Texas parantaa erityisopetuksen lukuja, mutta jää silti alle kansallisen keskiarvon

Erityisopetuspalveluja saavien Texasin koululaisten prosenttiosuus on kasvanut, mutta osavaltio pysyy kansallisen keskiarvon alapuolella viisi vuotta sen jälkeen, kun mielivaltainen katto on poistettu, mikä esti tuhansia päteviä lapsia saamasta palveluja.

Sen jälkeen kun Texas nosti ylärajaa niiden opiskelijoiden prosenttiosuudelle, jotka voidaan tunnistaa saavan tällaisia ​​palveluita, osavaltion erityisopetukseen osallistumisaste nousi lukuvuoden 2011–2012 8,8 prosentista 11,3 prosenttiin lukuvuonna 2020–21. Texas Education Agency esitteli torstaina erityisopetuksen rahoitusta käsittelevälle osavaltion komissiolle. Lukuvuonna 2019-20 valtakunnallinen keskiarvo oli 14 prosenttia, tuoreimmat saatavilla olevat luvut osoittavat.

Vuoden 2016 Houston Chronicle -tutkimuksessa havaittiin, että TEA oli vuosia rankaisenut piirejä erityisopetuksen antamisesta yli 8,5 prosentille opiskelijoistaan, mikä on mielivaltaisesti suunniteltu luku, joka johti siihen, että sadoilta tuhansilta lapsilta evättiin palveluja, joihin heillä oli oikeus. TEA romutti korkin vuonna 2017.

Lukuvuonna 2020-21 erityisopetuspalveluja sai noin 604 973 opiskelijaa, kun luku lukuvuonna 2017-2018 luku oli 498 320, TEA:n virkamiehet kertoivat tämän viikon esitelmässä.

“Se on epäilemättä korkeampi tänään, kun puhumme”, koulutuskomissaari Mike Morath sanoi lainsäätäjien ryhmälle torstaina. “Opiskelijoiden tunnistaminen on lisääntynyt valtavasti.”

Valtio teki lukuvuonna 2019-20 lukuvuonna 2019-20 maassa eniten erityisopetuksen perusarviointeja, TEA-luvut osoittavat.

Valtion koulutusvirasto sääti nyt poistetun rajan vuonna 2004, kun valtion budjettia leikattiin 1,1 miljardilla dollarilla. Lainsäätäjät jättivät 16 lakiesitystä, joista yksi kielsi osavaltiota rajoittamasta erityisopetukseen ilmoittautumista ja toinen lisää rahoitusta autistisille ja lukihäiriöisille lapsille tarjottavien palvelujen rahoittamiseksi Chroniclen raportoinnin jälkeen.

Torstaina Morath tunnusti lainsäätäjän muutokset viime vuosien parannuksista.

Aloittaessaan vuonna 2016 TEA:ssa oli hänen mukaansa 20 työntekijää, jotka keskittyivät erityisopetuksen tukeen ja valvontaan. Tällaisia ​​työntekijöitä on nyt 82.

Viime elokuussa Yhdysvaltain opetusministeriö lähetti TEA:lle kirjeen, jossa todettiin, että virasto ei ollut toteuttanut suurinta osaa korjaavista toimista, jotka se oli luvannut noudattaa liittovaltion vammaisten koulutuslakia. Kirjeessä kerrottiin myös virastolle, että jos se ei noudata lakia, se uhkaa menettää erityisopetuksen apurahavaroja.

Syyskuussa TEA tapasi opetusministeriön erityisopetusohjelmien toimiston selventääkseen odotuksiaan Morathin mukaan. OSEP kertoi valtionvirastolle lokakuussa, että sen dokumentaatio oli jälleen riittämätön ja asetti uusia ehtoja. OSEP tarjosi TEA:lle teknistä apua marraskuussa valtiolle asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Torstain viikon esityksessä Morath hahmotteli askeleita, joita TEA ottaa liittovaltion vaatimusten täyttämiseksi, ja lisäsi, että osavaltiolla on paljon enemmän tehtävää “kunnioittaakseen moraalista sitoutumistamme lapsiin”.

Vanhempien puolestapuhujat ovat yhtä mieltä siitä, että Texasilla on vielä pitkä matka kuljettavana, varsinkin kun on kyse lukihäiriöstä kärsivien lasten palvelemisessa.

“Kunes he tekevät koko sydämestään muutoksia ja porsaanreiät on poistettu, järjestelmä on edelleen rikki”, sanoi Robbi Cooper, Texasin lukihäiriön dekoodauksen puolestapuhuja.

OSEP sanoi elokuussa, että Texasin koulupiirit eivät viipymättä lähetelleet lapsia lukihäiriöarviointiin ja että se oli huolissaan “TEA:n seurannan ja valvonnan puutteesta” piireissä, jotka eivät olleet arvioineet näitä opiskelijoita kunnolla.

OSEP sanoi myös, että valtion virkamiehillä on ilmeinen väärinkäsitys siitä, että lukihäiriöisiä lapsia ei voida arvioida IDEA:n perusteella. Vanhemmat ilmoittivat liittovaltion virastolle tapauksista, joissa heidän lastensa lukihäiriö oli arvioitu vain vuoden 1973 kuntoutuslain pykälän 504 mukaisesti.

Cooper sanoi, että vaikka TEA tarkisti lukihäiriökäsikirjaansa vuonna 2021, saavutti suuria etuja, joitain “kriittisiä harmaita alueita” on jäljellä, mukaan lukien se, ettei IDEA:n mukaan arvioida opiskelijoita, joilla saattaa olla vamma. Ilman tämän nimityksen mukaisia ​​arviointeja dysleksiasta kärsivät opiskelijat eivät saa yksilöllisiä koulutusohjelmia, joissa opettajat ja koulut ovat vastuussa kunkin lapsen erityisten oppimissuunnitelmien noudattamisesta.

“Kuulemme jatkuvasti, että vanhemmat ovat järkyttyneitä, koska heille kerrotaan, että heidän lapsensa ei ole kelvollinen”, hän sanoi. “Kunes tämä muuttuu, järjestelmässä on edelleen suuri aukko. Et voi mennä puoliväliin ja sanoa, että se on korjattu.

Morath sanoi, että lukihäiriöarviointiin tarvitaan enemmän omistautunutta tukea ja korosti joitain jo käynnissä olevia ponnisteluja, mukaan lukien 50 miljoonan dollarin valtion rahoitus diagnostiikan koulutukseen ja lisensointiin sekä 50 miljoonan dollarin apuraha piirien arviointikulujen korvaamiseen.

Asianajaja ja lukihäiriöstä kärsivän opiskelijan äiti Daphne Corder sanoi, että jopa viimeaikaisista muutoksista huolimatta osavaltion politiikka lukihäiriöisten lasten kouluttamisessa vaikuttaa edelleen kielteisesti lapsiin ja perheisiin, varsinkin heikomman sosioekonomisen taustan omaaviin.

“Vanhempien puolestapuhujana minulla on ainutlaatuinen näkökulma”, hän sanoi. “Näen mallit ja näen, että (jotkut) koulut eivät vieläkään ole vaatimusten mukaisia.”

hannah.dellinger@chron.com, alejandro.serrano@chron.com

Leave a Comment