House hyväksyy Matsuin JA Containment Education Act -lain

Rep. Doris Matsui

WASHINGTON – Rep. Doris Matsui (D-Sacramento) antoi seuraavan lausunnon 15. maaliskuuta sen jälkeen, kun edustajainhuone hyväksyi hänen lakiehdotuksensa, Japanilaisen Amerikan vankeuskasvatuslain.

Lainsäädäntö antaa pysyvästi valtuutuksen Japanese American Confinement Site (JACS) -ohjelmalle, jonka tarkoituksena on kouluttaa amerikkalaisia ​​japanilaisten amerikkalaisten vangitsemisesta toisen maailmansodan aikana.

“Japanilaisen amerikkalaisen yhteisön historia on tarina, jolla ei ole varaa kadota ajoissa”, sanoi Matsui. “Tänä vuonna tulee kuluneeksi 80 vuotta Executive Order 9066:n hyväksymisestä. Liian monet amerikkalaiset eivät kuitenkaan tiedä japanilaisen amerikkalaisen vangitsemisen tuskallista historiaa toisen maailmansodan aikana. Siksi on ratkaisevan tärkeää, että jatkamme menneisyytemme äänien korottamista ja nuorempien sukupolvien opettamista epäoikeudenmukaisuudesta ja sinnikkyydestä, jotka on kudottu japanilaiseen amerikkalaiseen identiteettiin. Tämä lainsäädäntö varmistaa, että jatkamme yhteisömme tarinan säilyttämistä ja koulutamme amerikkalaisia ​​tästä tärkeästä historiasta.

Japanin amerikkalainen vangitsemiskoulutuslaki antaa pysyvästi valtuutuksen JACS-ohjelmalle National Park Servicen (NPS) sisällä, ja sen voimassaolo päättyy tänä vuonna. Tämä ohjelma on ollut yksi tärkeimmistä resursseista suojeltaessa ja tulkittaessa Yhdysvaltain vankeuspaikkoja, joissa japanilaisia ​​amerikkalaisia ​​pidätettiin toisen maailmansodan aikana.

Lisäksi lainsäädännössä perustetaan erillinen uusi viisivuotinen, 2 miljoonan dollarin vuotuinen kilpailullinen apuraha koulutusmateriaalien luomiseksi japanilaisen Amerikan vankeudesta. Tämä apuraha edellyttäisi, että vastaanottava museo kehittää ja kansallisesti täsmällisesti levittää, relevantteja ja saatavilla olevia resursseja parantaakseen tietoisuutta ja ymmärrystä Japanilaisen Amerikan vankeudesta toisessa maailmansodassa.

Yhteissponsorit: Reps. Mark Takano (D-Riverside), Don Young (R-Alaska), Judy Chu (D-Pasadena), Ken Buck (R-Colo.), Grace Meng (DN.Y.), Barbara Lee (D-Oakland), Jamie Raskin (D-Md.), Adam Smith (D-Wash.), Eleanor Norton Holmes (DD.C.), Kaiali’I Kahele (D-Hawaii), James McGovern (D-Mass.), Katie Porter (D-Wash.) D-Irvine), Earl Blumenauer (D-Ore), Thomas Suozzi (DN.Y.), Anna Eshoo (D-Palo Alto), Nicolas San Michael (D-Guam), Ro Khanna (D-Santa Clara), Grace Napolitano (D-El Monte), Alan Lowenthal (D-Long Beach), Andre Carson (D-Ind.), Josh Harder (D-Modesto), Jimmy Gomez (D-Los Angeles), Joaquin Castro (D-Texas) ), Ilhan Omar (D-Minn.), John Garamendi (D-Fairfield), Derek Kilmer (D-Wash.), Ami Bera (D-Sacramento), Ed Case (D-Hawaii)

Japanilaisen Amerikan vankeuskasvatuslakia tukevat: Japanese American Citizens League (JACL), National Council of Asian Pacific Americans (NCAPA), Heart Mountain Wyoming Foundation, Japanese American National Museum, JACS Consortium, Anti-Defamation League (ADL), Fred T. Korematsu Institute, OCA-Asian Pacific American Advocates, Aasian ja Tyynenmeren saarten amerikkalaiset historiallisessa säilyttämisessä (APIAHiP), Go For Broke National Education Center, Kizuna, Havaijin japanilainen kulttuurikeskus, kaikki ominaisuudet, National Parks Conservation Association, Friends of Minidoka, Colorado Preservation, UCLA, historiallinen museo Fort Missoulassa.

Leave a Comment