Katso nyt: Downtown Bloomington näkee edistystä tyhjien rakennusten suhteen | Paikallinen yritys

BLOOMINGTON – Bloomingtonin historiallinen bisnesalue on jo vuosia kamppaillut useiden suurten yritysten kanssa, jotka pakkaavat laukkujaan ja muuttavat toimintaansa, mutta kehittäjät ennakoivat kiinnostuksen lisääntyvän viimeaikaisen talouskehityksen ansiosta.

Ensinnäkin 100 vuotta vanha varasto osoitteessa 216 E. Grove St. seisoi tyhjillään useita vuosia, ennen kuin uusi omistaja ja Bloomingtonin kiinteistönvälittäjä Robbie Osenga mukautti tontin uudelleen toimistotilaa varten. Meltdown Creative Works allekirjoitti siellä ensimmäisenä vuokrasopimuksen ja muutti rakennukseen vuoden 2021 alussa.







Jeremy Plue, Meltdown Creative Worksin, 216 E. Grove St., osaomistaja ja luova päällikkö, seisoo seinämaalauksen edessä historiallisesta näkymästä kerran vilkkaaseen Bloomingtonin keskustaan. Yritys oli ensimmäisten joukossa, joka sitoutui ratkaisemaan pitkään tyhjillään olevista keskustan taloista, kun hän muutti kiinteistöön.


DAVID PROEBER, PANTAGRAFI


Nykyään varaston kapasiteetti on 85 %, ja lisää yrityksiä on tulossa, Osenga sanoi.

“Sanoisin, että leijonanosa ajastani työskentelee paikallisten ja ulkomaisten yritysten kanssa, jotka tutkivat sekä keskustaamme että kunnostavat olemassa olevia toimistotiloja yhteisössämme”, sanoi Osenga. “Se on todella jännittävää… Uskon, että taloudellinen vauhti tuntuu.”

Liiketoiminta laskee ja virtaa

Helmikuussa 2020 The Pantagraph kartoi tyhjien liiketilojen lukumäärän kahden museoaukiolla sijaitsevan yrityksen sulkemisen jälkeen: Subway, 109 W. Jefferson St., heinäkuussa 2019, ja CVS Pharmacy, 208–2010 N. Center St., tammikuussa 2020.

Kaksi vuotta myöhemmin Subway on korvattu Sugar Mama Bakerylla, joka muutti Normalin keskustasta Bloomingtonin keskustaan ​​heinäkuussa 2021.

Joulukuussa CVS entinen listattiin hintaan 511 380 dollaria. 17 046 neliöjalan rakennus on herättänyt tiedusteluja, ja omistaja Debbie Dillon sanoi, että hän on käynyt useita kierroksia listalle ottamisen jälkeen.

“Se on historiallinen rakennus oikeustalon aukiolla, joten mielestäni se on loistava sijainti”, Dillon sanoi. “Minulla on ollut useita esityksiä ja kiinnostusta rakennukseen, joten toivottavasti saamme sinne jonkun. Rakastan sijaintia, siellä on kaunista.”







031322-blm-loc-3vacant

Rakennus, jossa sijaitsi entinen CVS-apteekki osoitteessa 210 N. Center St., Bloomington, on Coldwell Bankerin listalla.


DAVID PROEBER, PANTAGRAFI


Ja vaikka useita monikerroksisia rakennuksia Bloomingtonin keskustassa on edelleen tyhjillään – mukaan lukien entinen Front ‘N’ Center -rakennus osoitteessa 102 N. Center St., entinen Commerce Bank osoitteessa 120 N. Center St. ja entinen Elks Lodge osoitteessa 110 N. Madison St., jonka kaikki omistaa kiinteistökehittäjä Merle Huff – viime aikoina on tapahtunut liikettä.

Rockfordissa toimiva Urban Equity Properties toi Keplr Visionin vuokraamaan entisen State Farm -rakennuksen neljä ylintä kerrosta, 112 E. Washington St. Helmikuun alussa yhtiö ilmoitti allekirjoittaneensa vuokrasopimuksen uudesta liiketoiminnasta, joka muuttaa 13. -kerroksinen rakennus, jonka kapasiteetin on tarkoitus saavuttaa 75 % vuoden loppuun mennessä.

Keplr Vision, All About Eyesin emoyhtiö, aikoo myös laajentaa ja vuokrata lisää kerroksia rakennuksessa.







031322-blm-loc-2vacant

Silkkitulostin Arturo Salazar työskentelee T-paitojen parissa Meltdown Creative Worksissa, 216 E. Grove St. Bloomingtonin keskustassa perjantaina.


DAVID PROEBER, PANTAGRAFI


Entinen Bloomington High School, 510 E. Washington St., muutettiin senioriasunnoiksi, jotka tulivat vuokralle vuoden 2021 alussa.

Kaiken kaikkiaan keskustaan ​​on tullut uusia yrityksiä viimeisen vuoden aikana.

Kuusitoista uutta yritystä avattiin ja viisi suljettiin keskustassa vuonna 2021, sanoi Samantha Mlot, Bloomingtonin keskustan kehitysasiantuntija. Luvut ovat korkeammat kuin vuonna 2020, jolloin avattiin 12 uutta yritystä ja seitsemän suljettiin.

Viidestä lopettaneesta yrityksestä neljä korvattiin nopeasti uusilla tai muuttavilla yrityksillä. Neljä muuta – 3 oh 9 Microblading, McCarron Law Frim, Galaxy Nails ja Cori Strong Photography – muuttivat pois keskustasta.

“Luulen, että kaiken muun kanssa se on laskenut ja virtannut ajan myötä”, sanoi Mlot. “Downtown Business Associationin toistoja oli useita. He tekivät paljon työtä valottaakseen edelleen keskustaa, ja kaikki heidän tekemänsä työ auttoi meitä pääsemään nykyiseen paikkaan.”

Hän lisäsi: “Mielestäni yli 70 yhteisötapahtuman järjestäminen yhdellä alueella edistää myös paljon paikan luomista ja elvyttämistä.”

Sijoittaminen keskustaan

Muita tyhjillään olevia keskustan rakennuksia ovat Main Plaza -rakennus osoitteessa 301 N. Main St., CII East -rakennus osoitteessa 102 S. East St. ja entinen Pantagraph-rakennus, 301 W. Washington St.

Entinen Pantagraph-rakennus on herättänyt kiinnostusta, mutta se on myös paljastanut vaikeuksia, jotka liittyvät ikääntyvän, mutta historiallisen rakennuksen mukauttamiseen uuteen käyttöön.







031322-blm-loc-6vacant

Rakennus, jossa toimi entinen Pantagraph-sanomalehti, osoitteessa 301 W. Washington St. Bloomingtonissa, on edelleen tyhjillään.


DAVID PROEBER, PANTAGRAFI


Helmikuussa 2021 Connect Transit ilmoitti aloittavansa rakennuksen etsimisen Bloomingtonin keskustan liikennekeskuksensa sijaintipaikaksi.

Yritys ei kuitenkaan voi edetä St. Louisissa toimivan Oak LLC:n/Raven Developmentin omistaman rakennuksen ostamisessa ennen kuin National Environmental Policy Act -tutkimus on valmis. Selvitys alkoi lokakuussa ja voi kestää maaliskuuhun 2023 riippuen rakennuksen kunnosta.

Nyt Connect Transit harkitsee vaihtoehtoja keskukselleen tilan uudelleenjärjestelyihin liittyvien kustannusten vuoksi, toimitusjohtaja David Braun sanoi.

“Asioiden kehittyessä voimme tehdä parempia johtopäätöksiä, parempia ajatuksia siitä, miten edistyä”, Braun sanoi. “Jatkamme vain tällä vakaalla tiellä ja katsomme mihin se meidät vie ja mitä vaihtoehtoja voisi olla.”

Muita hankkeelle harkittuja paikkoja ovat CII East -rakennus ja Market Streetin pysäköintialue, 202 W. Market St.

Muutama kilometri pohjoiseen Normalin keskustassa ei ole nähty samaa avoimien työpaikkojen trendiä kuin Bloomingtonin keskustassa. Vaikka muutamat myymälät siellä seisovat tyhjinä yritysten sulkemisten, muuttojen tai jatkokehityksen vuoksi, kaupungin vuosikymmenen takainen elvyttämisponnistelu näyttää vauhdittaneen keskustan yrityselämää.

Yksi viimeisimmistä laajennuksista on odotettu Fiala Brothers Brewery, joka työskentelee kohti kevään avajaisia ​​osoitteessa 127 E. Beaufort St.

Bloomingtonin oman kasvun vauhdittamiseksi kaupunki tutkii rakennusten omistajien kannustimia täyttääkseen avoimia työpaikkoja ja ylläpitääkseen rakennuksia, kaupunginjohtaja Tim Gleason sanoi. Yksi tapa voisi olla taloudellisen tuen tarjoaminen omistajille ja kehittäjille tarvittavien rakennuskoodipäivitysten saavuttamiseksi, hän sanoi.

“On asioita, jotka estävät kiinteistönomistajia pystymästä täysin hyödyntämään vanhaa rakennusta, koska he eivät ole ohjeiden mukaisia”, Gleason sanoi. “Sadettimet ja hissit ovat todellakin listan kärjessä.”







Tim Gleason

Gleason


Kannustimet voitaisiin sisällyttää osaksi keskustan yleissuunnitelmaa. Bloomington on esittänyt ehdotuspyynnön ja työstää sopimusta yrityksen kanssa asiakirjan päivittämiseksi, mikä sisältää merkittävän julkisen sitoutumisen suoriin projekteihin.

“Meidän on luotava, ja se on olemassa, mutta meidän on vahvistettava keskustaa määränpäänä”, Gleason sanoi. “Se on ruokapaikka, se on vähittäiskaupan kohde, koska yritysten omistajat etsivät toimistotiloja työntekijöilleen. se on myös viihteen kohde.

“Tiedän, että siellä on vastustajia, mutta luulen, että yhteisöissä ympäri Yhdysvaltoja on tullut, että historiallinen keskusta on yhteisön sydän.”

Meltdown Creative Works muutti historialliseen varastoon osoitteessa 216 E. Grove St. vuoden 2021 alussa aiemmasta sijainnistaan ​​Washington St. Muuttamisen jälkeen kunnostetussa Grove & Prairie Warehousessa on avattu useita uusia yrityksiä, mukaan lukien vakuutusyhtiö.

“Luulen, että monet ihmiset ovat tulleet keskustaan ​​jo pitkään ja nähneet nämä upeat rakennukset, jotka ovat olleet vajaakäytössä”, sanoi Jeremy Plue, 44, Meltdown Creative Worksin omistaja. “Uskon, että ihmiset, joilla on keinot, ovat nyt löytää nämä upeat rakennukset ja keksiä parempia tapoja hyödyntää niitä.”







031322-blm-loc-7vacant

Kylttisuunnittelija Kacie Nord valmistelee asiakkaan materiaalit Meltdown Creative Worksissa perjantaina.


DAVID PROEBER, PANTAGRAFI


Plue lisäsi, että kaupungin tulisi tehdä yhteistyötä yrittäjien ja paikallisten yritysten omistajien kanssa keskustan avoimien työpaikkojen selvittämiseksi. Hän viittasi erityisesti Front ‘N’ Center -rakennukseen ja entiseen Elks Lodgeen, jotka hänen mukaansa voitaisiin muuttaa loistaviksi toimipisteiksi yrityksille.

“Minulle on vain sääli, että se vain istuu siellä tyhjänä ja ikkunat on laudoitettu”, Plue sanoi. “Mikään keskusta ei saa koskaan olla kunnossa, jos sen läheisyydessä oleva rakennus vain istuu laudalla. Näille avoimille työpaikoille pitäisi tehdä kaikkensa.”

Ota yhteyttä Sierra Henryyn numerossa 309-820-3234. Seuraa häntä Twitterissä: @pg_sierrahenry.

“Tiedän, että siellä on vastustajia, mutta uskon, että yhteisöissä ympäri Yhdysvaltoja on tullut, että historiallinen keskusta on yhteisön sydän.”

-Bloomingtonin kaupunginjohtaja Tim Gleason

GLEASONIN LAINAUS

.

Leave a Comment