Yhdistyneen kuningaskunnan kulttuurikaupunki 2025: Southampton ja Bradford suosikeissa | Kulttuuri

Bradford, County Durham, Southampton ja Wrexham County Borough on valittu Yhdistyneen kuningaskunnan seuraavaksi kulttuurikaupungiksi, se on ilmoitettu.

Finalistit pudotettiin ennätyksellisistä 20 tarjouksesta kahdeksalle pitkälle listalle kuuluvalle alueelle, joihin kuuluivat myös Cornwall, Derby, Stirling sekä Armagh Cityn, Banbridgen ja Craigavonin alue.

Menestyksekäs alue ottaa viestikapula Coventryltä, joka on Ison-Britannian vuoden 2021 kulttuurikaupunki, ja Hull ja Derry ovat aiemmin nauttineet asemasta vuonna 2017 ja 2013. Coventryn vuoden alkua siirrettiin toukokuuhun 2021 Covid-19-pandemian vuoksi.

“Ison-Britannian kulttuurikaupunkikilpailu osoittaa, kuinka tärkeä rooli kulttuurilla voi olla kaupunkiemme ja maaseutuyhteisöjemme tasoittamisessa – tuo investointeja, mahtavia tapahtumia, tuhansia turisteja ja mahdollisuuksia kaikenikäisille ja -taustaisille ihmisille”, sanoi taideministeri. , Lord Parkinson Whitley Baystä.

“Olemme nähneet valtavan positiivisen vaikutuksen tämän vuoden isäntäkaupungissa, Coventryssa, miljoonien puntien investointeja ja tuhansia vierailijoita.”

Kilpailussa, jonka digitaali-, kulttuuri-, media- ja urheiluministeriö (DCMS) järjestää yhteistyössä Skotlannin ja Walesin toimistojen ja Pohjois-Irlannin johdon kanssa, käytetään kulttuuria yhteiskunnallisen ja taloudellisen elpymisen työkaluna.

DCMS:n mukaan Coventry on kulttuurikaupunkina investoinut yli 172 miljoonaa puntaa musiikkikonserttien rahoittamiseen, julkisiin taidenäyttelyihin, Yhdistyneen kuningaskunnan ensimmäiseen pysyvään mukaansatempaavaan digitaaliseen taidegalleriaan, julkisen liikenteen parannuksiin jne.

Yli kolmannes Coventryn asukkaille osana kulttuurikaupunkia myönnetyistä tapahtumalipuista on mennyt taloudellisissa tai muissa vastoinkäymisissä oleville, ja kolmasosa ohjelmasta on luotu yhteistyössä paikallisten yhteisöjen kanssa.

Hullilla oli 12 kuukauden toimikautensa aikana yli 5,3 miljoonaa käyntiä yli 2 800 tapahtumassa, kulttuuritoiminnassa, installaatiossa ja näyttelyssä, ja 75 % vuonna 2017 vierailijoista sanoi, että se oli muuttanut heidän käsityksensä kaupungista parempaan.

DCMS:n tietojen mukaan yhdeksän kymmenestä Hullissa asukkaasta uskoi, että kulttuurikaupungin asemalla oli ollut myönteinen vaikutus, ja 90 % asukkaista osallistui ainakin yhteen kulttuuritoimintaan.

Tänä vuonna kahdeksan pitkän listan tarjoajaa saivat ensimmäistä kertaa 40 000 punnan avustuksen hakemustensa vahvistamiseksi.

Kulttuurikaupungin asiantuntijapaneelin puheenjohtaja Sir Phil Redmond sanoi: “Kulttuuri voi toimia katalysaattorina yhteisön osallistumiselle, kansalaisyhteisyydelle ja taloudellisten ja sosiaalisten muutosten liikkeellepanijana, kuten aiemmin on nähty paitsi Derry-Londonderryssä (2013), Hull (2017) ja Coventry (2021), mutta kaikki muut paikat, jotka lähtivät matkalle kehittämään omaa kulttuuristrategiaansa.

– Pelkästään osallistuminen on osoittautunut katalysaattoriksi sinänsä. Meillä on ollut suuri pitkä lista, josta valita, mikä vaikeutti valintaa, mutta nyt odotan innolla, että pääsen paneelin kanssa vierailemaan jokaisessa luettelossa olevista paikoista todistamaan kulttuurin katalyyttisen vaikutuksen toiminnassa.

UK City of Culture 2025 -kilpailun voittaja julkistetaan toukokuussa.

Leave a Comment