Gorham-marihuanan kasvun murto osoittaa riskejä, jotka liittyvät Mainen korkealentoiseen liiketoimintaan

Murto alkoi kulmahiomakoneen ulvomisesta metallia vasten. Muutamassa minuutissa he olivat sisällä.

He käyttivät pitkiä hihoja, hattuja ja kasvonsuojaimia, yksittäiset hahmot erottuivat turvamateriaalissa vain erityyppisistä tennareista jalassa.

Gorhamin vaatimattomassa teollisuusrakennuksessa kolmen hengen ryhmä liikkui tuuma tuumalta ympäri huonetta varoen liiketunnistimia, kun taas neljäs henkilö seisoi ulkona vahtimassa. Pari tuntia myöhemmin he lähtivät a megapisteet: lähes 30 kiloa marihuanan kukkaa ja 500 tiivistettyä THC-patruunaa, joiden arvo on arviolta 59 000 dollaria.

Se oli viimeisin sarjassa rohkeita kannabisryöstöjä Mainesta Rhode Islandiin, jonka poliisi epäilee Bostonin etelärannikolta kotoisin olevan murtovarkaiden, mukaan lukien kaksi veljestä, syyllistyneen.

Poliisi uskoo, että ainakin vuodesta 2020 lähtien murtovarkaiden joukko on tunkeutunut rakennuksiin, joissa on Mainen laillisen marihuanamarkkinoiden perustana oleva huomaamaton kasvatustoiminto. Kun toiminta lisääntyy, uteliailta katseilta pitäminen loitolla muuttuu vaikeammaksi, vaikka toiminnot sijaitsevat kaukana jalankulkijoista ja kodeista.

Murtovarkaat hyödyntävät laillista marihuanaa, mutta kukaan ei tiedä ongelman laajuutta, koska kukaan ei seuraa sitä.

Viihdemarihuanayritysten on noudatettava valtion turvallisuusstandardeja, mutta lääketieteen tarjoajat ovat vastustaneet tällaisia ​​​​määräyksiä. Se tarkoittaa, että monet jäävät suojelemaan toimintaansa enimmäkseen yksin.

Kasvutoimintojen sijoittaminen kauas tiheästi asutuilta alueilta voi vähentää liikennettä rakennusten ympärillä, mutta eristäytyminen tarjoaa myös suojakerroksen rikollisille, jotka lyövät vetoa siitä, ettei kukaan kuule heidän katkovan muuria pimeässä yössä.

Vaikka useimmat kasvaimet ovat vähäisiä eikä niissä ole ulkoisia merkkejä liiketoiminnastaan, joitain vihjeitä on vaikea piilottaa. Yksi yleinen merkki on ylimitoitettu lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmä, joka on suurempi kuin rakennus tyypillisesti vaatii. Muita vihjeitä voivat olla typpisäiliöt, tyhjät lannoitepussit, hylätyt juuripallot ja tyhjät muoviset kasviruukut, jotka on jätetty näkyvälle alueelle, ja tietysti varoittava haju.

Gorham-rakennuksessa hälytin laukesi lopulta murron alkaessa, mutta oli liian myöhäistä. Varkaat olivat tunkeutuneet kahteen huoneeseen rakennuksen sisällä, joissa marihuanaa säilytettiin, jättäen jälkeensä vihaisen yrittäjän ja suuren suorakaiteen muotoisen reiän ulkoseinään.

Poliisilla ei ehkä ollut juurikaan tekemistä. Mutta marihuanayritykset ottavat turvallisuutensa vakavasti. Yksi mikrofonilla varustetuista rakennuksen turvakameroista taltitti tärkeän vihjeen, joka yhdessä rekisterikilven kuvien kanssa johti poliisin epäillyn luo, oikeuden pöytäkirjat osoittavat.

“Missä (ilmaus) on Dario?” yksi murtovaras sanoi selvästi toiselle.

“Hän laittaa tavaratavarat kuorma-autoon.”

Nimestä Dario ja kuvista kuorma-autosta tulisi tärkeitä vihjeitä Gorhamin poliisietsivä Stephen Hinkleylle.

Tammikuussa portlandin tuomari myönsi Hinkleylle luvan saada yksityiskohtaisia ​​tietoja yhden epäillyn matkapuhelimesta, mukaan lukien live-sijaintitiedot kriittisiltä päivämääriltä kahden murron ympärillä, sekä tekstiviestejä, puhelulokeja, ääniviestejä ja muita laitteelta vaihdettuja tietoja. Pidätyksiä ei ole tehty, ja tapaus on edelleen avoinna. Valtatodistuksessa esitetyt tosiasiat tarjoavat kuitenkin harvinaisen kuvan siitä, miten opportunistirikolliset hyötyvät laillisten marihuanayritysten räjähdyksestä Mainessa.

Ei tiedetä, kuinka usein marihuanayritykset joutuvat uhriksi Mainessa.

Vaikka Office of Marijuana Policy, osavaltion ainoa laillisen marihuanan sääntelijä, vaatii luvan saaneita yrityksiä ilmoittamaan murroista, ryöstöistä ja muista rikoksista, kaikki yritykset eivät tiedä niin tehdä, sanoi viraston tiedottaja David Heidrich. OMP:n vastaanottamat raportit ja tiedot on lukittu sisäiseen tietokonejärjestelmään – ja salassapitolakien vuoksi raakatietoa ei voida luovuttaa julkisuuteen. Toistaiseksi OMP ei ole koonnut tietoja etsiäkseen malleja, Heidrich sanoi. Sen tekeminen olisi suuri yritys, hän sanoi.

Tämä tarkoittaa, että kukaan ei tiedä, lisääntyvätkö marihuanan viljelijöitä vastaan ​​tehdyt rikokset ajan myötä.

“Emme ole lainvalvontaelin, ja roolimme kannabiksen sääntelemisessä on varmistaa, että lisenssinhaltija ja rekisteröijä noudattavat Mainen marihuanan aikuisille ja lääketieteelliseen käyttöön liittyviä lakeja”, Heidrich kirjoitti vastauksena tällaisia ​​tietoja koskevaan pyyntöön. “Varkaudet ja murrot ovat rikoksia, ja paras tietolähde rikollisesta toiminnasta on ja on aina ollut lainvalvonta.”

Mutta ei myöskään ole poliisin ylläpitämää selvityskeskusta marihuanayrityksiä vastaan ​​tehdyistä rikoksista.

Vaikka jokaisen maan poliisilaitoksen on raportoitava vuosittain FBI:lle tietyntyyppisistä rikoksista, mukaan lukien murrot ja ryöstöt, marihuanayrityksiä vastaan ​​tehtyjä rikoksia ei lasketa erikseen. Ja liittovaltion lain mukaan marihuana on edelleen heroiinin tasoinen huume, mikä tarkoittaa, että osavaltion lisensoidut marihuanayritykset ovat laittomia liittovaltion lainvalvontaviranomaisten silmissä. Heidän riskeihinsä lisää se tosiasia, että suurelta osin koska marihuanayritykset ovat laittomia liittovaltion lain mukaan, ne käyvät kauppaa enimmäkseen käteisellä, mikä jättää ne varkauksille.

Coloradon lainvalvontaviranomaiset ja marihuanan sääntelyviranomaiset ovat tehneet parempaa työtä kuin Maine lailliseen marihuanateollisuuteen liittyvien rikosten jäljittämisessä, mutta se on edelleen vaikea tehtävä, koska monet poliisilaitokset ovat edelleen uudistamassa tapojaan laskea ja luetteloida rikoksia.

Poliisi Denverissä, jossa asuu 2,82 miljoonaa ihmistä ja 1 100 laillista ruukkuyritystä, alkoi jäljittää marihuanaa ja marihuanateollisuutta koskevia rikoksia, kun virkistysmyynti laillistettiin vuonna 2012. Siitä lähtien murto on ollut yleisin rikos marihuanayrityksiä vastaan, vaikka esiintyvyys on laskenut hieman ajan myötä – keskimäärin 118 murtautumista vuodessa, mikä edustaa 58 prosenttia ilmoitetuista alaa vastaan ​​tehdyistä rikoksista vuoteen 2019 mennessä, joka on viimeisin vuosi saatavilla olevien tietojen mukaan.

Eräs Mainessa asuva marihuanan turva-ammattilainen sanoi, että jotkut viljelijät ovat luottaneet liian voimakkaasti siihen, että Mainen maine vähärikollisuuden ja idyllisenä paikkana tarkoittaa, että he voivat lieventää turvallisuusstandardeja. Etelä-Portlandissa sijaitsevan kannabisturvayrityksen Tetrapoint LLC:n johtaja, joka keskittyy rahan ja marihuanan siirtoon osavaltiossa, ennusti turvapalvelujen tarpeen kasvavan edelleen alan mukana, ja sanoi, että turvatoimenpiteet täyttävät aukon vakuutussuunnitelmissa. marihuanayrittäjien saatavilla.

“Tipumus on sanoa, että pankki on vain puolen tunnin päässä, miksi maksaisimme ihmisille ajamisesta sinne?” sanoi johtaja, joka pyysi nimettömyyttä estääkseen joutumasta ryöstön kohteeksi hänen ollessaan työssä. “Meillä on asiakkaita pankin naapurissa ja he käyttävät edelleen palveluitamme.”

Ajan myötä poliisi on myös lämmennyt kohtelemaan marihuanayritysten omistajia kuten kaikkia muita uhreja, kun he ilmoittavat rikoksista.

“Olemme havainneet useissa eri yhteisöissä, että paikalliset lainvalvontaviranomaiset ovat erittäin ystävällisiä, koska se luo uutta liiketoimintaa”, turvallisuusjohtaja sanoi. “Jotkut ihmiset eivät ehkä ole erityisen tyytyväisiä alaan, mutta se on täällä, se on nyt ja se tapahtuu.”

Näin oli Gorhamissa.

Lokakuussa kasvavan bisneshitin omistaja, joka pyysi olla tunnistamatta itseään, koska pelkää joutuvansa uudelleen sellaisten ihmisten kohteeksi, joita ei ole vielä nostettu syytteeseen, kertoi pystyneensä toistamaan yksityiskohtaiset kuvat murtovarkaudesta ja että hän luovutti tallenteet Hinkley.

Hän kehui poliisia heidän ammattitaitostaan ​​reagoida ripeästi ja ottaa tapauksen vakavasti.

Gorhamin etsivä Hinkley tarkasti rakennuksen sisältä ja ulkoa otetut turvamateriaalit, hän kirjoitti lupakirjaan. Murtovarkaat tiesivät kameroista. Ennen kuin he aloittivat sahaamisen rakennukseen, joku kallistai yhtä heistä ylös taivasta kohti.

Mutta he eivät poistaneet niitä kaikkia käytöstä, ja näyttävät tehneen toisen tärkeän virheen.

Noin kaksi tuntia ennen murron alkamista valkoinen Chevy-lava-auto ajoi rakennuksen parkkipaikalle, peruutti kameraa kohti, kääntyi ympäri ja poistui paljastaen hetkeksi rekisterikilvensä. Se oli Massachusettsin rekisteröinti, ja kaikki kuusi numeroa olivat luettavissa. Hinkley ajoi lautasen, ja se palasi New Bedfordiin, Massachusettsiin.

Hinkley soitti rannikkokalastusyhteisön etsivälle, joka tunsi kuorma-auton omistajan, miehen nimeltä Dario Almeida, 21, Hinkley kirjoitti valaehtoisessa lausunnossa. New Bedfordin poliisietsivä antoi Hinkleylle äskettäin tunnetun matkapuhelinnumeron Almeidalle, joka oli ollut yhteydessä New Bedfordin poliisiin äskettäin.

Viikkoa myöhemmin New Bedfordin etsivä haisee Hinkleylle sähköpostin. Dario Almeida ja hänen veljensä Rafael olivat epäiltyjä toisessa marihuanamurtosarjassa Warwickissa, Rhode Islandissa, joita yhdistää sama valkoinen Chevy Silverado, joka havaittiin viljelytalon ulkopuolella Gorhamissa, Hinkley kirjoitti valaehtoisessa lausunnossa. Hän ei kertonut, milloin Rhode Islandin murrot tapahtuivat.

Ymmärtääkseen tutkimuksensa laajenevan, Hinkley kutsui Maine Information and Analysis Centerin, poliisin tiedusteluyksikön, joka perustettiin taistelemaan kotimaista terrorismia vastaan ​​9/11:n jälkeen ja joka nyt keskittyy kotimaan rikollisuuteen. Sen tehtävänä on jakaa tietoa poliisiviranomaisten välillä.

Sitten toinen tutkija Gorhamin poliisin kanssa, etsivä Sgt. Dan Young muisti aiemman marihuanamurron eri laitoksessa Gorhamissa. Vuoden 2020 kiitospäivän yönä joku oli leikannut rakennuksen ulkopinnan läpi ja pakottanut sitten vielä seitsemän seinän läpi päästäkseen sisälle marihuanaan, vaikka varastetun marihuanan määrää ei täsmennetty Hinkleyn valaehtoisessa lausunnossa.

Kun Hinkley oli ottanut yhteyttä osavaltion poliisin tiedusteluyksikköön, analyytikot vastasivat tiedotteilla, joissa kuvattiin samanlaisia ​​murtoja Etelä-Portlandissa. Joku oli yrittänyt murtautua Etelä-Portlandin marihuanayritykseen 19. kesäkuuta, mitä seurasi onnistunut murto eri marihuanalaitokseen elokuussa, jossa tekijät näyttivät käyttäneen täsmälleen samaa kuorma-autoa, Hinkley kirjoitti valaehtoisessa lausunnossa.

Samana iltana kuin yksi Etelä-Portlandin tapauksista, Hinkley kirjoitti, toinen marihuanayritys Westbrookissa oli murtautunut.

Hinkley lähetti uuden tiedotteen MIAC:lle, joka jakoi sen osavaltiossa. Androscogginin piirikunnassa oleva etsivä otti yhteyttä ilmoittaakseen toisesta samanlaisesta marihuanamurtovarkaudesta 31. heinäkuuta, jossa tekijät olivat myös leikkaaneet tiensä rakennukseen.

Viime vuoden kesäkuusta lähtien seitsemän mainelaista marihuanayritystä on joutunut uhriksi, Hinkley kirjoitti, ja tutkinta jatkuu.

Gorhamin poliisipäällikkö Christopher Sanborn, jota pyydettiin keskustelemaan sen yksityiskohdista, kieltäytyi vastaamasta kysymyksiin siitä, kuinka lähellä etsivät olivat pidätyksiä, olivatko liittovaltion virastot mukana. Poliisi Etelä-Portlandissa ja Warwickissa Rhode Islandissa ei myöskään vastannut puheluun ja sähköpostiin, jossa pyydettiin lisätietoja tutkimusten edistymisestä.

“Tämä on avoin tutkimus, jonka parissa työskentelemme parhaillaan”, Sanborn sanoi. “Olen pahoillani, mutta en voi kommentoida enempää tällä hetkellä.”


Käytä alla olevaa lomaketta vaihtaaksesi salasanasi. Kun olet lähettänyt tilisähköpostiosoitteesi, lähetämme sähköpostin, jossa on palautuskoodi.

Leave a Comment