House keskustelee monenlaisista koulutuskysymyksistä


Tällä viikolla Idahon lainsäätäjät käsittelivät koulutuslaskuja, jotka koskivat kaikkea koko päivän päiväkodista korkeakoulubudjetteihin, ja huolestuttiin indoktrinaatiosta.

Keskiviikkona Idahon edustajainhuone keskusteli koko päivän kestävästä päiväkodista, senaatin lakiehdotuksesta 1373, joka osoittaisi 46 miljoonaa dollaria lisää varhaislukuohjelmiin.

Edustaja Ryan Kerby, R-Plymouth, esitteli SB 1373:n, jonka hän sanoi helpottavan tarvetta käyttää paikallisia täydentäviä kiinteistöveromaksuja päiväkodissa. Noin 90 % kouluista tarjoaa eräänlaisen kokopäiväisen päiväkodin, ja ne ovat riippuvaisia ​​näistä maksuista tarjotakseen näitä palveluja.

Kerby sanoi myös, että laki muuttaisi Idahon suunniteltua luku- ja kirjoitustaitoohjelmille omistettua 72 miljoonan dollarin jakoa. Rahat jaettaisiin siten, että puolet menisi kouluille ilmoittautumisen perusteella ja toinen puoli menisi kouluille, jotka antavat oppilaiden arvosanat Idaho Reading Indicatorissa.

Rep. Heather Scott, R-Blanchard, vastusti, talon virkailija Carrie Maulin luki lakiehdotuksen kokonaan ääneen, ja seurasi 20 minuutin keskustelu. Edustajainhuoneen enemmistöjohtaja Mike Moyle, R-Star, pyysi SB 1373:n viivästymistä toisella päivällä ilman vastustusta.

Parlamentti hyväksyi myös HB 776:n äänin 46–22, mikä tarjoaa korkeakoulubudjetin tilivuodelle 2023. Idahon nelivuotiset korkeakoulut ja yliopistot saisivat 25 miljoonan dollarin lisäyksen, jos se hyväksytään.

Lakia vastustaen R-Rexburgin edustaja Ronald Nate korosti viime vuoden päätöstä leikata korotusta 2,5 miljoonalla dollarilla koulujen kannustamiseksi varomaan indoktrinaatiota ja mainitsi jopa kriittisen rotuteorian.

”Minä puhun siitä, että yliopistoista tulee aktivointikeskuksia, ne kiinnittävät katseensa pois koulutuksesta… [Students] he joutuvat koulutuksensa ulkopuolelle ja yrittävät ryhtyä aktivisteiksi.”

Lakiesityksen sponsori, edustaja Paul Amado, R-Coeur d’Alene, sanoi, ettei ole todisteita indoktrinaatiosta, ja sanoi, että budjetti sallisi koulujen jäädyttää osavaltion perustutkinto-opetuksen kolmanneksi peräkkäiseksi vuodeksi.

Edustaja Megan Blanksma, R-Hammett, tarjosi tukeaan ja puhui neljän yliopiston johtajalle, jotka lähettivät kirjeitä, joissa he lupasivat toimia politiikan mukaisesti ja jopa pyysivät lainsäätäjiä vierailemaan luokkahuoneissaan.

Lakiesitys siirtyy senaatin käsittelyyn ja äänestykseen.

Joidenkin lainsäätäjien kyseenalaistaessa joidenkin korkeakoulujen kannustimet, parlamentti hyväksyi tiistaina päätöslauselman, joka rohkaisee Idahon kouluja opettamaan koko ja rehellisen totuuden Yhdysvaltain Amerikan historiasta. Concurrent Resolution 118:a sponsoroivat senaattori Carl Crabtree, R-Grangeville, ja edustaja Judy Boyle, R-Midvale, ja senaatti hyväksyi sen kuukausi sitten.

“Tämä on vain yritys päästää eroon se, mikä meitä erottaa… se on yritys yhdistää meidät opettamalla lapsillemme historiaa, koko Amerikan historiaa – hyvät, pahat ja rumat”, Boyle sanoi kehottaen parlamentin jäseniä. antaa laskulle vihreää valoa.

Päätöslauselmassa rohkaistaan ​​poistamaan “jakavia sisältöjä” koulujen reiteistä ja muista oppimateriaaleista ja mainitaan 1619-projekti, joka keskittyy orjuuden kokonaisvaikutuksiin. Päätöslauselma sai tukea pyrkimyksissä vähentää mahdollista indoktrinaatiota korkeakoulutuksessa.

Samaan aikaan oppositio kyseenalaisti päätöslauselman vaikutuksen. Rep. Chris Mathias, D-Boise, sanoi, että päätöslauselma voi suojata “tietyntyyppistä historian opetusta”.

Jessica Megis on harjoittelija Idahon yliopiston McClure Center for Public Policy Researchissa ja UI JAMM News Servicessä.

Leave a Comment