Hartnell College investoi varhaiskasvatukseen – Monterey Herald

SALINAS – Investoimalla lähes 500 000 dollarin valtion apurahan, Hartnell Collegen on määrä tarjota opiskelijoille oikeudenmukaisempi pääsy varhaiskasvatukseen.

Kolmivuotinen apuraha, joka myönnettiin Hartnellille viime kuussa Kalifornian oppisopimusaloitteen kautta, menee varhaislapsuuden polkujen/oppisopimuskoulutusohjelman kehittämiseen, joka käynnistetään korkeakoulussa ensi syksynä. Perustamisen jälkeen avausohjelma ohjaa 25 opiskelijaa vuodessa kohti varhaiskasvatuksen tulevaisuutta ja keskittyy palvelemaan aloittelevia opettajia, jotka kohtaavat tulo- ja kielimuurit.

Viime kädessä Hartnell toivoo, että nämä maksuttomat, vaan palkalliset oppisopimuskoulutukset palvelevat kahta tarkoitusta uusien lastenhoidon ammattilaisten kouluttamisessa Montereyn piirikuntaan samalla kun ne esittelevät alalle niitä, joilla ei ehkä muuten olisi ollut mahdollisuutta tehdä niin.

“Kukaan ei voi mennä töihin, jos heillä ei ole paikkaa, jonne lähettää lapsiaan aamulla”, sanoi Iván Pagan, Hartnellin Salinas Valley Adult Education Consortiumin johtaja. “(Joten) varhaiskasvatus on eräänlainen tukikohta, josta kaikki muut alat ovat riippuvaisia.”

Pagan ja hänen tiiminsä Salinas Valley Adult Education Consortiumissa – puoliautonomisessa organisaatiossa, joka toimii yhdessä Hartnellin kanssa – toivat yli vuosi sitten yliopistolle ajatuksen lisätä varhaiskasvatuksen tasapuolisuutta. Keskusteltuaan yhteisön jäsenten ja Hartnellin opettajien kanssa Pagan näki jatkuvan trendin, että englanti toisena kielenä (ESL) -opiskelijat jäivät kesken varhaiskasvatuksen luokista kielimuurien vuoksi, hän selitti.

Niinpä Salinas Valley Adult Education Consortium alkoi luoda pohjaa erilaiselle ja helposti saavutettavissa olevalle ura-alalle, joka alkoi esioppisopimusohjelmasta. Viime syksynä käynnistetty ennakoiva aloite sai 20 opiskelijaa valmistavaan seminaareihin ja varhaiskasvatukseen räätälöityyn ESL-kurssiin, jotka pidettiin sekä Hartnellin Soledadin koulutuskeskuksessa että Soledadin aikuiskoulussa.

“Annamme (opiskelijoille) tänä vuonna etulyöntiaseman saamiseksi, joten kun he aloittavat oppisopimuskoulutuksensa, he saavat tarvitsemansa sysäyksen menestyäkseen ohjelmassa”, sanoi Pagan.

Tämä alkuperäinen kohortti, samoin kuin muut saapuvat opiskelijat, aloittavat välittömästi oppisopimuskoulutukset paikallisten varhaiskasvatuksen tarjoajien kanssa tänä syksynä, samalla kun he osallistuvat myös varhaiskasvatuksen luokkiin Hartnellin lehdistötiedotteen mukaan, joka ilmoitti ohjelmasta tällä viikolla. Apurahavaroista maksetaan opiskelijapalvelut, kuten neuvonta ja tutorointi, hallinnollinen tuki, työnantajien kannustimet ja tukivirastojen tekninen tuki.

Osallistuminen tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden ansaita yhteensä kolme varhaiskasvatuslupaa – apulaisopettaja, apulaisopettaja ja opettaja – ja 41 opintopistettä, mikä on noin kaksi kolmasosaa matkasta Hartnellin apulaistutkintoon, korkeakoulu totesi.

“He työskentelevät 1 000 tuntia ensimmäisenä vuonna ja 1 000 tuntia toisena vuonna samaan aikaan, kun he käyvät kursseja”, Pagan sanoi. “He opiskelevat osa-aikaisesti ja työskentelevät osa-aikaisesti, ja heille maksetaan niistä tunneista.”

Kun apuraha on käsillä, Hartnell kokoaa nyt yhteisen oppisopimuskomitean varhaislapsuuden työnantajista ja kouluttajista sekä yhteisöpohjaisista organisaatioista, jotka auttavat kehittämään palkkastandardeja ja taitotavoitteita sekä hakemaan muodollista valtion hyväksyntää oppisopimuskoulutukselle. suunnitelma. Komitean jäseniä ovat muun muassa Montereyn piirikunnan koulutustoimisto, joka antoi 15 000 dollaria oppisopimuskoulutukseen, United Way Monterey County, lasten kehitystä edistävät organisaatiot, kuten Bright Beginnings ja First 5 Monterey County, Salinasin varhaiskehityspalvelut ja Hartnell College. säätiö.

MCOE Early Learning -ohjelman ohjelmajohtaja Sonia Jaramilla, joka on ollut mukana suunnittelussa apuraharahoitteisen aloitteen alusta alkaen, ilmaisi kiitollisuutensa varhaislapsuuden poluista, jotka tulevat pian opiskelijoiden käyttöön. Lehdistötiedotteessa Jaramillo sanoi tietävänsä, kuinka vaikeaa on palkata päteviä esitarhanopettajia, erityisesti taloudellisten rajoitusten ja kielimuurien edessä.

“He ovat halukkaita ja kykeneviä tekemään sen, mutta ilman pätevyyttä heidän on hyvin vaikeaa päästä mihinkään näistä tehtävistä”, hän jatkoi. Mutta ansaitsemalla rahaa oppipoikana ja hankkimalla tarvittavat taidot ja pätevyystiedot, vanhemmat voivat sanoa: “Voin saada vähän palkkaa.” Minun ei tarvitse nähdä nälkää, koska olen menossa kouluun. Tämä apuraha on loistava tilaisuus perheillemme.”

Mahdolliset opiskelijat, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan oppisopimusohjelmasta, voivat ottaa yhteyttä Salinas Valleyn aikuiskoulutusohjelman avustajaan Christian Regaldoon osoitteessa (831) 386-105 tai cregalado@hartnell.edu. Aikaisempaa kokemusta lastenkasvatuksesta ei vaadita. Osallistujilla on oltava pätevyys työskennellä Yhdysvalloissa, vaikka ohjelman järjestäjät ovat vakuuttaneet, että he tutkivat tapoja laajentaa samat mahdollisuudet henkilöille, joilla ei ole maahanmuuttoasiakirjoja. Lisätietoja on saatavilla osoitteessa https://svaec.org/ecepathway/.

Leave a Comment