Mitä Jeremy Kylen dokumenttielokuva Kuolema päivällä muistuttaa meitä julmuuden kulttuurista

Jos et jo tiennyt sitä, Jeremy Kyle on kamala mies. Jos et ollut varma, All4:stä on kaksiosainen dokumentti nimeltään Jeremy Kyle Show: Death on Daytime joka selittää tämän ja tekee täysin selväksi, että hänen 14 vuoden ajan johtamansa show vaikutti negatiivisesti moniin niistä tuhansista vieraista, jotka hän ohjasi lavalle vain kiusaamaan, mäyräämään ja lyömään heitä. Nämä olivat ihmisiä, jotka olivat lähes aina haavoittuvia ja taloudellisen kirjon alimmassa päässä, ja heillä oli lähes aina vakavia ongelmia, jotka liittyvät usein perheeseen, ihmissuhteisiin, talouteen sekä huumeiden ja alkoholin väärinkäyttöön. Ohjelma peruttiin sen jälkeen, kun yksi hänen vieraistaan, Steve Dymond, kesti elämänsä päiviä sarjan jakson kuvaamisen jälkeen.

Dokumentti antaa näkemyksen kiusaamisen kulttuurista esityksessä, joka tapahtui myös kameran takana. Miehistön jäsenet (näyttelijät edustavat nimettömyyden säilyttämiseksi) raportoivat myrkyllisestä ympäristöstä ja siitä, kuinka epäeettisesti heitä opetettiin käyttäytymään vieraiden kanssa. Se on kiehtova törmäyskello, joka toisinaan tuntuu lähellä Kyle-ep:tä. Jos dokumentissa on jotain positiivista, se voisi olla muistutus julmuuden kulttuurista, joka oli uskomattoman yleistä televisiossa 1990- ja 2000-luvuilla ja joka mahdollisti Kylen ohjelman olemassaolon, ja ihannetapauksessa auttaa meitä koskaan palaamaan takaisin. siellä.

Kuten dokkari huomauttaa, tämän muotin keskusteluohjelmat olivat mega Amerikassa, alkaen jerry springer ja Ricky Lake kohtaan Jenny Jones Show, joka itse oli valokeilassa sen jälkeen, kun yksi hänen ohjelmansa vieraista murhasi toisen vieraan ja entisen ystävänsä ohjelman tapahtumien seurauksena. Siellä on Netflix-dokumentin jakso Oikeudenkäynti murhalla omistettu juuri tälle tarinalle, joka tekee samanlaisen työn syventyessään näihin ohjelmiin ja siihen, kuinka he valehtelevat ja kiusaavat vieraansa saamaan aikaan korkeinta draamaa.

Joten Kyle ei ollut outlier “nauraa haavoittuville” panoksissa, mutta jumalani teki hän käteistä sen. Kyle oli itse nimitetty lyömisen kuningas, mutta koko popkulttuuri siihen aikaan näytti olevan ok. Kuten asiakirjassa viitataan, tämä oli aika, jolloin Harry Enfieldin Wayne ja Waynette Slob ja pieni BritanniaVicky Pollard oli hahmoja, jotka pilkkasivat avoimesti ihmisiä etuuksien takia. Pahuus levisi myös muualla. Vuodesta 2000 alkaen ja vuoteen 2012 asti, (niin hyvin pitkälti Kylen aikajanalla) suosittu tietokilpailuohjelma Heikoin lenkki teki täydellisen fetissin saadakseen isäntänsä Anne Robinsonin loukkaamaan kilpailijoita ilkeimmällä mahdollisella tavalla – ulkonäkö, persoonallisuus, ammatti ja tietysti älykkyys olivat reilua peliä.

Leave a Comment