Massenan keskuskoulun koulunjohtaja sanoo, että budjettiluvut näyttävät hyviltä | koulutus

MASSENA — Vaikka osavaltion virkamiehet kokoontuvat vielä viimeistelemään uutta budjettia, Massena Central Schoolin superintendentti Patrick H. Brady sanoo, että Albanysta tulevat luvut ovat lupaavia koulupiireille.

Toisella kolmesta budjettifoorumista torstai-iltana Mr. Brady sanoi Gov. Kathleen C. Hochul on ehdottanut 2,1 miljardin dollarin eli 7,1 prosentin lisäystä kouluapuun. Siihen sisältyy 1,6 miljardin dollarin lisäys säätiön tukiin, perustoimintatukeen koulupiireille.

Säätiön tuki annettiin vuonna 2007 ratkaisemaan Kampanjan tasapuolisuus haasteen valtion koulurahoitusjärjestelmän perustuslaillisuudelle. Uudistukset oli määrä ottaa kokonaan käyttöön 2010-2011 mennessä, mikä lisää kaikkien piirien tukea yhteensä 5,5 miljardilla dollarilla. Säätiön tukikaava oli kuitenkin suurelta osin jäädytetty suuren laman aikana ja rahoitus oli 3,84 miljardia dollaria alle vuosille 2010-11 luvatun tason vuosille 2020-2021.

Valtion 2021-22 budjetissa kuvernööri ja osavaltion lainsäätäjä sitoutuivat rahoittamaan säätiön tukivajeen kolmen vuoden aikana. Lokakuussa Campaign for Fiscal Equity -juttu saatiin virallisesti päätökseen.

Govt. Hochul on myös ehdottanut kustannusperusteisten apuvälineiden, kuten kuljetusten, erityisopetuksen ja osuuskunnan koulutuspalveluiden hallituksen, rahoittamista sekä 100 miljoonan dollarin valtion tukirahastoa suuria tarpeita tarvitseville piireille, joilla autetaan puuttumaan opiskelijoiden hyvinvointiin ja oppimisvaikeuksiin.

”Tämän viikon tiistaina osavaltion lainsäätäjä, sekä senaatti että edustajakokous julkistivat yhden talon budjetinsa. Se on seuraava iso askel budjettiprosessissa”, Brady sanoi. “He katsovat kuvernöörin ehdotusta ja tekevät päätökset siitä, samoin kuin joistakin muista päätöksistä jokaisessa kodissaan. Sitten senaatin, yleiskokouksen ja kuvernöörin johtajat, joita usein kutsutaan “kolmeksi ihmiseksi huoneessa”, kokoontuvat yhteen ja he tulevat esille lopullisen budjetin, joka kulkee edestakaisin lainsäätäjän kahden talon välillä. .”

Eduskunnan ja senaatin hyväksymät suunnitelmat säilyttävät kuvernöörin kouluapuehdotuksen säätiön tukivaiheen ja kustannusperusteisten apuvälineiden täyden rahoituksen osalta. Senaatin ehdotus tarjoaa 195 miljoonaa dollaria lisää kouluapua, kun taas edustajakokouksen suunnitelma tarjoaa 120 miljoonaa dollaria lisää.

“Joten, nyt heidän on työskenneltävä saadakseen selville, mikä tuo numero on. Olemme nähneet tulojen kasvun, ja tämä näyttää hyvältä kouluavun kannalta. Harvoin voimme ilmoittaa, että se näyttää hyvältä kouluapua varten”, Brady sanoi.

Senaatin suunnitelma nostaa myös pääomapanosrajaa 100 000 dollarista vähintään 250 000 dollariin ja enintään 500 000 dollariin sekä lisämuutoksia rahoituksen joustavammaksi ja taloudellisemmaksi tekemiseksi. Assembly-suunnitelma nostaa kulurajan 250 000 dollariin koko osavaltiossa ilman lisäjoustavuutta.

“Miksi se on tärkeää Massenalle? Hallitus laittaa joka vuosi budjettiin 100 000 dollaria, jotta voimme tehdä pieniä projekteja alueellamme odottamatta suurta projektia. 100 000 dollaria projektissa, mikä on tukikelpoinen, ja tukiprosenttimme on tällä hetkellä 97,5 prosenttia, hän sanoi.

Tämä tarkoittaa, että valtio kattaa 97,5 % 100 000 dollarin kustannuksista ja piiri kattaa loput 2,5 %.

“Nyt he nostavat sen 250 000 dollariin, mitä he eivät ole koskaan tehneet. Se tosiasia, että se on sekä senaatissa, yleiskokouksessa että kuvernöörin ehdotuksessa, uskon, että meillä on parhaat mahdollisuudet ja olemme työskennelleet saadaksemme tämän läpi pitkän aikaa. Nyt meillä on parhaat mahdollisuudet saada tämä läpi tänä vuonna”, Brady sanoi. “Se on iso asia myös arkkitehtitoimistoillemme.”

Kaiken kaikkiaan piiri odottaa 29,5 miljoonan dollarin säätiön tukea, kasvua 3 513 582 dollaria eli 13,52 %, sekä 8,1 miljoonaa dollaria kuluperusteisia tukia, kasvua 264 169 dollaria eli 3,39 %. Rakennusavuksi ehdotetaan 5,7 miljoonaa dollaria, kasvua 532 877 dollaria eli 10,35 prosenttia. Valtiontuen kokonaismäärä olisi 43,3 miljoonaa dollaria, kasvua 4 310 628 dollaria eli 11,07 prosenttia.

Massena Centralin arvioitu kiinteistöverokatto on 3,70 % vuosille 2022-23, mutta Mr. Brady sanoi, että talouskomitea oli kokoontunut torstaina ja suosittelee 0 %:n veronkorotusta. Piiri käytti 2 miljoonaa dollaria rahastosaldostaan ​​kauden 2021-22 menosuunnitelman tasapainottamiseen, ja hän sanoi, että se aikoo käyttää 960 000 dollaria vuosille 2022-23.

“Joten se on myös hyvä uutinen. Edullisilla valtiontuilla odotamme 0 prosentin korotusta veromme, hän sanoi.

Piirin opetuslautakuntaa pyydetään hyväksymään budjettiesitys 14. huhtikuuta. Budjettia koskeva julkinen kuulemistilaisuus pidetään 5. toukokuuta ja äänestys 17. toukokuuta Massenan seurakuntakeskuksessa.

Amazon Associate -jäsenenä ansaitsen vaatimukset täyttävistä ostoksista.

.

Leave a Comment