Jim Flynn: Lakiesitykset voivat olla sekä mielenkiintoisia että viihdyttäviä | Liiketoimintaa

Joka vuosi tähän aikaan selailen Coloradon yleiskokouksen postilaatikkoa etsiessäni laskuja, jotka eivät todennäköisesti nouse otsikoihin, mutta jotka ovat kuitenkin mielenkiintoisia (tai ainakin tarjoavat viihdearvoa).

Tässä on muutamia vuoden 2022 lainsäätäjässä esiteltyjä lakiehdotuksia, jotka täyttävät hakuehtoni. Löydät lisää, lajiteltuina 33 luokkaan, osoitteessa https://leg.colorado.gov:

• Senaatin lakiehdotus 22-120. Tämä lakiesitys vaatii kratomin sääntelyä. Jos et tiennyt, kratom on huume, joka tulee Kaakkois-Aasian ikivihreästä puusta. Pienillä annoksilla on ilmeisesti stimuloiva vaikutus. Suuremmat annokset toimivat rauhoittavana aineena. Liittovaltion huumevalvontavirasto on julistanut kratomin “huolenaiheeksi”. On näyttöä siitä, että sen käyttö voi johtaa psyykkiseen tai fysiologiseen riippuvuuteen.

• Senaatin lakiesitys 22-009. Katalysaattorivarkauksien vähentämiseksi tämä lakiesitys edellyttäisi käytettyjen katalysaattoreiden sertifiointia. Sellaisen käytetyn katalysaattorin myynti, jota ei ole sertifioitu, olisi laitonta.

• Senaatin lakiesitys 22-034. Tällä lakiehdotuksella pyrittäisiin hillitsemään luvattomien ja/tai vilpillisten yritystietojen jättämistä Coloradon ulkoministerin toimistoon. Nyt käytössä oleva valvomaton online-arkistointijärjestelmä kutsuu käyttämään järjestelmää petosten harjoittamiseen.

• House Bill 22-1099. Verkkokauppapaikkojen (Ebay, Amazon ja vastaavat) operaattorit joutuisivat tarkastamaan suuria määriä tavaroiden tai palveluiden myyjiä käyttämällä markkinapaikkoja ja paljastamaan tietyt tiedot tällaisista myyjistä.

• Senaatin lakiesitys 22-053. Vastauksena pandemiaan tällä lakiehdotuksella vahvistetaan ja suojellaan rajoitetut vierailijaoikeudet hoitokoteihin, sairaaloihin ja muihin terveydenhuoltolaitoksiin oleskeleville ihmisille.

• House Bill 22-1121. Mainontaa harjoittavien valtion virastojen olisi osoitettava vähintään puolet mainosdollareistaan ​​paikallisille sanomalehdille.

• Senaatin lakiesitys 22-086. Tämä ehdotus lisäisi huomattavasti valtion kotitalousvapautta, joka suojaa kotipääomaa velkojien ulottuvilta. Perusvapautus nousisi 250 000 dollariin 75 000 dollarista ja iäkkäiden ja vammaisten asunnonomistajien osalta 350 000 dollariin 105 000 dollarista. (Ikä, jota pidetään “vanhuksena” kotitilapoikkeusasetuksen mukaan, on edelleen 60 vuotta.) Tämä lakiesitys sallisi myös minkä tahansa asunnona käytetyn rakennuksen, mukaan lukien vajat ja jurtan, saamisen vapautuksen piiriin.

Tässä on kolme lakiesitystä, jotka on tapettu valiokunnassa:

• House Bill 22-1068. Tämä lainsäädäntö olisi antanut Medicaidin osallistujille korvauksen hevosterapiasta (kuten hevoshoidosta) aiheutuneista kuluista.

• Senaatin lakiesitys 22-063. Tämä lakiesitys olisi luonut kiinteistön oikeudenmukaisuuslain. Kiinteistönomistajat olisivat saaneet “oikeudenmukaisen korvauksen”, jos heidän arvojaan heikentäisi valtion maankäyttölainsäädäntö, kuten kaavoitusmuutos tai läheisen suuren vaikutuksen kohteen hyväksyminen.

• Senaatin lakiehdotus 22-131. Tämä ehdotus olisi asettanut torjunta-aineiden käyttöä koskevia rajoituksia ja velvoittanut muita toimia, joiden tarkoituksena on suojella ja parantaa pölyttäjien (mielestäni mehiläisten) elinympäristöä.

Monien helpotukseksi Coloradon perustuslain mukaan yleiskokouksen on saatettava työnsä päätökseen 11. toukokuuta mennessä.

Jim Flynn on Colorado Springsin Flynn & Wright LLC:n yrityksessä. Voit ottaa häneen yhteyttä osoitteessa moneylaw@jtflynn.com.

.

Leave a Comment