Catskill OTB harjoitti huolimatonta liiketoimintaa ja huonosti hoidettua toimintaa

ALBANY – Kun tutkijat osavaltion ylitarkastajan toimiston kanssa vierailivat Catskill Regional Off-Track Betting Corporationin pääkonttorissa Rockland Countyssa viisi vuotta sitten, he huomasivat valot sammuneen ja konferenssihuoneen lattiasta kattoon täynnä laatikoita, ruokaa, papereita ja roskia.

Pomonan kylässä sijaitsevan osakeyhtiön rakennuksen käytävät olivat niin täynnä esineitä ja roskia, että ihmisten oli vaikea liikkua rakennuksessa. Epäjärjestys esti yhtiön hallitusta kokoontumasta pääkonttorissaan ja sen sijaan he vuokrasivat kokoushuoneen paikallisesta hotellista tai muista yrityksistä kokouksia varten, ylitarkastaja huomautti.

Tilanne ei ollut paljon parempi, kun tarkastajat vierailivat Catskill OTB:n entisessä pääkonttorissa, jota yritys edelleen vuokrasi. Siellä olevat tutkijat havaitsivat, että Catskill OTB:n presidentin vaatteita, lääkkeitä ja henkilökohtaista postia oli rakennuksessa.

Samoin, kun tarkastajat suuntasivat kahteen OTB:n vuokravarastoon, he huomasivat ne “täynnä roskaa, mukaan lukien vanhoja ja rikkinäisiä televisioita, vanhoja tiskiä, ​​rikkinäisiä tuoleja ja paperitallenteita, joiden päivämäärät ylittävät kaikki asiakirjojen säilytysvaatimukset.”

Vuodesta 2008 vuoteen 2018 Catskill OTB käytti noin 2,2 miljoonaa dollaria varastojen ja kiinteistöjen vuokraamiseen, joita “käytettiin suurelta osin arvottomien tavaroiden ja jätteiden varastointiin”, osavaltion tarkastusvirasto sanoi vuoden 2018 raportissa, joka julkaistiin ensimmäistä kertaa. Perjantai.

Kerran salaisen raportin julkistaminen on osa ylitarkastajan toimiston jatkuvaa ponnisteluja – kuvernöörin lupauksen mukaisesti. Kathy Hochulin hallinto – julkistaa raportit ja kirjeet, jotka entinen kuvernööri oli pitänyt piilossa yleisöltä. Andrew M. Cuomon hallinto.

Catskill OTB:tä koskevan vuoden 2018 raportin havainnot olivat yksi useista ylitarkastajan tekemistä havainnoista, jotka viittasivat sen pitkäaikaisen presidentin Donald Grothin, joka on edelleen julkisen yhtiön johtaja, huonoon hallintaan OTB:tä.

Osavaltion pelikomissio sanoi sen jälkeen, kun ylitarkastaja jakoi heidän kanssaan tutkimuksensa tulokset vuonna 2018, he suosittelivat Grothin, Catskill OTB:n hallituksen ja johtohenkilöstön poistamista, ellei välittömiä muutoksia oteta käyttöön. Myöhemmin OTB teki joitain muutoksia toimintaansa komission mukaan.

Mutta Groth sanoi haastattelussa, ettei hänellä ollut tietoa raportin tuloksista ja kiistää sen johtopäätökset.

“Täällä ei ole pahoinpitelyä. Ei todellakaan ole väärinkäyttöä”, Groth sanoi haastattelussa perjantai-iltapäivällä. “Kaikki mitä teemme on rajoissa ja tiukemmin.”

Ylitarkastajan havainnot huonosta hallinnosta tulivat aikaan, jolloin OTB Corporation, joka toimii useissa Hudsonin laakson hevoskilpailuissa vedonlyöntipaikoissa, oli vakavassa taloudellisessa taantumassa.

Groth testasi henkilökohtaisesti osavaltion senaatin kilpa-, peli- ja vedonlyöntikomitealle, että Catskill OTB oli “taloudellisessa vaarassa” vuonna 2018, samana vuonna, kun ylitarkastaja teki johtopäätöksensä johtamisestaan. Vuonna 2015 valtion valvoja havaitsi “viimeisten viiden vuoden aikana Catskill OTB:n yleinen taloudellinen tilanne on heikentynyt tasaisesti”.

Groth sanoi, että yhtiön taloudelliset ongelmat eivät johtuneet huonosta johtamisesta, vaan seurausta yleisön vähentyneestä kiinnostuksesta hevoskilpailuihin ja muihin kilpaileviin uhkapelitoimintoihin alueella. Hän sanoi pyrkivänsä lainsäätäjään tänä vuonna antamaan hänelle oikeus asentaa videoarpajaispäätteitä, jotta hän voisi kääntää liiketoimintansa.

“Toivomme voivamme olla jälleen kannattavia pian”, Groth sanoi. “Tänään on lähes mahdotonta harjoittaa hevoskilpailuihin perustuvaa yritystä, oli se sitten OTB:tä tai hevosrataa. Eikä mikään niistä tee (onnistuu) paitsi VLT:t (videoarpajaiset).”

Groth, 79, on johtanut Catskill OTB:tä vuosikymmeniä. Groth jäi eläkkeelle Catskill OTB:n johtamisesta vuonna 2007, mutta hänet palkattiin myöhemmin uudelleen ja hän kerää sekä valtion eläkkeen että vuosipalkkaansa, ylitarkastaja totesi vuonna 2018. Groth sanoi, että hänellä on “oikeus” kerätä eläkkeelle – 117 710 dollaria vuodessa – ja palkkaa samanaikaisesti, kuten jotkut valtion työntekijät tekevät valtion virkamieslain porsaanreiän kautta.

Ylitarkastaja havaitsi myös, että Groth ei kirjautunut ja raportoinut OTB:n hänelle toimittaman auton henkilökohtaisesta käytöstä verotustarkoituksiin. Ylitarkastaja viittasi asian osavaltion vero- ja valtiovarainministeriöön, joka kieltäytyi antamasta tietoja kaikista toteutetuista toimista ja kutsui asiaa “luottamukselliseksi”.

Groth sanoi, että vero- ja valtiovarainministeriö ei koskaan ottanut häneen yhteyttä ajoneuvon käytöstä. Hän sanoi, että hänellä oli oma henkilökohtainen auto ja “yrityksen ajoneuvon käyttööni liittyen, kun käytän sitä, se on yrityksen liiketoimintaa”.


Ylitarkastajan mukaan Groth oli myös pitkäaikaisessa suhteessa alaisensa kanssa, jonka nimi on poistettu perjantaina julkaistusta raportista ja jonka kanssa hän asui ja jakoi yhteisiä talouksia. Kolme muuta Times Unionin haastattelemaa lähdettä sanoi kuulleensa suhteesta.

Mutta Groth kiisti perjantaina olevansa romanttisessa suhteessa työntekijän kanssa.

“Tunnemme toisemme ja autin useita työntekijöitä täällä, kun heillä on ongelmia; joten jos autin häntä ostamaan talon, monet ihmiset tekevät niin”, hän sanoi. Groth sanoi, että se ei ollut sopimatonta, vaan “anteliaisuutta”.

Kun kysyttiin Catskill OTB:n epäsiististä ominaisuuksista, Groth sanoi, että materiaalit tarvittiin ja osoitti, että yhtiö ei ollut tuhlaava heittämällä tavaroita pois. Hän sanoi, että nykyinen ja entinen pääkonttori oli säilytettävä tuolloin, koska he uskoivat, että heidän liiketoimintansa voisi laajentua, jos lainsäätäjä saisi luvan käyttää videoarpajaispäätteitä.

“Tämä on ollut käytäntömme koko ajan. Kun vuokraamme paikan ja se ei toimi, suljemme paikan ja siirrymme seuraavaan paikkaan”, Groth sanoi. “Tavaroiden heittäminen pois ei ole sitä, mitä teemme täällä, ja meitä on yleensä tervehditty siitä.”

Kun Grothilta kysyttiin, kuka vuokrasi varastot OTB:lle, Groth vastasi “vain tavallisia ihmisiä”. Ylitarkastaja ei havainnut, että vuokrasopimukset liittyisivät nepotismiin, takaiskuihin tai muuhun sopimattomaan toimintaan. Groth sanoi, että nyt OTB:llä on yksi omistamansa varasto ja yksi ylimääräinen vuokrattu pieni varasto.

Tarkastajan tutkimus johtui osavaltion pelikomission tekemästä valituksesta, kertoi viraston tiedottaja Brad Maione.

Tutkimuksen päätyttyä “komissio päätti, että Catskill OTB:n on korjattava veropetokset, mukaan lukien sen kieltäytyminen sulkemasta kannattamattomia sivukonttoreita, epäonnistuminen pääomanhankintarahaston rahojen uudelleen sijoittamisessa ja presidentin brutto liiallinen lykätty korvaus”, Maione sanoi. “Komissio suositteli tuolloin, että ellei välittömiin toimiin ryhdytä näiden ongelmien korjaamiseksi, hallitus, presidentti ja johtohenkilöstö erotettaisiin.”

Sittemmin Catskill OTB on vähentänyt kierrätyspaikkojensa määrää edullisempien EZ Bet -vaihtoehtojen hyväksi, hankkinut eroon ainakin yhdestä tarpeettomasta kiinteistöstä ja eliminoinut joitain tarpeettomia paikkoja, Maione sanoi.

OTB:t jakavat osan tuloistaan ​​hevoskilpailuille sekä osavaltioille ja kunnille laissa asetettujen kaavojen mukaisesti.

Vuonna 2020 MGM Yonkers, joka pyörittää Yonkers Racewaytä, valjaista kilpa-ajorataa, haastoi Catskill OTB:n oikeuteen, koska se ei ollut suorittanut lähes 130 000 dollaria lakisääteisiä maksuja, oikeuden pöytäkirjat osoittavat. Catskill OTB ja MGM ratkaisivat asian vuosi sitten.

Orange Countyn tiedottajan Justin Rodriguezin mukaan Orange County ei saanut Catskill OTB:ltä mitään jakoja vuosina 2019 ja 2020, ja siellä olevat lainsäätäjät ovat painostaneet Grothia saadakseen vastauksia hänen toiminnastaan.

Gaming Commissionin tietojen mukaan Catskill OTB oli vuonna 2019 ainoa New Yorkin viidestä julkisesta vedonlyöntiyhtiöstä, joka oli nettotappiollinen. Vuonna 2020, pandemian aikana, useat OTB:t tekivät tappioita ja Catskill sulki suurelta osin toimintansa.

Michael Amos, Orange Countyn lainsäätäjä ja heidän peli- ja talouskehityskomitean entinen johtaja, sanoi aikovansa pyytää lainsäätäjäänsä kutsumaan Grothiin kuulemistilaisuutta kysyäkseen häntä ylitarkastajan havainnoista.

“Hänen täytyy selittää se meille, miksi niin tapahtui koko tämän ajan emmekä saaneet rahojamme”, Amos sanoi.

Amos sanoi, että läänin lainsäätäjä katsoi, että Groth ei ollut “aggressiivinen” markkinoinnissa tai liiketoimintamahdollisuuksien turvaamisessa, ja sen sijaan nojautui laajentamaan toimintaansa VLT:ihin pelastaakseen liiketoimintansa. Amos lisäsi entisen kuvernöörin hallinnon. Andrew M. Cuomon olisi pitänyt “ehdottomasti” julkaista vuoden 2018 yleistarkastajaraportti sen valmistuessa. Hän sanoi, että piirikunnan lainsäätäjät, jotka ylimääräiset johtajat OTB:n hallitukseen, olisivat voineet pitää OTB:n vastuullisena.

New Yorkin OTB:n entinen johtaja kertoi muistavansa Grothin aiemmin ottaneen hallituksen jäseniä “curryn suosion” matkoille, jotta maakunnat puuttuisivat vähemmän heidän jakeluihinsa.

“Se ei ollut Bronxin eläintarhassa”, sanoi johtaja, joka kieltäytyi nimetään.

Leave a Comment