Koch Industriesin paine kasvaa lopettamaan liiketoiminnan Venäjällä | Kochin veljekset

Oikeistomiljardööri Charles Kochin johtama monialayhtiö Koch Industries kasvaa paineita vetäytyä Venäjältä sen jälkeen, kun paljastettiin, että se jatkaa liiketoimintaa Venäjällä kolmen kokonaan omistaman tytäryhtiön kautta.

Sadat yritykset, mukaan lukien Coca-Cola, KPMG, McDonald’s, Netflix ja Starbucks, ovat keskeyttäneet toimintansa Venäjällä sen hyökkäyksen jälkeen Ukrainaan. Mutta kuten uutissivusto Popular Information paljasti viime viikolla, kolme Kochin tytäryhtiötä toimii edelleen maassa.

“Koch Industries jatkaa häpeällisesti liiketoimintaa Putinin Venäjällä ja asettaa voittonsa demokratian puolustamisen edelle”, senaatin enemmistöjohtaja Chuck Schumer ja senaattori Ron Wyden sanoivat yhteisessä lausunnossa. “Kun maailman demokratiat tekevät valtavia uhrauksia rangaistakseen Venäjää Putinin laittomasta ja julmasta hyökkäyksestä Ukrainaan, Koch Industries hyötyy edelleen Putinin hallinnosta.”

“Sen täytyy lopettaa”, Schumer kirjoitti Twitterissäja lisäsi, että hän ja Wyden “tutkivat lainsäädäntöä Venäjän lisäämiseksi olemassa oleviin lakeihin, jotka kieltävät ulkomaisten verohyvitysten myöntämisen Pohjois-Korealle ja Syyrialle maksetuista veroista”.

Koch on puolustanut Venäjän toimintaansa. Yhtiöllä on kolme maassa edelleen toimivaa tytäryhtiötä: lasinvalmistaja Guardian Industries; Molex, elektronisten komponenttien valmistaja; ja Koch Engineered Solutions, joka tarjoaa teollisuustuotteita.

Keskiviikkona julkaistussa lausunnossa Kochin presidentti Dave Robertson tuomitsi hyökkäyksen. “Kauhistuttava ja vastenmielinen aggressio Ukrainaa vastaan ​​loukkaa ihmiskuntaa”, hän kirjoitti. Mutta hän sanoi, että yritys ei “kävele pois” työntekijöistään.

”Koch-yhtiö Guardian Industriesilla on Venäjällä kaksi lasitehdasta, jotka työllistävät noin 600 henkilöä. Meillä ei ole muuta fyysistä omaisuutta Venäjällä, ja Guardianin ulkopuolella työllistämme maassa 15 henkilöä. Vaikka Guardianin liiketoiminta Venäjällä on hyvin pieni osa Kochia, emme kävele pois työntekijöidemme luota tai luovuta näitä tuotantolaitoksia Venäjän hallitukselle, jotta se voisi toimia ja hyötyä niistä (mitä Wall Street Journal on raportoinut he tekisivät). Se vain asettaisi työntekijämme suuremmalle vaaralle ja tekisi enemmän haittaa kuin hyötyä”, hän kirjoitti.

Robertson sanoi, että yritys “noudattaa kaikkia sovellettavia pakotteita, lakeja ja määräyksiä” ja jatkaa tilanteen seurantaa.

Lausunto julkaistiin samana päivänä, kun Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenski piti puheen kongressille. “Kaikkien amerikkalaisten yritysten on poistuttava markkinoiltaan välittömästi, koska ne ovat tulvineet verellämme”, Zelenskiy sanoi.

Kansasissa toimiva monialayritys – Yhdysvaltain toiseksi suurin yksityinen yritys – on yksi 40 yrityksestä, jotka “kaivautuvat sisään” ja kieltäytyvät lähtemästä Venäjältä Yalen professorin Jeffrey Sonnenfeldin ja hänen tutkimusryhmänsä laatiman yhteenvedon mukaan.

Popular Information paljasti viime viikolla myös, että Kochin rahoittama asiantuntijoiden ja ryhmien verkosto on julkisesti vastustanut taloudellisten pakotteiden määräämistä Venäjälle.

Leave a Comment