Lewistonin kaupunginvaltuuston tulee hoitaa ihmisten asioita avoimesti

Scott Harriman

Kirjoitan Lewistonin kaupunginvaltuuston neljän jäsenen toimista maaliskuun 15. päivän kokouksessamme. Heidän toiminnallaan on merkittäviä vaikutuksia demokratiaan, avoimuuteen ja yleiseen luottamukseen.

Viiden tunnin intensiivisen kokouksen jälkeen, joka oli täynnä paikkakunnan intohimoista todistusta, valtuutetut esittelivät tapaamisen kaupungin suunnittelulautakunnalle. Tämä muutos tuli täydellisenä yllätyksenä minulle, kahdelle muulle kaupunginvaltuutettulle ja pormestari Carl Shelinelle. Se tapahtui noin klo 23, kun suurin osa yleisöstä oli poistunut valtuustohuoneesta. (Linkki: youtube.com/watch?v=ICORqiWghFA&t=16746s.)

Tämä on sama paikka, joka oli jäänyt avoimeksi sen jälkeen, kun nämä neljä valtuutettua estivät pormestarin nimityksen viime kuussa ilman keskustelua tai kommentteja, joiden perusteella ihmiset tietäisivät miksi. (“Lewistonin neuvosto estää pormestarin suunnittelulautakunnan nimittämisen käyttämällä viimeaikaista peruskirjan muutosta”, 4. maaliskuuta).

Vastaavasti tässä tapauksessa tästä tärkeästä asiasta ei keskusteltu tai ilmoitettu etukäteen yleisölle tai muulle valtuustolle. Meiltä evättiin jopa nimitetyn henkilön nimi tai muut tiedot ennen kuin äänestettiin sääntöjen keskeyttämisestä, mikä on parlamentaarisen menettelyn mukaan välttämätöntä sellaisen kohdan käsittelemiseksi, joka ei ole esityslistalla. Kollegani ja minä äänestimme sääntöjen keskeyttämistä vastaan, mutta koska nämä neljä valtuutettua ovat enemmistönä, se hyväksyttiin.

Väittää, että me muut olimme yllättyneitä, on vähättelyä. Eräs kollegani huomautti: “Tämä tuntuu todella lujalta. . . Olen todella pettynyt. . . Se on häpeällistä.” Toinen sanoi: ”Meidän piti palvella hyvässä uskossa toisiamme. Tällä hetkellä en tunne siltä. Tällä hetkellä tunnen rehellisesti, että te neljä olette vastuussa ja mitä ääneni merkitsee kenellekään tässä yhteisössä?”

Olin tyrmistynyt ja tyrmistynyt.

Valtuuston sääntömme mukaan esityslistakohdat on jätettävä kokousta edeltävän keskiviikon puoleenpäivään mennessä. Tällä varmistetaan, että valtuutetuilla on riittävästi aikaa tutkia asioita ennen kokousta, jotta he voivat keskustella ja äänestää niistä täysin ymmärryksellä. Tämän säännön uudelleen noudattamista vaati äskettäin yksi niistä neljästä valtuutetusta, joka viittasi turhautuneisuuteen edellisen kautensa aikana, kun asioita lisättiin toisinaan esityslistalle kauas määräajan jälkeen. Nykyinen valtuusto oli yksimielisesti samaa mieltä siitä, että noudatamme tätä määräaikaa.

Muut toimikautemme alussa sovitut valtuustopöytäkirjat keskittyivät kaupungin liiketoiminnan avoimuuteen. Nämä tilat, osittain: Vältä yllätyksiä. Kommunikoi usein ja avoimesti. Jaa tiedot etukäteen. Vältä “gotcha”-hetkiä.

Se tosiasia, että neljä valtuutettua tiesi tästä asiasta etukäteen, kun taas me muut ja yleisö jäivät tietämättä, saa minut kyseenalaistamaan, mitä he yrittävät salata. Vaikka tällaisen ryhmän (joka muodostaa kaupunginvaltuuston päätösvaltaisuuden) tekemä ennakkokoordinointi osoittautuu, että se ei ole teknisesti julkisten kokousten lakien vastaista, se on täysin vastoin sääntöjä ja pöytäkirjoja, jotka valtuustona hyväksyimme.

Tällaiset toimet aiheuttavat epäluottamusta edustavaa hallitustamme kohtaan. Ketä nämä neljä valtuutettua edustavat, jos yleisöllä, jota he väittävät palvelevan, ei ole mahdollisuutta tietää asioista, jotka ovat yleisön edun mukaisia?

Tällainen käytös loukkaa luottamusta ja loukkaa Lewistonin kansaa. Kansalaistemme pitäisi voida luottaa siihen, että kaupungin liiketoiminta tapahtuu avoimesti ja heidän panoksensa on runsaasti. Heidän pitäisi voida luottaa valtuutettuihin, joita he äänestivät, että he eivät tee tällaisia ​​asioita meidän kaikkien selkämme takana.

Tämä käyttäytyminen on antidemokraattista ja loukkaa edustavaa hallintojärjestelmäämme. Tapaaminen suunnittelulautakuntaan ei ehkä vaikuta suurelta asialta useimmille ihmisille. Näiden neljän valtuuston toimien pitäisi olla herätys kaikille Lewistonin kansalaisille, jotta he kiinnittävät erityistä huomiota siihen, mitä päätöksiä tehdään ja miten kaupunkiamme hallitaan.

Scott Harriman edustaa Lewistonin kaupunginvaltuuston seurakuntaa 3.


Käytä alla olevaa lomaketta vaihtaaksesi salasanasi. Kun olet lähettänyt tilisähköpostiosoitteesi, lähetämme sähköpostin, jossa on palautuskoodi.

Leave a Comment