Liittovaltion tuomioistuin elvyttää kanteen Havasupai koulutustapauksessa | koulutus

Kirjailija: FELICIA FONSECA Associated Press

FLAGSTAFF – Liittovaltion muutoksenhakutuomioistuin on elvyttänyt kanteen oikeusjutussa, jonka mukaan Yhdysvaltain intiaaniopetusvirasto ei ole onnistunut tarjoamaan perusopetuspalveluja intiaaniopiskelijoille koulussa syvällä Grand Canyonin rotkossa.

Monet Havasupai Elementaryn lasten vanhempien vuonna 2017 esittämistä kanteista on ratkaistu. Perusopetukseen, kuten kuvataiteeseen ja taloustieteeseen, keskittyvä siirtyy nyt takaisin Yhdysvaltain käräjäoikeuteen jatkokäsittelyä varten.

Yhdysvaltain yhdeksäs muutoksenhakutuomioistuin päätti tällä viikolla myös, että kaksi kantajaa, jotka oli hylätty kanteesta, koska he eivät enää käy Havasupai Elementaryssa, voivat hakea korvaavaa koulutusta Intian koulutustoimistolta.

“Tämä on merkittävä päätös”, sanoi Alexis DeLaCruz, yksi kantajien asianajajista. “Tämä on ensimmäinen kerta – tulipa siitä ennakkotapaus tai ei – liittovaltion muutoksenhakutuomioistuin on tukeutunut syntyperäisten opiskelijoiden puolelle sanoen “teillä on tie eteenpäin, jotta liittovaltion hallitus on vastuussa yleissivistävästä koulutuksestasi.””

Ihmiset lukevat myös…

 • Barnes & Noble on ulkona, kun Z-sukupolven Goodwill valmistautuu muuttoon
 • Lipunvarsipoliisi etsii aseistetusta ampumisesta epäiltyä
 • Downtown Diner avautuu uudelleen uuden johdon alaisuudessa
 • Sandra Bullock lopettaa näyttelemisen, häikäilemättömän viharikoshyökkäyksen, ‘Ms. Marvel’, NFL-kaupat ja lisää trendikkäitä uutisia
 • Vuokran saavutettavuusraportti korostaa äärimmäistä Flagstaff-asuntokriisiä
 • Lipputangon poliisi pidätti miehen sunnuntain ampumisen yhteydessä
 • NAZ Elite tällä viikolla: Vuoden kuluttua Griffey kamppailee edelleen kaukoliikenteen COVID-ongelmista
 • “Little Miss Nobody”, joka löydettiin kuolleena Arizonasta, tunnistettiin yli 60 vuotta myöhemmin DNA:lla
 • NTSB:n mukaan 13-vuotias ajoi lava-autoa, joka törmäsi pakettiautoon Texasissa ja tappoi yhdeksän ihmistä.
 • Lipputangas saa 11 vuoden vankeusrangaistuksen ystävän murhasta 2020
 • Yrityskalastus: Mies tuo Alaskan lohta Flagstaffiin
 • “En halua tämän kuolevan tänä iltana:” Flagstaffin kaupunginvaltuusto keskustelee paremmuusjärjestetyistä valinnoista
 • Mountain Line -kuljetusten tarkoituksena on helpottaa pysäköintiä lentokentällä
 • “Elämä ei ole hukkaamisen arvoista viileän Instagram-kuvan vuoksi”, sanoo vaeltaja, joka soitti Coconino County Search and Rescue -palveluun kahdesti kahdessa päivässä.
 • Lake Powell saavuttaa historiallisen pohjan, mikä lisää vesivoimahuoleja

Bureau of Indian Education valvoo yli 180 koulua, jotka palvelevat alkuperäiskansoja lähes kahdessa tusinassa osavaltiossa, mutta operoi suoraan alle kolmannesta niistä. Muut kanteen erityisopetukseen ja mielenterveystarpeisiin liittyvät väitteet on ratkaistu.

Havasupailaisten lasten vanhemmat ovat sanoneet, että perusopetus rajoittuu suurelta osin matematiikkaan ja lukemiseen. Oikeudenkäynnissä väitettiin, että Intian koulutustoimistolla on myös velvollisuus tarjota terveydenhuoltoa, kuluttajakasvatusta, kuvataidetta, liikuntakasvatusta, täysin toimivaa kirjastoa ja muita aineita.

Sisäasiainministeriö, johon kuuluvat Intian asioiden virasto ja Intian koulutusvirasto, kieltäytyi kommentoimasta torstaina. Hallitus voi pyytää harjoittelua ennen täyttä 9. kierrosta.

Bureau of Indian Education on myöntänyt, että se ei ole tarjonnut perusopetusta Havasupai Elementaryn opiskelijoille, mutta oikeusministeriön asianajaja Laura Myron luonnehti sitä riittävyydeksi, ei epäonnistumiseksi.

Myron kertoi 9. kierroksen kolmen tuomarin paneelille, että koulun toiminnassa on lukuisia käytännön esteitä, joihin pääsee vain helikopterilla tai patikoimalla 13 kilometriä. Hän väitti myös, että kantajat eivät etsineet apua oikeaa tietä.

“Tieto tukee sitä, että virasto yrittää noudattaa sääntöjä”, Myron sanoi.

Kantajien asianajaja Kathryn Eidmann vastasi, että “oikeudellisena asiana säännökset eivät tule täytäntöönpanokelvottomaksi vain siksi, että niiden noudattaminen voi olla vaikeaa”.

Hän sanoi, että hallituksen mainitsemat esteet ovat täysin sen itsensä aiheuttamia, kun se loi Havasupai-reservaatin murto-osasta heimon esi-isien maata, joka kattoi 4 687 neliökilometriä (12 139 neliökilometriä) Pohjois-Arizonassa. Osa esi-isien maasta tuli osaksi Grand Canyonin kansallispuistoa.

Havasupailaisten lasten vanhempien ja heidän asianajajiensa mukaan Havasupain ala-asteen koulutusongelmat ovat vain pahentuneet koronaviruspandemian aikana rajoitetun henkilökohtaisen opetuksen ja laajakaistapalvelujen vuoksi.

Eräs vanhemmista kertoi tulostaneensa netistä lisää opetusmateriaalia kahdelle alakouluikäiselle lapselleen, jotta he eivät jää enempää jälkeen. Havasupai-heimo tarjoaa lapsille parantavia koulutuspalveluita täydentämään koulun tarjontaa, heimo kirjoitti oikeuden asiakirjoissa.

Havasupai-lapsilla ei ole muuta mahdollisuutta käydä alakoulua maallaan. Opiskelijat lähetetään lukion varauksesta, mutta joskus he turhautuvat ja lopettavat, koska he tuntevat olevansa valmistautumattomia, heimo sanoi.

“Tällä tapauksella on siis laajempi konteksti: liittovaltion hallituksen epäonnistumisella kouluttaa näitä lapsia on ollut ja on edelleen suuri tuhoisa vaikutus paitsi lapsiin itseensä myös jo ennestään haavoittuvaiseen yhteisöön”, heimo. kirjoitti lyhyisiin asiakirjoihin.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen ilman lupaa.

.

Leave a Comment