Shef antaa kotikokille mahdollisuuden jakaa kulttuuriaan ruoan kautta

laab kanaa

Shefin luvalla

Thaimaalainen Srisaowalak Pobpuch oppi kokkaamaan äidiltään, joka piti suosittua ruokakojua Wat Krutin naapurustossa Bangkokissa. Georgiaan muutettuaan hän halusi opettaa atlantilaisille, kuinka aitojen thai-ruokien “pitäisi” maistua – sillä hän uskoo, että monet paikalliset ravintolat laimentavat makuja. Hän sai tietää Shefistä – kotitekoisen ruoan verkkomarkkinapaikasta – sosiaalisessa mediassa ja päätti liittyä. Nyt hän myy massaman currya, Tom Yum Gaita ja paljon muuta kolmena päivänä viikossa.

“Noudatan samoja reseptejä ja tekniikoita kuin äitini ja nautin siitä, että saan ansaita elantoni tekemällä sitä, mistä olen intohimoinen”, sanoo Pobpuch, joka toivoo avaavansa ruoka-auton.

Viime vuonna liittymisestä lähtien hän on nähnyt tasaisen tilausten määrän lisääntyneen viikoittain. Pobpuch on yksi tuhansista paikallisista kokkeista, jotka myyvät ruokaa kotimaastaan ​​Shefissä, joka aloitti palvelunsa Atlantassa viime joulukuussa. Jokaisen kokin sivulla kerrotaan heidän henkilökohtaisesta tarinastaan ​​ja yhteydestään keittiöön ja resepteihin sekä kunkin ruoan ainesosat. Tilaukset tulee tehdä 1-2 päivää etukäteen ja toimituspäivänä ateriat toimitetaan eristetyssä pakkauksessa, jossa on lämmitysohjeet.

Joey Grassia, joka perusti Shefin yhdessä Alvin Salehin kanssa vuonna 2019, selittää lisää:

Thaimaan vihreä curry-naudanliha

Miten sait idean Shefistä?
Alvin ja minä aloitimme Shefin yhdellä yksinkertaisella tehtävällä: laajentaa taloudellisia mahdollisuuksia apua tarvitseville yhteisöille, erityisesti maahanmuuttajille ja pakolaisille, jotka kamppailevat paremman tulevaisuuden luomiseksi perheilleen. Maahanmuuttajien pojina näimme vanhempamme kohtaamia vaikeuksia rakentaakseen meille parempaa elämää, ja meillä oli syvä halu maksaa mittaamaton velka.

Vanhempamme ja lukemattomat muut ovat taistelleet kaikkia vastoinkäymisiä vastaan ​​tarjotakseen meille nykyiset mahdollisuudet, ja halusimme rakentaa alustan, joka ulottuisi takaisin ja tarjoaisi auttavan käden siirtymävaiheessa olevien perheiden seuraavalle sukupolvelle.

Nimesimme yrityksen “Shef” kunnianosoituksena omille äideillemme ja monille muille, jotka työskentelevät väsymättä täyttääkseen kotimme rakkaudella ja tietysti kotitekoisilla aterioilla.

Miten löydät kokit kustakin kaupungista?
Levitämme sanaa Shefistä paikallisten yhteisöverkostojen ja sosiaalisen median ryhmien kautta. Se leviää myös suullisesti monissa yhteisöissä. Kuulemme usein, että Shefin kokit oppivat alustasta perheeltä, ystäviltä tai naapureista, jotka ajattelivat, että se olisi heille loistava tilaisuus.

Miksi ruokailijat voisivat valita tilauksen Shefistä ravintolan toimitusalustan sijaan?
Se, mikä tekee Shefistä niin erityisen, on tarjolla olevien ainutlaatuisten, terveellisten ruokien valtava valikoima – ruokia, joita et tavallisesti löydä oman kotisi ulkopuolelta. Shefit valmistavat sukupolvelta toiselle siirtyneitä ruokia ja valmistavat niitä samalla tavalla kuin omille perheilleen. Et löydä samaa laatua ja aitoutta millään muulla ruoan toimitusalustalla.

Omassa perheessäni on tällainen ruokalaji Italiasta. Sitä kutsutaan bracioleksi, etkä löydä sitä mistään ravintolasta, koska sen valmistaminen vaatii aikaa ja vaivaa. Kasvaessani odotin lomaa joka vuosi, jotta voisimme nauttia tästä ruoasta yhdessä. Sitten tapasin Gessican, lahjakkaan Shefin, joka muutti Toscanasta, ja ensimmäistä kertaa pystyin tilaamaan braciolea itselleni ja Shef-tiimille. Tuon kodin maun saaminen (ja jakaminen), varsinkin kun äitini kuoli, merkitsi minulle kaikkea.

Thaimaalainen kookoskanakeitto

Kuinka varmistat elintarviketurvallisuuden niin monilla muuttujilla?
Paikalliset määräykset vaihtelevat alueittain, mutta vähintään kaikkien kokkien on läpäistävä akkreditoitu elintarviketurvallisuussertifiointikoe, läpäistävä elintarvikkeiden laatuarviointi ja säännölliset ruoan laatutarkastukset. Alueilla, joilla ei ole vielä otettu käyttöön laajoja kotiruokaa koskevia lakeja, kokkien on valmistettava ruokaa kaupallisissa keittiöissä tai muissa lain sallimissa tiloissa.

Miten Shef auttaa tuoreita maahanmuuttajia?
Shef luotiin tavoitteena antaa maahanmuuttajille ja muille alipalveltuille yhteisöille mahdollisuus ansaita mielekkäitä tuloja tekemällä mitä he rakastavat. Pääsy Shefiin olisi ollut taloudellinen pelastusköysi vanhemmilleni, jos se olisi ollut olemassa ollessani aikuisena. Olemme ylpeitä siitä, että merkittävä osa Shefin kokkeista nykyään on maahanmuuttajia.

Vastauksena äskettäiseen Afganistanin pakolaiskriisiin Shef on ylpeä voidessaan tarjota äskettäin saapuneille afgaaneille välittömän mahdollisuuden ansaita tuloja heidän siirtyessään uuteen elämäänsä Yhdysvalloissa. Sen lisäksi, että Shef nopeuttaa kaikkien afgaanipakolaisten hakemuksia, hän varaa 3 500 dollaria pakolaista kohden tarvikkeiden, koulutuksen ja markkinointituen auttamiseksi.

Nykyinen Shef-yhteisö antaa myös takaisin viimeaikaisille maahanmuuttajille – Shefin kokit ovat lahjoittaneet lähes 1 000 ateriaa äskettäin saapuneille afgaaniperheille. Tätä työtä johtaa afganistanilainen shef Laila Mir, joka valmistaa ja toimittaa joka viikko lähes sata kotitekoista afgaaniruokaa pakolaisille San Franciscon lahden alueella.

Mitä onnistumisia olet nähnyt?
Olemme laajentuneet 10 osavaltioon eri puolilla maata, ja näiden yhteisöjen lahjakkaat kokit ovat tarjonneet lähes 2 miljoonaa ateriaa. Alustamme tarjoaa nyt tuloja tuhansille lahjakkaille Shefeille eri puolilla maata.

Mitkä ovat tavoitteesi Shefin tulevaisuudelle?
Uusille kaupungeille ja alueille laajentumisen lisäksi teemme lujasti töitä edistääksemme kokkien yhteisöllisyyttä Shef-alustalla ja yhdistääksemme heidät uusiin asiakkaisiin nykyisillä markkinoillamme. Shef johtaa myös vaikuttamispyrkimyksiä kotiruokaa koskevien lakien edistämiseksi kaikkialla maassa.