Obaman opetusministeri John King peruuttaa 50 000 dollarin opintolainavelan

  • John King on ensimmäinen entinen opetusministeri, joka vaatii laajaa opiskelijavelkojen mitätöintiä.
  • Obaman alaisuudessa palvellut King kertoi, että Insider Bidenillä on valtuudet peruuttaa 50 000 dollarin opiskelijavelka.
  • King sanoi, että pandemia on vahvistanut tarvetta tarjota apua ja korjata “poliittinen virhe”.

Entisen presidentin Barack Obaman opetusministeri tuli äskettäin ensimmäisenä tällä arvonimellä vaatimaan laajaa opiskelijavelkojen mitätöintiä.

Ja hän uskoo, että presidentti Joe Biden voi ampua enemmän kuin 10 000 dollarin lainan anteeksianto lainanottajaa kohti, jonka hän lupasi kampanjan aikana.

“Senaattori Warrenin ja senaattori Schumerin ehdotuksessa on paljon järkeä”, John King sanoi Insiderille viitaten tukemaansa suunnitelmaan, jonka esitti kaksi äänekkäintä lainsäätäjää. “Jos menettäisitte 50 000 dollarin velan peruuttamiseen, se antaisi täydellisen helpotuksen yli 36 miljoonalle amerikkalaiselle. Joten se olisi varmasti suuri askel eteenpäin.”

Viime kuussa Insiderille ilmestyneessä mielipideartikkelissa King selvitti, miksi Biden voi ja sen pitäisi peruuttaa opiskelijavelka. Myöhemmässä Insider-haastattelussa hän selitti, että pandemia on ainutlaatuinen tapaus opintolainojen helpottamiseksi verrattuna siihen, kun hän toimi Obaman opetusministerinä. Vaikka maksut on keskeytetty kahdeksi vuodeksi, lainanottajat tarvitsevat lisää, King sanoi. Toukokuun 1. päivä on liian aikaista kiinnittää 43 miljoonaa opiskelijavelallista uutta kuukausittaista laskua, asianajajat ja lainsäätäjät väittävät.

King sanoi, että kun maa on toipumassa pandemiasta, on täydellinen aika korjata korkeakoulutukseen tehtyjen investointien puute, joka loi 1,7 biljoonan dollarin opiskelijavelkakriisin.

“Meillä on nykyään hyvin erilainen konteksti, jossa on COVID-talouskriisi ja mahdollisuus selviytyä siitä kriisistä todella New Deal -hetkellä, jossa tartumme syvempiin systeemisiin haasteisiin”, King sanoi. “Korkeakoulutusta tulee nähdä julkisena hyödynä, ja me kaikki hyödymme, kun opiskelijat pääsevät toisen asteen jälkeiseen koulutukseen ja suorittavat sen loppuun.”

“Tämä on todella hetki korjata politiikkavirhe”

King, joka on nyt ehdolla Marylandin kuvernööriksi, sanoi, että ilmaisen yhteisön korkeakoulun puute sekä vähätuloisille opiskelijoille myönnettävä rajoitettu tuki on politiikan epäonnistuminen, joka on korjattava. Hän huomautti erityisesti Pell Grantin, joka on opiskelijoille tarkoitettu apuraha, joka vastasi noin 80 prosenttia korkeakoulun kustannuksista 1980-luvulla, mutta kattaa nyt alle kolmanneksen lukukausimaksujen nousun vuoksi.

“Tämä on todella hetki korjata viimeisten 40 vuoden poliittinen virhe liittovaltion ja osavaltion investoinneista, erityisesti julkisesta korkeakoulusta”, King sanoi.

John B. King Jr. päälaukaus

John B. King Jr.

John B. King Jr.


Free Community College oli jotain, mitä kuningas toivoi saavuttavansa Obaman aikana, ja hän sanoi, että oli pettymys, että se ei voinut toteutua kongressin republikaanienemmistön vuoksi. Mutta se on jotain, joka on Bidenin asialistalla, samoin kuin Pell Grant -palkinnon enimmäismäärän korottaminen, jotta pienituloisten opiskelijoiden pääsy korkeakouluihin voidaan parantaa.

“Saan sen valmiiksi”, Biden sanoi CNN:n raatihuoneessa lokakuussa viitaten vapaaseen yhteisöopistoon. “Ja jos en, nukun yksin pitkän aikaa”, hän sanoi viitaten todennäköisesti vaimoonsa, tohtori Jill Bideniin, joka on koulun kouluttaja.

Lukukausimaksuttoman yhteisön korkeakoulun liittäminen laajaan opintolainahuojennukseen on ajatus, jonka useat lainsäätäjät ovat vedonneet estämään velkojen kasvua mahdollisen peruutuksen jälkeen. Michigan Rep. Andy Levin kertoi aiemmin Insiderille, että poliittisten toimenpiteiden sitominen opiskelijoiden velkahuojennukseen on “korjaamalla nykyisen ongelman ja yrittämällä estää sitä tulemasta tällaiseksi ongelmaksi tulevaisuudessa”.

Bidenillä on “valtuus” peruuttaa opiskelijavelka

Toimikautensa aikana King työskenteli myös Obaman kanssa uudistaakseen voittoa tavoittelevien koulujen pettämien opiskelijoiden anteeksiantoa ja varmistaakseen, että kuukausittaiset maksut ovat kohtuuhintaisia ​​lainaajille tuloperusteisten takaisinmaksusuunnitelmien avulla.

Vaikka Biden on myös edistynyt näillä kahdella alueella, sekä antanut anteeksi vammaisten lainanottajien velkoja, hän ei ole vielä täyttänyt kampanjalupaustaan ​​velkojen peruuttamisesta laajasti. Valkoinen talo on sanonut useita kertoja, että jos kongressi lähettää Bidenille lakiehdotuksen opiskelijavelan peruuttamisesta, hän allekirjoittaa sen mielellään. Mutta kun se tulee toimimaan asiassa toimeenpanomääräyksen avulla, Biden on ilmaissut epäröivänsä ajatuksesta ja pyytänyt opetusministeriötä laatimaan muistion hänen laillisesta kyvystään pyyhkiä opiskelijavelkoja laajasti.

Biden ei ole vielä julkistanut muistion sisältöä, joten vaikka lainanottajat eivät tiedä, onko laajaa helpotusta tulossa, King uskoo, että muistiossa pitäisi sanoa, että valtuudet ovat korkeakoululain mukaan sallittuja.

“Uskon, että tätä kysymystä tarkastelleet lakimiehet ovat yksimielisiä siitä, että auktoriteetti on olemassa”, King sanoi. “Ja presidentti puhui kampanjan aikana sitoutumisestaan ​​velkojen peruuttamiseen. Ja nyt on siis hetki toteuttaa tuo kampanjan lupaus.”

Bidenin kampanjalupaus hyväksyä 10 000 dollarin lainan anteeksianto jokaiselle liittovaltion lainanottajalle on vielä täyttymättä, ja vaikka jotkut demokraatit haluavat hänen peruvan jopa 50 000 dollaria ennen maksujen alkamista 1. toukokuuta, republikaanien lainsäätäjät väittävät, että laaja helpotus vahingoittaisi taloutta ja veronmaksajia. King sanoi, että hallituksella on varaa tähän helpotukseen – ja nyt on sen aika.

Onko sinulla tarina jaettavana opiskeluvelasta? Ota yhteyttä Ayelet Sheffeyyn osoitteeseen asheffey@insider.com.

Leave a Comment