GF Business News: työpaikat…nimien muutokset ja takaisinkutsut

Vähemmän amerikkalaisia ​​haki työttömyysetuuksia viime viikolla, koska irtisanomiset jatkavat laskuaan työmarkkinoiden voimakkaan elpymisen vuoksi. Maaliskuun 12. päivänä päättyneellä viikolla työttömyyskorvausten määrä väheni 15 000:lla 214 000:een edellisen viikon 229 000:sta. Yhteensä 1 419 000 amerikkalaista – 50 vuoden alimmillaan – keräsi työttömyysapua maaliskuun 5. päivänä päättyneellä viikolla.

Pohjois-Dakotan tammikuun kausitasoittamaton työttömyysaste oli 3,5 prosenttia. Työttömyysaste nousi 0,5 prosenttiyksikköä joulu-tammikuussa, mikä vastasi tyypillisiä kausivaihteluita. Luvut osoittavat, että kuukauden aikana työnhakua oli 14 247 henkilöä.

Aiemmin käytössä olleiden yhdysvaltalaisten asuntojen myynti laski helmikuussa, kun kilpailu lähes ennätysmäisen pienestä kiinteistömäärästä markkinoilla nosti hintoja ja asuntolainojen korot pitivät mahdolliset ostajat sivussa. National Association of Realtors raportoi, että nykyisten asuntojen myynti laski viime kuussa 7,2 prosenttia tammikuusta kausitasoitettuun vuositasoon 6,02 miljoonaan euroon.

Pohjois-Dakotan kahdeksalla kaupallisella lentokentällä saapui yhteensä 80 552 lentomatkustajaa helmikuun 2022 aikana. Tämä on 57 % kasvua vuoteen 2021 verrattuna ja 14 % vähemmän kuin helmikuun 2019 pandemiaa edeltävä 93 335 matkustajamäärä. Lentoyhtiöt tunnistavat edelleen haasteita, jotka liittyvät työvoimapulaan, laivaston saatavuuteen sekä liike-elämän ja kansainvälisen matkailun kysynnän puutteeseen. Grand Forksin lentokentällä 7 941 matkustajaa kulki porttien läpi viime kuussa.

East Grand Forksin EDA käyttää 4 500 dollaria keskustan täydennysrakennuksen arviointiin. Kaupunki, jos tarkastellaan Mike’s Pizzan ja asianajotoimisto Galstad Jenson & McCann -rakennuksen mahdollista myyntiä. Maksu sisältäisi sekä tulojen että myynnin vertailun.

Vakuutusasioista vastaava komissaari Jon Godfread on ilmoittanut Sanford Health Planin markkinatutkimuksesta. Tämä koe on Pohjois-Dakotan lainsäätäjän hyväksymän vuoden 2021 lain mukainen, joka edellyttää markkinakäyttäytymiskokeita viiden vuoden välein terveysyrityksiltä, ​​joilla on yli 25 prosenttia Pohjois-Dakotan markkinaosuudesta. Tutkimuksen valmistumisen odotetaan kestävän kuudesta kahdeksaan kuukautta.

Schwan’s Home Delivery muuttaa brändi-identiteettinsä Yellohiksi. Schwanin pääkonttori on ollut Minnesotassa 70 vuotta. Yrityksen toimitusjohtaja Joe Kirby sanoo: “Sen lisäksi, että Yelloh tuo mieleen ikoniset keltaiset toimitusajoneuvot, se on tervehdys, jota käytetään yleisesti “hei” -sanan sijaan toistensa tuttujen ihmisten välillä. Siirtymä alkaa välittömästi ja se otetaan ruoanjakeluyhtiön toimesta kokonaan käyttöön vuoden 2023 alusta. (Kuva: Yelloh)

Osavaltion koulun superintendentti Kirsten Baesler on ilmoittanut, että Bret Dockter, Pohjois-Dakotan vuoden 2022 opettaja, on saanut 15 000 dollarin apurahan opettajan ammatin ja koulutuksen edistämiseksi. Se on ensimmäinen laatuaan valtion historiassa. Dockter opettaa yhteiskuntaoppia, luonnontieteitä ja matematiikkaa BM Hanson Elementary Schoolissa Harveyssa.

UAS-pilotit yli 20 korkeakoulusta eri puolilta maata matkustavat Grand Forksiin testaamaan taitojaan ja määrittämään maan nopeimman lentäjän, jonka nopeus on jopa 100 mph. Tämä on toinen vuosi, kun UND isännöi Collegiate Drone Racing -mestaruuskilpailuja. Tapahtuma järjestetään 9. ja 10. huhtikuuta UND High Performance Centerissä.

Työllisyys- ja elinkeinoministeriö (DEED) on ilmoittanut Marc Majorsin uudeksi työvoiman kehittämisestä vastaavaksi apulaiskomissaarikseen. Ennen kuin Majors nimitettiin apulaiskomissaariksi, hän oli DEED:n työllisyys- ja koulutusohjelmien johtaja.

Pohjois-Dakotan osavaltion ura- ja teknisen koulutuksen lautakunta myönsi ura- ja teknisen koulutuksen pääomaprojektirahastosta rahoituksen kolmelletoista hankkeelle 68 276 230 dollarin arvosta. Kolmetoista hanketta ovat seuraavat:

 • Lounais-alueen ura- ja tekninen koulutusakatemia – Dickinson – 3 333 334 dollaria*
 • Bakken Area Skills Center – Watford City – 3 333 334 $*
 • Minot Area Workforce Academy – Minot – 3 333 334 dollaria*
 • Career Impact Academy – Grand Forks – 10 000 000 dollaria
 • Cass Countyn ura- ja tekninen koulutuskeskus – Fargo – 10 000 000 dollaria
 • North Valleyn alueen ura- ja teknologiakeskus – Grafton – 4 752 290 dollaria
 • Williston Basinin ura- ja tekninen koulutuskeskus – Williston – 10 000 000 dollaria
 • Heart Riverin ura- ja tekninen koulutuskeskus – Mandan – 10 000 000 dollaria
 • Kaakkoisalueen ura- ja teknologiakeskus – Wahpeton – 2 979 975 dollaria
 • Bismarck Public Schools – Bismarck – 5 372 203 dollaria
 • Lake Arean ura- ja teknologiakeskus – Devils Lake – 1 241 074 dollaria
 • James Valleyn alueen ura- ja teknologiakeskus – 798 700 dollaria
 • Sheyenne Valleyn alueen ura- ja teknologiakeskus – 3 131 986 dollaria

Volkswagen vetää takaisin yli 246 000 katumaasturia Yhdysvalloissa ja Kanadassa, koska vialliset johtosarjat voivat saada ne jarruttamaan odottamatta, joskus liikenteessä. Veto kattaa tietyt Atlas-maastoautot vuosina 2019–2023 ja Atlas Cross Sportsin vuodet 2020–2023.

Mercedes-Benz on avannut uuden sähköajoneuvojen akkutehtaan lähellä Tuscaloosaa, Alabamaa, joka luo jopa 600 uutta työpaikkaa. Saksalainen autonvalmistaja kertoo käyttäneensä noin miljardi dollaria akkutehtaan ja Tuscaloosan kokoonpanolinjan päivittämiseen sähköajoneuvojen valmistukseen.

Leave a Comment