Bulgaria protestoi päätöstä vapauttaa entinen pääministeri ilman maksuja | Talousuutiset

SOFIA, Bulgaria (AP) – Syyttäjän päätös vapauttaa Bulgarian entinen pääministeri Boyko Borissov vankeudesta nostamatta häntä vastaan ​​korruptiosyytteitä sai lauantaina jyrkän kritiikin Bulgarian hallitukselta.

“Edessämme on vasta seuraava sabotaasi (pääsyyttäjä) Ivan Geshevin johtaman syyttäjän taholta”, pääministeri Kiril Petkov sanoi tiedotustilaisuudessa lauantaina puolenyön jälkeen.

Vihainen reaktio tuli sen jälkeen, kun syyttäjä ilmoitti, että se oli löytänyt menettelyvirheitä ja Borissovin pidätystä ei voitu jatkaa todisteiden puutteen vuoksi.

Poliisi oli pidättänyt Borissovin, 62, torstaina 24 tunniksi kiristyssyytösten tutkintaa varten. Hänet pidätettiin entisen valtiovarainministerin Vladislav Goranovin ja Borissovin medianeuvonantajan Sevdalina Arnaudovan kanssa. Kaikki kolme vapautettiin ilman syytteitä.

“Jurmaa, ilkeää, he toivat meidät takaisin kommunismiin”, tunteellinen Borissov sanoi heti vapautumisensa jälkeen poliisin pidätyksestä kannattajien äänekkäiden hurrausten johdosta.

Poliittisia sarjakuvia maailman johtajista

Poliittiset sarjakuvat

Valtiovarainministeri Assen Vassilev sanoi perjantaina, että viranomaiset työstävät vihjettä pakenevalta liikemies Vassil Bozhkovilta, joka on tällä hetkellä paennut Dubaissa ja jonka tuottoisa lottoliiketoiminta kansallistettiin vuonna 2020. Hänen vihjeensä perusteella taloustarkastajat olivat keränneet todisteita noin 556 miljoonasta leva (280 milj. euroa), joka ei väitetysti mennyt valtion budjettiin Borissovin ja hänen talousministerinsä valvonnassa, jonka väitetään saaneen vastineeksi yli 30 miljoonaa euroa.

Petkov oli erittäin kriittinen Bulgarian syyttäjien toimista.

”Siilotetaan asiakirjoja, jotka johtaisivat syytteisiin, jotka saamme helposti käsiinsä. Kiristetyn henkilön toimittamat tiedot myös salataan ja jätetään huomiotta laillisen tutkinnan estämiseksi, Petkov sanoi. “Syyttäjätuomari on jälleen kerran toiminut kuin asianajaja, kun korruptiosta syytetyt henkilöt ovat mukana.”

Asiaa tutkivat myös Euroopan unionin syyttäjät.

Sisäministeri Boyko Rashkov sanoi, että syyttäjätuomari tekee kaikkensa tuhotakseen poliisin tekemän työn ja “todennäköisesti koskaan paljastaakseen, onko kukaan heistä syyllistynyt rikoksiin”.

Entinen kolminkertainen pääministeri vuosina 2009–2021 toiminut Borissov erosi, kun vastaperustettu puolue voitti viime vuoden parlamenttivaalit ja lupasi kitkeä juurineen korruption, joka on laajalle levinnyt lähes 7 miljoonan asukkaan EU-valtiossa.

Borissovia syytettiin useita kertoja korruptiosyytöksistä hänen toimikautensa aikana, mutta hän on kiistänyt syyllistyneensä väärinkäytöksiin, eikä häntä vastaan ​​ole nostettu syytteitä.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment