Leducin palopäällikkö eroaa “väärinkäyttökulttuuria” koskevan oikeudenkäynnin jälkeen

“Vaikka George Clancy on tehnyt henkilökohtaisen päätöksen erota Leducin kaupungista, emme tulkitse sitä syyllisyyden tunnustamiseksi”

Sisältökohde

Leducin palopäällikkö on eronnut oikeusjutun seurauksena, jonka mukaan osastolla on seksuaalista häirintää ja väkivaltaa, jota ei käsitelty kunnolla.

Sisältökohde

Leducin kaupunginjohtaja Derek Prohar sanoi sähköpostissa lauantaina, että päällikkö George Clancy jättää tehtävänsä maaliskuun lopussa ja valinta lähteä on hänen oma. Clancya ei ole syytetty seksuaalisesta väkivallasta tai häirinnästä. Hän on johtanut Leducin palokuntaa vuodesta 2014 lähtien.

“Vaikka George Clancy on tehnyt henkilökohtaisen päätöksen erota Leducin kaupungista, emme tulkitse sitä syyllisyyden tunnustamiseksi”, hän sanoi.

”Oltuaan työskennellyt Leducin kaupungin kanssa useiden vuosien ajan, Georgen työsuhde Cityyn päättyy kuun lopussa. Toivomme hänelle menestystä hänen tulevissa pyrkimyksissään.”

Clancy ei ole vastannut Postmedian kommenttipyyntöihin.

Viime kuussa jätetyssä kanteessa kaksi naispalomiestä väitti kokeneensa kiusaamista, syrjintää sekä fyysistä ja seksuaalista väkivaltaa työpaikalla, mikä esti heitä etenemästä uralla ja jätti heille PTSD:n.

Sisältökohde

Väitteitä ei ole todistettu oikeudessa.

Leducin palokunnan palomies/EMT Christa Steele.  Leducin kaupunkia vastaan ​​nostettu ryhmäkanne väittää Leducin palokunnan naispalomiesten häirinnästä, syrjinnästä, pahoinpitelystä ja seksuaalisesta väkivallasta.  Toimitettu valokuva
Leducin palokunnan palomies/EMT Christa Steele. Leducin kaupunkia vastaan ​​nostettu ryhmäkanne väittää Leducin palokunnan naispalomiesten häirinnästä, syrjinnästä, pahoinpitelystä ja seksuaalisesta väkivallasta. Toimitettu valokuva Kuva toimitettu

“Palokunta loi järjestelmän ja kulttuurin, jossa naispalomiesten pahoinpitely oli systeemistä, yleistä ja siedettyä, ja kaikki yritykset ilmoittaa sellaisesta hyväksikäytöstä tukahdutettiin kostotoimilla, häirinnällä ja kiusaamisella”, kanteessa sanotaan.

Global Newsin hankkimassa Alberta Health Services -raportissa havaittiin, että EMS-työntekijä antoi Clancylle luvattomasti pääsyn yksityisiin lääketieteellisiin tietoihin yhdestä oikeudenkäynnissä mukana olevista palomiehistä, Mindy Smithistä, tammikuussa. 2020.

Smithin yksityisiin tietueisiin väitetysti käytiin vielä kolme kertaa: 24.12.2020, 9.6.2021 ja 27.7.2021.

Oikeudenkäynnissä Smith väittää, että hänen yksityisiin tietoihinsa päästiin “hiljentämään ja kostamaan” häntä ilmiantajana.

Kantajat uskovat, että muutosta tarvitaan, eikä sitä tapahdu, ellei Leducin kaupunkia, johtoa ja muita asianosaisia ​​pidetä vastuullisina ja luo turvallisen työpaikan lakitiiminsä sähköpostin mukaan.

lboothby@postmedia.com

@laurby

Leave a Comment