se melkein sulki sen, he sulautuivat vuonna 1872 John Fitzgeraldin uuteen First National Bankiin. Clark muutti Lincolniin kaksi vuotta myöhemmin, jolloin hänestä tuli Lincolnin ensimmäisen kansallispankin johtaja vuonna 1889.

Ihmiset lukevat myös…

Eli Plummer, joka syntyi Clermontin piirikunnassa Ohiossa vuonna 1835, muutti ensin Des Moinesiin, Iowaan vuonna 1852, sitten saapui Plattsmouthiin maaliskuussa 1863, missä hän meni töihin Tootle & Hannalle.

Vuonna 1867, jolloin Nebraskasta tuli osavaltio, Plummer osti Tootle & Hannan. Plummerin etusivun, koko sarakkeen mainoksessa Plattsmouth-sanomalehdessä kerrottiin, että hänen uusi kuivatavara-, matto- ja ruokakauppa myi myös “nauloja! Halvempi kuin koskaan; toinen autokuorma juuri vastaanotettu… suolaa auton kuorman tai punnan mukaan.” Plummer vieraili sitten Lincolnissa 1870-luvun lopulla, ehkä selvittääkseen, olisiko siellä potentiaalia toiselle myymälälle.

Helmikuussa 1861 John Fitzgerald rakensi Plattsmouth’s Brooks House -hotellin ja rakensi sitten Fitzgerald Blockin, joka tunnettiin myöhemmin nimellä Ruse Building, ja ylimmästä kerroksesta tuli kokoussali.

Roscoe A. Perry saapui Plattsmouthiin vuonna 1879 Chicagosta, jossa hän oli ollut päivittäistavarakaupassa vuodesta 1864. On lähes varmaa, että Plummer, Perry ja Fitzgerald tutustuivat tuolloin.

Vuonna 1878 Fitzgerald muutti Lincolniin, jonne hän rakensi kartanonsa, Mount Emeraldin, lähelle sen 14 hehtaarin tontin keskustaa, jota karkeasti rajoittavat A-, D- ja 19th Streetit sekä Fitzgerald Avenue (nykyinen 20th Street).

Fitzgeraldia seurasi Lincolniin Perry, joka nousi kaupalliseen hotelliin 11th and P streetin lounaiskulmassa, ja Plummer, joka oli myynyt Plattsmouth-liiketoimintansa ja järjestänyt taloudenhoitopalvelun Q Streetin pohjoispuolelle, ensimmäiseen taloon itään. 12th Street.

Saapuessaan he perustivat Plummer, Perry & Co.:n päivittäistavarakaupan tukkukaupan kahteen kerrokseen 120 jalan x 52 jalan Fitzgerald Blockissa, joka sijaitsee Government Squaren länsipuolella, osoitteessa 109-113 N. Ninth. St. Uusi yritys ilmoitti, että se oli tehnyt noin 250 000 dollaria liiketoimintaa ensimmäisenä vuonna, jolloin ainoa muu tukkukauppa Lincolnissa oli Raymond Brothers Co., silloin 11th and P streetin kaakkoiskulmassa.

Vuonna 1882 Plummer, Perry & Co ilmoitti, että se kattaa Nebraskan Platte-joen eteläpuolella, Kansasissa ja Coloradossa ja tekee vuosittain yli 600 000 dollaria liiketoimintaa. Lincolnin historiaa käsittelevä kirja, joka julkaistiin vuonna 1885, sanoi, että yritys oli “Lincolnin liberaalisin ja yritteliäin (kun) Mr. Plummer (oli) kauppahallituksen johtava jäsen.”

Noin vuonna 1887 Plummer muutti silloisesta kodistaan ​​osoitteessa 1529 M St. uuteen taloonsa osoitteessa 2504 O St. ja hänestä tuli Union Savings Bankin kumppani osoitteessa 111 S. 10th Street. Samana vuonna Fitzgerald vetäytyi myös monista liiketoiminnastaan, kun hän alkoi kärsiä “aivoongelmista”.

Kun uutta Lincoln-hotellia rakennettiin Ninth and P:n lounaiskulmaan, Plummer, Perry & Co. Grocers & Importers muutti Fitzgerald Buildingista Ninth Streetiltä osoitteeseen 701-705 P St.

1890-luvun valtakunnallisen laman aikana pitkämielinen John Fitzgerald kuoli Mount Emeraldissa 30. joulukuuta 1894, jolloin hänen leskensä alkoi likvidoida heidän erilaisia ​​tilojaan Nebraskassa maksamattomien velkojen maksamiseksi. Länsi-Lincolnin kylä, jonka lähes kokonaan Fitzgerald loi, ja hänen erilaiset liiketoimintansa vähenivät nopeasti, osittain puhtaan, suolattoman veden puutteen vuoksi, jota lama pahensi.

Eli Plummer jäi eläkkeelle vuonna 1905 ryhtyäkseen “huolehtimaan henkilökohtaisista eduistaan”, kun taas päivittäistavarakauppa ja Roscoe Perry yksinkertaisesti katosivat kaupunkihakemistoista. Mount Emerald -kartano paloi vuonna 1907, ja tontti myytiin asuinalueeksi.

Plummer kuoli Jan. 27, 1920, 84, ja haudattiin Wyukan hautausmaalle. 25. ja O:n koilliskulmassa sijaitseva talo säilyi asuinpaikkana, mutta vuoteen 1975 mennessä paikka oli muuttunut käytettyjen autojen tontille ja vuonna 1988 siitä tuli Burger Kingin koti.

Historioitsija Jim McKee, joka edelleen kirjoittaa mustekynällä, pyytää kommentteja tai kysymyksiä. Kirjoita hänelle Journal Starin hoitoon tai osoitteeseen jim@leebooksellers.com.

.

Leave a Comment