Tennesseen lainsäätäjät siirtyvät ottamaan hallitukselta kuusi osavaltion koulutuslautakunnan nimitystä. Lee

19. maaliskuuta – NASHVILLE – Tennesseen senaatti on hyväksynyt hallituksen poistavan lakiesityksen. Bill Leellä on yksinoikeus nimittää jäseniä osavaltion opetushallitukseen, ja hän luovutti kaksi kolmasosaa yhdeksästä nimityksestä edustajainhuoneen ja senaatin puhujille.

Toimenpide, joka hyväksyttiin aiemmin parlamentissa House Bill 1838:na, sai hyväksynnän GOP-johtamassa senaatissa äänin 30-1 kahden puolueen äänestyksessä.

“Tämä on hyvä lakiesitys, joka vain tarkistaa noita nimityksiä ja antaa lainsäätäjälle enemmän sananvaltaa”, Sen. Joey Hensley, R-Hohenwald, kertoi kollegoilleen.

Useiden senaatin muutosten vuoksi GOP:n hallitseman edustajainhuoneen aiemmin hyväksymään versioon, lakiehdotus palaa alahuoneeseen lopullista äänestystä varten. Lakiehdotuksessa määrätään, että kuvernööri sekä senaatin ja edustajainhuoneen puhujat saavat kukin kolme nimitystä, jotka tehdään osavaltion yhdeksän kongressipiirin perusteella.

Viime kuussa Lee puolusti nykyistä prosessia.

“Prosessi meillä on hyvä – yleiskokous on vahvistanut nimitykset siihen”, republikaanikuvernööri sanoi.

Leen viestintäjohtaja Laine Arnold antoi lyhyen vastauksen torstaina tekstiviestillä vastauksena Times Free Pressin kysymykseen.

“Arvioimme ja meillä on enemmän sanottavaa myöhemmin”, Arnold sanoi.

Tennesseen kuvernööreillä on pitkään ollut yksinomainen opetushallituksen nimitysvalta, ja edustajainhuone ja senaatti ovat vahvistaneet ehdokkaat yhteisellä päätöksellä, jonka on läpäistävä molemmat jaostot.

Lainsäätäjien pyrkimys osallistua täysimääräisesti nimitysten tekemiseen johtuu Leen kunnianhimoisesta pyrkimyksestä uudistaa osavaltion 30 vuotta vanhaa perus- ja keskiasteen koulutuksen rahoituskaavaa. Leen ehdotus antaisi myös uusia tehtäviä opetusministeriölle ja valtion opetushallitukselle.

Jotkut lainsäätäjät ovat ilmaisseet huolensa kuvernöörin painostuksesta saada se aikaan tänä vuonna.

Ainoan ei-äänen antoi Sen. London Lamar, Memphisin demokraatti, joka oli palvellut parlamentissa ennen kuin Shelby County komissio nimitti hänet äskettäin täyttämään vapaan paikan ylähuoneessa.

“Yleiskokouksen superenemmistö ei tarvitse lisää valtaa – lainsäätäjällä on jo suostuva rooli näissä hallitusten nimityksessä”, Lamar sanoi lainsäätäjistä republikaaneista. “Pelkään, että tämä pyrkimys vain lisää puolueellisuutta ja vallanjaon eroosiota.”

Kun lakiesitys hyväksyttiin eduskunnassa 68-18 helmikuuta. 24, demokraattien edustajat äänestivät sitä vastaan. Heidän joukossaan oli Rep. Yusuf Hakeem, D-Chattanooga.

“Minusta tuntui, että se oli vallankaappaus”, Hakeem sanoi puhelinhaastattelussa perjantaina, “kun katson ympäristöä. [legislators] Vastaavat mielestäni äärimmäisiin näkökulmiin koulujen ja kirjojen suhteen.

“Se antoi minulle loistavan tauon”, Hakeem lisäsi. “Haluatko ottaa vallan hallinnolta, jotta voit käyttää tätä asemaa äärimmäisen näkökulman omaavien henkilöiden sijoittamiseen? Olen todella käynyt läpi tarpeeksi kaaosta nyt tapahtuvien muutosten myötä. Se ei todellakaan olisi olla positiivinen.”

Tapaamisten jakaminen

Luutnantti kuvernööri Randy McNally, republikaanien senaatin puhuja Oak Ridgestä ja edustajainhuoneen puhemies Cameron Sexton, R-Crossville, saisivat kukin kolme nimitystä opetuslautakunnan lakiesityksen mukaisesti ylemmän jaoston OK’d torstaina. Leellä olisi vain kolme tapaamista sen voimaantulon jälkeen.

Lakiehdotuksessa säädetään, että 1.7.2022 alkaen eroavien Opetushallituksen jäsenten seuraajat nimitettäisiin viiden vuoden toimikaudeksi. Edustajainhuoneen ja senaatin puhujien nimittämät henkilöt olisi vahvistettava heidän johtamiensa kamarien toimesta. Kuvernööriehdokkaat tarvitsevat vielä vahvistuksen molemmilta kamareilta.

Senaatin muuttama lakiesitys tekee olemassa olevaan sääntöön useita muita muutoksia, joita edustajainhuoneen versio ei tee. Nykyinen kieli sanoo, että “vähintään kolme (3) jäsentä on nimitettävä enemmistö- ja vähemmistöpuolueista.” Senaatin versio pudottaa sen yhteen.

Yhdeksän jäsentä tulevat osavaltion yhdeksästä kongressipiiristä. Senaatin puhemies nimittäisi seuraajia, yksi 3., 4. ja 7. kongressin piireistä. Parlamentin puhemies nimittäisi jäsenet, jotka edustavat kongressin 2., 6. ja 8. piiriä.

Tämä on vastakohta edustajainhuoneen lakiesitykseen, jossa kuvernöörin valvonnassa oleva 3. kongressin piiri on nimitettävä. Mutta McNallyn koti Andersonin piirikunnassa on 3. kongressin piirissä, ja senaatin versio viittaa siihen.

Kuvernööri nimittäisi seuraajat, jotka edustavat kongressin 1., 5. ja 9. piiriä senaatin versiossa, sekä opiskelijaedustajan. Sekä edustajainhuoneen että senaatin olisi vahvistettava kuvernöörien nimitykset yhteisellä päätöslauselmalla, kuten tällä hetkellä on kaikkien yhdeksän jäsenen kohdalla.

Jos nimitystä ei vahvisteta, nimitys päättyy nimityksen hylkäämistä välittömästi seuraavana päivänä tai yleiskokouksen 90. kalenteripäivää välittömästi seuraavana päivänä sen mukaan, kumpi on aikaisempi.

“Joku toi idean”, Sexton kertoi myöhemmin toimittajille. “Hallinto vastusti sitä, mutta se on hyväksytty parlamentissa ja luulisin muunnelman senaatissa. Joten se tulee takaisin” lopullista hyväksyntää varten.

Sextonin mukaan lainsäätäjillä ei ole tällä hetkellä nimityksiä, ja se sanoi, että jäsenet haluavat enemmän sananvaltaa osavaltion koululautakunnassa.

“He haluavat edustuksen sen perusteella, kuinka suuren roolin osavaltion opetuslautakunnalla tulee olemaan osavaltiomme koulutuksessa. Se on näiden kahden elimen päätös, niin me sitten teemme”, Sexton sanoi.

Sexton huomautti, että puhujat nimeävät jäseniä useita lautakuntia ja komissiota.

“Joskus heillä on enemmän [members] ja joskus heillä on vähemmän”, Sexton sanoi. “Joskus on levyjä, joilla ei ole yhtään. Tämä oli muutaman jäsenen käynnistämä keskustelu, ja se päättyi.”

Senaatin demokraattisen puoluekokouksen puheenjohtaja Raumesh Akbari Memphisistä kertoi myöhemmin toimittajille, ettei hän ole niin varma, että Leen republikaanitoverit ovat nimenomaan menettämässä uskoaan häneen.

“Se osoittaa varmasti enemmän lainsäädäntövaltaa, joka pyrkii ottamaan vallan pois toimeenpanovallalta”, Akbari sanoi ja lisäsi, että tämä tapahtuu useissa lainsäädäntöelimissä, joissa jotkut vaativat lainsäätäjien hyväksyntää kaikilta kuvernöörin nimittäjiltä. “Varmasti tämä näyttää olevan suuntaus, joka tapahtuu yleiskokouksessa, jossa kuvernööriltä otetaan pois ehdoton valta tehdä nimityksiä ja jaetaan se edustajainhuoneen ja senaatin johtajien kesken.”

Senaatin vähemmistöjohtaja Jeff Yarbro, D-Nashville, sanoi uskovansa nimityslaskujen ajoituksen olevan merkittävä.

“Mielestäni on puhuttelevaa, että tämä lainsäädäntö, joka muuttaa opetushallituksen lainsäätäjien nimityksiä, tapahtuu samaan aikaan, kun opetusministeriö ottaa yhtä paljon valtaa kuin se on koulutuksessa”, hän sanoi.

Yarbro sanoi, että monet osavaltion koulutuslait on kirjoitettu antamaan osavaltion opetushallitukselle rooli suhteellisen itsenäisenä elimenä, joka tekee koulutusta koskevia päätöksiä.

“Mielestäni tarvitaan hieman suurempaa eroa kuvernööristä tässä tapauksessa, jossa he ilmeisesti luovat niin paljon sääntövaltaa osastolle. Valtion opetushallituksen tarve mahdollisesti olla tarkastus koulutuksessa työskentelevälle toimeenpanovallalle tavoilla, jotka eivät ehkä ole sopusoinnussa valtion yleisen suunnan kanssa”, hän sanoi.

Laskun alkuperä

Eduskunnan esitystä tuki Rep. Scott Cepicky, konservatiivinen republikaani Culleokasta, joka on toisinaan arvostellut ankarasti koulutuskomissaari Penny Schwinnia, opetus- ja hallintopolitiikkaa.

Vuonna 2020 Cepicky oli yksi edustajainhuoneen republikaanien joukosta, jotka räjäyttivät Schwinniä edustajainhuoneen koulutuskomitean kuulemisessa julkisten koulujen uudelleen avaamisesta sen jälkeen, kun koulut suljettiin suurelta osin pandemian aikana. Hänen kritiikkinsä joukossa oli viestinnän puute osaston lasten hyvinvoinnin tarkistusohjelmasta. Useat republikaanit pitivät sitä häiritsevänä.

“Sinun ja tämän komitean välillä on oltava luottamus”, Cepicky sanoi terävästi Schwinnille. “Meidän on tiedettävä, että olemme filosofisesti samalla sivulla. Meidän, sinun ja kuvernööri Leen välillä on oltava yhteistyötä. On miljoona lasta, jotka ovat riippuvaisia ​​meistä saadakseen tämän oikein.”

Times Free Press kysyi helmikuussa sen jälkeen, kun lakiesitys oli saapunut House Educationin alakomitean läpi – vaikka Leen hallintoviranomaiset vastustivat sitä vastaan ​​–, oliko jokin kiihtyvä tapahtuma, joka sai hänet esittämään laskun, Cepicky sanoi, että hän oli “vähän”. liittyy oppikirjojen luopumisen myöntämisprosessiin, jonka lainsäätäjät riisuivat Schwinniltä viime vuonna.

“Ja suuri osa siitä liittyi laitoksen ohjaamiseen paikallisella tasolla ja olettaen, että oppikirjakomissio hyväksyisi Wit & Wisdom -järjestön. [curriculum] että komissaari antoi 33 vapautusta”, Cepicky sanoi tuolloin.

“Wit & Wisdom” -sisältöä on arvosteltu kaksinkertaisesti, ja jotkut väittävät, että se ei sovellu nuoremmille opiskelijoille, mutta joutuu myös kritiikin kohteeksi kriittisen rotuteorian opettamisesta, jonka mukaan rasismi on systeemistä Yhdysvalloissa ja on ollut sitä ensimmäisestä Mustat tuotiin tänne orjiksi.

Ota yhteyttä Andy Sheriin osoitteessa asher@timesfreepress.com tai 615-255-0550. Seuraa häntä Twitterissä @AndySher1.

Leave a Comment