Hyväksy tämä lakiehdotus toteuttaaksesi Proposition EE:n lupauksen

Coloradolla on mahtava tilaisuus perustaa jokaiselle lapselle ja hänen perheelleen elinikäinen mahdollisuus syntymästä, päiväkodin ja sen jälkeen.

Anna Jo Garcia Haynes vasemmalla ja David Merage

Proposition EE:n hyväksymisen myötä vuonna 2020 ja varhaislapsuuden osaston perustamisen myötä vuonna 2021 coloradanilaiset osoittivat ylivoimaisesti tukevansa varhaislapsuuden kokemusten saatavuutta, kohtuuhintaisuutta ja laatua Coloradon lapsille.

Kuitenkin tarjotakseen parhaan kokemuksen sekä perheille että palveluntarjoajille, Colorado tarvitsee joukon käytäntöjä, jotka ohjaavat uuden varhaislapsuuden osaston ja yleisen esikouluohjelman työtä.

Tiedot ovat jo pitkään osoittaneet, kuinka tärkeitä varhaisvuodet ovat lapsen kehityksen, koulutuksen ja elämänmatkojen muovaamisen kannalta. Tänä aikana lapset hankkivat uusia taitoja ja tietoja, jotka toimivat rakennuspalikkana heidän omaksuessaan tietoa ja vuorovaikutuksessa ympäröivän maailman kanssa.

LUE: Colorado Sunin mielipidekolumnistit.

Tämä voi olla myös aikaa, jolloin perheillä on vähiten tukea ja suurimmat mahdollisuuksien esteet. Siksi meidän on helpotettava kaikkien perheiden pääsyä ohjelmiin ja palveluihin, jotka luovat lapset menestymiseen alusta alkaen.

Early Childhood Leadership Commissionin yksimielisesti hyväksyttyjen suositusten perusteella House Bill 22-1295 varmistaa, että perheillä ja palveluntarjoajilla on pääsy: yhteen kattavaan varhaislapsuuden järjestelmään, joka on suunniteltu tukemaan terveitä, kukoistavia lapsia; yksi yhtenäinen sovellus varhaislapsuuden palveluille, joka sovittaa perheet rahoitukseen ja erilaisiin palveluntarjoajiin; ja yksi yleinen esikouluohjelma, joka voi vaikuttaa noin 400 000 lapseen ensimmäisen 10 vuoden aikana.

Tällä hetkellä Coloradon varhaislapsuuden ohjelmat jakautuvat useisiin valtion virastoihin, joista jokaisella on erilaiset kelpoisuusvaatimukset ja rahoitusvirrat, jolloin perheet ja palveluntarjoajat kohtaavat tarpeettomia esteitä ja hämmennystä.

Monien eri kelpoisuusvaatimusten vuoksi monet perheet eivät tiedä, mitä ohjelmia ja palveluita heillä on tarjolla, tai heidän on pakko kieltäytyä, kun heidän ainutlaatuiset tarpeet eivät täyty. Myös palveluntarjoajat kokevat tämän hajautetun järjestelmän, ja suuresta kapasiteetin tarpeesta huolimatta he kohtaavat haasteita ohjelmien avaamisessa ja kaivattujen palvelujen tarjoamisessa.

Lisäksi kun perheiden on vierailtava useissa toimistoissa päästäkseen perheensä vahvistamiseen suunniteltuihin ohjelmiin ja palveluihin, se voi johtaa poissaoloon töistä, lapsista ja viivästyksistä onnen ja hyvinvoinnin tavoittelussa.

Sen ei tarvitse olla näin.

Olemme työskennelleet vuosikymmeniä muuttaaksemme varhaislapsuuden kokemusta Coloradossa ja tiedämme, että ohjelmien on oltava perhekeskeisiä poikkeuksellisten tulosten saavuttamiseksi. Järjestelmä, jossa on helppo navigoida, tarjoaa korkealaatuista hoitoa, joka on edullinen ja joka on tasapuolisesti rahoitettu useista eri ohjelmista ja palveluista, on elintärkeää.

Jos laki hyväksytään, House Bill 22-1295 antaisi perheille mahdollisuuden täyttää yhden yksinkertaisen hakemuksen varhaishoito- ja koulutuspalveluja varten, jotta he voivat helposti valita useista koulu-, yhteisö- ja kotipalveluiden tarjoajista. Tämä mahdollistaa syksystä 2023 alkaen Colorado-perheille pääsyn yhteen Proposition EE:n päävaatimuksista, joka antaa Colorado-perheille vähintään 10 tuntia korkealaatuista esikouluohjelmaa viikossa sekä lisäohjelmointia niille, jotka hyötyisi eniten.

Coloradolla on joitain esimerkkejä, jotka osoittavat virtaviivaisemman varhaislapsuuden infrastruktuurin voiman.

Jeffersonin piirikunnassa perheet voivat käyttää helpommin erilaisia ​​ohjelmia ja palveluita, kuten kotikäyntejä, interventioita ja muita resursseja. Summit Countyssa Early Childhood Options on toiminut varhaislapsuuden palvelujen keskeisenä keskuksena vuodesta 1991 lähtien.

Jaettujen palveluiden mallit, kuten Early Learning Ventures, ovat helpottaneet palveluntarjoajien keskittämistä aikansa ja energiansa laadukkaiden lastenhoitoperheiden odottamiseen. Pioneeriohjelmat, kuten Denver Preschool Program, tarjoavat perheille keskitetyn lähestymistavan ilmoittautuakseen esikouluohjelmiin, jotka sopivat parhaiten heidän lastensa oppimistarpeisiin.

Meidän on laajennettava näitä mahdollisuuksia osavaltion laajuisesti, ja meillä on todellinen mahdollisuus hyödyntää tätä kekseliäisyyttä palvellaksemme paremmin lapsiamme.

Sinun ei tarvitse olla vanhempi tai varhaislapsuuden hoitaja hyötyäksesi siitä, että Coloradolla on erinomainen varhaislapsuusjärjestelmä. Olitpa töissä tai koulussa, kiinnostuit liiketoiminnasta, politiikasta tai hyväntekeväisyydestä – lasten laadukkaiden varhaiskasvatuksen kokemusten varmistaminen vaikuttaa sekä tämän päivän että huomisen työvoimaan.

Laadukas varhaishoito ja koulutus takaavat seuraavan sukupolven kunnollisen aivokehityksen sekä vahvan ja tasapuolisen alun. Ja jos haluat Coloradon olevan paikka, jossa voimme kaikki elää, työskennellä ja saavuttaa korkeimmat potentiaalimme, meidän kaikkien on tehtävä siitä todellisuutemme.

Nyt on aika tarttua tilaisuuteen ja hyväksyä House Bill 22-1295 varmistaaksemme valoisamman tulevaisuuden tuhansille lapsille nyt ja tuleville sukupolville.


Anna Jo Garcia Haynes Denveristä on presidentti emeritus Mile High Early Learning Centers. David Merage, Cherry Hills Village, on puheenjohtaja Konsolidoitu sijoitusryhmä ja yksi perustajista David & Laura Meragen säätiö.


Colorado Sun on puolueeton uutisorganisaatio, ja kolumnistien ja toimituksellisten kirjoittajien mielipiteet eivät heijasta uutishuoneen mielipiteitä. Lue eettinen käytäntömme saadaksesi lisätietoja The Sunin mielipidepolitiikasta ja lähetä sarakkeita, ehdotettuja kirjoittajia ja muuta osoitteeseen mielipide@coloradosun.com.

Seuraa Colorado Sunin mielipidettä Viserrys, instagram ja Facebook.


Uskomme, että tärkeä tieto on nähtävä vaikutuksen kohteena olevien ihmisten toimesta, olipa kyseessä kansanterveyskriisi, tutkiva raportointi tai lainsäätäjien vastuuvelvollisuus. Tämä raportointi riippuu kaltaisten lukijoiden tuella.

Leave a Comment