Pääkirjoitus: Työkulttuuri on muuttunut. Aika tarttua. | Pääkirjoitus

Jos pandemia on jotain opettanut meille yhteiskunnalle, se on asia, jota useimmat ihmiset eivät luultavasti koskaan miettineet: kuinka paljon yhteiskunta on riippuvainen tietyistä työntekijöistä, joiden kanssa olemme päivittäin vuorovaikutuksessa.

He työskentelevät kassana tai varastovirkailijana paikallisissa ruokakaupoissamme; he hauduttavat papuja suosikkikahvipaikassamme; he valmistavat tai toimittavat aterioita pikaruokapaikoissa tai ravintoloissa, joita rakastamme suojella.

Monilla korkeakouluopiskelijoilla, nuorilla aikuisilla, eläkeläisillä tai osa-aikatuloja tarvitsevilla on tällaisia ​​töitä, joissa on yleensä joustavia aikatauluja.

Mutta miljoonille tuhansille muille tällaiset työt ovat ainoa keino ansaita toimeentuloa perheen elättämiseksi. Nämä ovat usein matalapalkkaisia ​​töitä, joissa ihmiset todennäköisesti käyttävät monta tuntia ansaitakseen kunnollisen shekin. Ja niitä pitävät kuka tahansa (sukupuolesta, etnisestä tai rodusta riippumatta, maahanmuuttaja tai Yhdysvaltain kansalainen tai mikä tahansa muu kategoria), joka todella tarvitsee keikkaa.

Kun pandemia kuitenkin iski ja yhteiskuntaa kehotettiin voimakkaasti pysymään / työskentelemään kotoa, nämä työntekijät nostettiin. Yhtäkkiä heidät voideltiin “välttämättömiksi”, koska jokainen, joka oli niin onnekas, että pystyi työskentelemään kotoa käsin, ymmärsi kuinka tärkeitä nämä työntekijät olivat.

Ihmiset lukevat myös…

Mutta mitä tapahtuu, kun nämä työntekijät eivät pääse töihin, koska he ovat sairaita tai perheenjäsen on sairas? Toisin kuin etätyötä tekevillä henkilöillä, työntekijöillä, joiden täytyy fyysisesti ilmestyä työhönsä, ei ole juuri lainkaan liikkumatilaa. He joko menettävät palkkansa tai, mikä pahempaa, tulevat töihin sairaana, koska monilla ei ole palkallista sairausaikaa.

Pandemian keskellä työkulttuuri on muuttunut dramaattisesti, mutta jotkut alueet, kuten palkkavapaiden puutteet, eivät ole pysyneet muutoksen tahdissa.

Palkallisen sairausajan puute “luo kriisin pienipalkkaisille työntekijöille”, ja se vaikuttaa jopa 1,2 miljoonaan työntekijään Virginiassa, mukaan lukien suuri osa lastenhoito- ja ravitsemisalan työntekijöistä. haavoittuvia aikuisia hoitavat; ja vähintään kaksi kolmasosaa kaikista ruokakauppojen työntekijöistä, sanoo Virginia Interfaith Center for Public Policyn toiminnanjohtaja Kim Bobo.

Bobo on viettänyt viime vuodet puolustaen joitakin ehdotettuja lakiehdotuksia, jotka turvaisivat pakollisen palkallisen sairausloman noin miljoonalle välttämättömälle työntekijälle. Vuonna 2021 hänen ryhmänsä voitti pienellä vaatimuksella, että kuluttajaohjatut kotiterveydenhuollon työntekijät saisivat Virginian rahoittamia palkallisia sairauspäiviä, hän sanoi.

Se kattoi noin 30 000 kotiterveydenhuollon työntekijää, mutta “meiltä puuttuu edelleen paljon työntekijöitä”, Bobo lisäsi.

Uudempi versio ehdotetusta palkallisesta sairauslomaa koskevasta lainsäädännöstä, jonka tarkoituksena oli laajentaa tätä kattavuutta ja se olisi sallinut viisi palkallista sairauspäivää “terveydenhuollon tarjoajille ja ruokakauppojen työntekijöille”, kuten senaatin lakiehdotuksessa 352 on tiivistetty, sponsorina Scott Surovell, D-Fairfax. . Lakiesitys ei päässyt valiokunnasta ulos.

Valtion rahoittaman sairausloman käsite ei ole ainutlaatuinen.

Useissa kaupungeissa ympäri Yhdysvaltoja ja vähintään 16 osavaltiossa (mukaan lukien naapuri Marylandissa) on olemassa versio palkallisen sairausajan standardista, jonka valtiosta riippumattomat työntekijät voivat ansaita käyttääkseen itselleen tai hoitaakseen perheenjäsenen.

“Inhimillisenä yhteiskunnana meillä pitäisi olla joitain perusstandardeja… Samalla tavalla, jos palkkaat jonkun, sinun on maksettava vähimmäispalkka ja sinun on maksettava työntekijöille palkkaa, eikö niin? Se on laki”, Bobo sanoi. “Miten et varmista, että ihmisillä on muutama palkallinen sairauspäivä, koska kaikki sairastuvat tai jokainen lapsi sairastuu?”

Usein perheet saattavat lähettää sairaan lapsen kouluun tai työntekijät päätyvät töihin sairaana, mikä on kansanterveysuhka nykyisestä pandemiasta riippumatta.

Bobo totesi, että laki edellyttää jo yksityisen sektorin yrityksiltä vähimmäispalkkaa ja työntekijöiden korvauksia kaikille työnantajille. On oltava vaadittu vähimmäismäärä palkallisen sairausajan kattamiseksi.

Me yhteiskuntana luotamme näihin työntekijöihin. Kun niin monilla muilla on mahdollisuus työskennellä kotoa käsin, työkulttuuri on muuttunut. Virginian on aika ottaa kiinni.

-Richmond Times-Dispatch

.

Leave a Comment