4 tapaa vähentää kiirettä ja lisätä onnellisuutta

Jos haluat olla tuottavampi, käytettävissäsi on paljon luentoja ja suosituksia. Gurut ovat kaikkialla, jotka auttavat sinua selvittämään, kuinka enemmän tehtäviä mahtuu lyhyempään aikaan. Mutta kiire ei ole parasta, ja niin paljon tekemisen kiire ja kiire vähentävät onnea ja täyttymystä.

On vaikea tehdä vähemmän – ja tätä pahentaa sosiaalinen keskittyminen enemmän tekemiseen. Sinulla on valitettava tilanne, jos olet kiireinen. Koska kiireinen oleminen tarkoittaa varmasti sitä, että olet arvokas henkilö, jolla on kysyntää – tai sitten et. Monilla ihmisillä on laillisesti paljon tehtävää. Työ, koulu, ystävät, perhe ja vapaaehtoistyö asettavat kalentereille vaatimuksia, mikä aiheuttaa ikuisen aikaköyhyyden tunteen.

Mutta entä jos voisit siirtyä kohti realistisempaa odotustasoa ja kohtuullisempaa elämäntahtia? Harkitse 30 päivän haastetta, jotta et väitä olevasi kiireinen. Ennen kuin hylkäät idean mahdottomaksi tai merkityksettömäksi, tiedä kuinka vaikuttava se voi olla. Vaihtaminen vähemmän kiireiseen lähestymistapaan voi lisätä tyytyväisyyttäsi, onnellisuuttasi ja täyttymystäsi – ja ympärilläsi olevien.

Kieli muokkaa todellisuutta

Tapa, jolla puhut kokemuksistasi ja haasteistasi, muokkaa sitä, miten ajattelet niistä. Ja lisäksi se, mihin keskityt, voimistuu ajatuksissasi ja tunteissasi. Sanonta on todella totta: “Muuta ajatteluasi, muuta elämääsi”, ja ensisijainen tapa muuttaa ajatteluasi on muuttaa tapaa, jolla puhut asioista. “Kielellinen determinismi”, tieteellinen käsite, joka tarkoittaa, että se, miten ihmiset puhuvat asioista, muokkaa todellisuutta. Lopputulos: kielellä on voimaa.

Tapoja jättää “varattu” sivuun

On tavallista, että keskustelut tai kokoukset alkavat “Kuinka voit?” ja tyypillisin vastaus on “Olen niin kiireinen”. Mutta tämä vastaus on rajoittava ja lukitsee sinut hälinään, jota haluat paeta.

Vaihtoehtoja on olemassa.

Vältä vaistoa todistaa itsesi

Joskus ihmiset sanovat olevansa kiireisiä, koska he tuntevat tarpeen mitata tai osoittaa olevansa tärkeitä. Mutta yrittämällä todistaa arvosi heikennät vaikutusvaltaasi. Uskottavuutesi ja maineesi kannalta tekosi ovat tärkeämpiä kuin sanasi. Ihmiset uskovat mitä teet, enemmän kuin mitä sanot.

Ole varma itsestäsi ja tarjoamastasi ainutlaatuisesta arvosta. Ja muistuta itseäsi, että arvosi ei perustu käytettyyn aikaan, vaan vaikutukseen, joka sinulla on. Sen sijaan, että puhuisit siitä, kuinka kiireinen olet, puhu työsi sisällöstä, projektista, josta olet innostunut, tai uusista asioista, joita opit työsi tai vapaaehtoistyösi kautta.

Vältä määrittelemästä kiireinen huonoksi

Meillä kaikilla on vaisto aineeseen, ja yksi pahimmista asioista, jonka ihmiset voivat kuulla, on se, että ne ovat tarpeettomia. Mutta liian usein, kun puhumme kiireisyydestä, pidämme sitä huonona asiana, joka on täynnä ahdistusta ja ahdistusta. Vaikka tämä voi olla todellisuutta, harkitse hetkiä, jolloin saatat korostaa negatiivista tarpeettomasti.

Muuta ajatteluasi muistuttamalla itseäsi siitä, kuinka tehtäväsi ovat osa täyttä elämää, ja mahdollisuudesta ilmaista kykyjäsi ja taitojasi ja osallistua muihin. Ajattele velvollisuuksiasi osana elämää, jossa olet elintärkeä ja sinulla on tärkeä rooli työtovereiden, perheesi, ystäviesi ja yhteisösi kanssa. Sen sijaan, että raportoisit kiireisyydestäsi, puhu siitä, kuinka paljon nautit jostakin elämästäsi tai kuinka täynnä asiat ovat.

Vältä eksymästä minuuttiin

Toinen tapa vähentää hälinää on keskittyä isompaan kuvaan. Tehtävien yksityiskohdat voivat aiheuttaa tunnetta, että olet rikki tai eksynyt pikku- tai merkityksettömyyteen. Mutta pienet velvollisuutesi nousevat suuriin panoksiin.

Tietojen syöksyminen auttaa sinua tekemään johtopäätöksiä ja saavuttamaan oivalluksia, jotka auttavat yritystäsi innovoimaan asiakkaita. Viestinnän muokkaaminen usean kerran auttaa varmistamaan, että lähetät juuri oikean viestin, jolla vaikutat vastaanottajiin. Ja glitterin ja liiman ostaminen varmistaa, että koulun leikin koristelu antaa lapsille merkityksen ja vaikutuksen yleisöön. Sen sijaan, että sanoisit kuinka kiireinen olet, puhu laajemmista ponnisteluista, joissa olet mukana.

Vältä rajatonta ajattelua

Vaikka usko, että voit tehdä mitä tahansa, voi inspiroida yleistä identiteettiäsi ja kehittymistäsi ihmisenä, se voi häiritä järkeä, kun hallitset kalenteriasi päivittäin. Vaihtoehtona on omien rajojen hyväksyminen. Et voi mitenkään menestyä loistavasti kaikessa, mikä sinua kiinnostaa, tai lähteä matkalle jokaiseen upeaan kohteeseen. Tämä on todellisuus ihmisenä olemisesta, jolla on vain 24 tuntia joka päivä.

Toisaalta, kun hyväksyt rajoituksesi, olet vapautettu tekemään optimaalisia valintoja ajankäytön suhteen – jos et voi tehdä kaikkea, sinun on valittava mitä valitset. Voit sitoutua täysin ja nauttia tärkeimmistä toiminnoista. Sen sijaan, että juokseisit hamsterin pyörällä yrittäessäsi tehdä kaikkea, voit liikkua parhaalla tahdillasi tehdäksesi asioita, joilla on eniten merkitystä sinulle ja sinulle tärkeille ihmisille.

Kun joku kysyy, kuinka voit, harkitse innostuksesi jakamista ponnisteluistasi tai tavoista, joilla intohimosi pitää sinut sitoutuneena. Ihmisillä on aina aikaa prioriteeteilleen, ja tämä voi olla keskittymispisteesi ajan niukkuuden sijaan.

Vaikutuksesi on merkittävä

Ehkä suurin syy vähentää keskittymistäsi kiireeseen on vaikutus, joka sinulla on muihin. Merkittävin tapa ihmiset oppivat on katsomalla, kuuntelemalla ja kokemalla muita, joten vaikutuksesi ympärilläsi oleviin on suurempi kuin uskotkaan.

Kun korostat hälinää tapana arvostaa itseäsi tai muita, myötävaikutat vahingossa kulttuuriin, jossa kiire on parasta. Mutta kun muutat omaa ajatteluasi ja kieltäsi, sinulla on voimakas vaikutus yhteisöön, jossa panos on tärkein ja arvo perustuu sisältöön kiirehtimisen sijaan.

Ota haaste vastaan ​​ja vältä sanomasta, että olet kiireinen. Kokeile sitä 30 päivää ja aloitat trendin, joka on hyvä sinulle ja koko yhteisölle.

.

Leave a Comment