Ori-kehittäjäkulttuurin kerrotaan olevan “sortoa”, ei enää toimi Xboxin kanssa

Moon Studios, Ori and the Blind Forestin ja sen jatko-osan takana oleva kehittäjä, on kuulemma “sortava” työpaikka, jolla on lukemattomia ongelmia, jotka liittyvät murheeseen, sanalliseen pahoinpitelyyn ja huonoon organisointiin. Tämä on Gamesbeatin uuden raportin mukaan, jonka mukaan Xbox ei enää tee yhteistyötä studion kanssa “vaikean suhteen” vuoksi.

Pitkässä raportissa käsitellään useita syytöksiä, joista suurin osa keskittyy studion perustajiin Thomas Mahleriin ja Gennadiy Koroliin. Ne sisältävät raportteja “jatkuvista väittelyistä”, raju kulttuurista, jossa kehittäjien odotettiin olevan käytettävissä kaikkina aikoina ja viikonloppuisin, sekä tasaisen rasistisen, seksistisen ja antisemitistisen pilailun.

“Se on varmasti ahdistava työpaikka. Mutta yhtä asiaa on vaikea määrittää, koska erikseen tarkasteltuna kaikki nämä tapaukset, jos ne tapahtuvat kerran, luulisi ne olevan pieniä asioita”, eräs kehittäjä sanoi. “Kun käsittelet sitä [multiple] vuosia, tulet näkemään ihmisten mielenterveyden heikkenemisen. Voin sanoa, että henkilökohtaisesti olin aivan sekaisin, kun lopetimme. En ole koskaan ollut masentunut siihen hetkeen asti. Menetin intohimoni työhöni, koska he rummuttivat sen pois minusta.”

Toisen kehittäjän sanotaan sanoneen: “Ovatko perustajat molemmat sotamielisiä? Kyllä. Minun mielestäni. Rajoittuiko se näihin kahteen? Kyllä. Epäammattimaista tuntiperusteisesti? Kyllä. Häiritsevää? Kyllä.”

Koko raportti maalaa kuvan studiosta, jossa on “perfektionistinen” kulttuuri, joka harvoin antoi positiivista palautetta ja poltti kehittäjät. Tarina kattaa myös bonuksiin liittyvät ongelmat ja muut ongelmat. Kehittäjien kerrotaan vertaavan Moon Studion ongelmia Bungien ja Activision Blizzardin ongelmiin, jotka ovat saaneet otsikoita omilla ongelmillaan.

Moon Studios menestyi alun perin Ori and the Blind Forestin kanssa vuonna 2015, ja Ori and the Will of the Wisps seurasi vuonna 2020. Molemmat pelit olivat upeita Metroidvanioita, ja ne olivat joitain harvinaisista valopilkuista Xbox Onen eksklusiivisten pelien valikoimassa.

Mutta vaikka Moon Studios liittyi läheisesti Xboxiin, sillä kerrottiin olevan raskas suhde alustan haltijaan, täynnä myöhästyneitä määräaikoja, rahoitusmääriä koskevia ristiriitoja ja jatkuvasti muuttuvia laajuuksia. Moon Studiosin seuraava projekti on kuulemma toimintaroolipeli, jota se kehittää yhteistyössä Private Divisionin kanssa.

IGN pyysi Microsoftilta kommentteja ja päivittää tämän tarinan vastauksellaan. Mahler ja Korol vastasivat väitteisiin Gamesbeatille antamalla pitkällä lausunnolla:

“Emme usko, että kysymyksissäsi ehdottamat kokemukset edustavat yli 80 Moon Studios -tiimin jäsentä, jotka kukoistavat ja tekevät hienoa työtä joka päivä – emmekä myöskään usko, että ne edustavat tiimimme entisten jäsenten kokemuksia. Itse asiassa olemme erittäin ylpeitä historiastamme, joka on tehnyt ihmisiä onnelliseksi, edistänyt heidän uraansa ja myötävaikuttanut heidän taloudelliseen menestykseensä.

Rakensimme Moon Studiosin yksinkertaisella lähtökohdalla. Ensinnäkin halusimme luoda hajautetun studion, jota maantieteelliset rajat eivät rajoita, jotta voimme vetää huippulahjakkuuksia ympäri maailmaa. Toiseksi halusimme edistää elinvoimaista kulttuuria, jossa tiimimme kukoistaa ja tuottaa alamme parasta työtä. Ja lopuksi, ensimmäisestä päivästä lähtien ryhdyimme jakamaan ponnisteluistamme saadut voitot ja palkkiot koko tiimin kanssa. Uskomme, että olemme onnistuneet.

Tiimistämme niin voimakkaan tekee globaali ja kulttuurinen monimuotoisuus – tiimissämme työskentelee yli 40 eri maasta neljällä mantereella – ja tasainen studiorakenne, jonka avulla kaikki voivat puhua rehellisesti ja suoraan sekä haastaa ja työntää toisiaan. parasta työmme. Päätimme tarkoituksella luoda toisenlaisen studion – sellaisen, joka kannustaa luovuuteen, avoimeen kommunikointiin, yhteistyöhön ja suorituskykyyn.

Tuloksena on kaksi palkittua peliä – enemmänkin on näköpiirissä – ja ammattilaisten tiimi, jotka nauttivat yhteistyöstä, ovat loistavia ja murtautuvat alallemme ja jakavat samalla Moon Studiosin taloudellisen menestyksen. Jos olemme toisinaan raa’asti suoria kritiikissämme ja haasteissamme, olemme myös aitoja ja äänekkäitä kehuissamme. Olemme uskomattoman ylpeitä kaikesta, mitä olemme rakentaneet ja saavuttaneet yhdessä.

Lopuksi arvostamme ironiaa, että me – itävaltalainen ja israelilainen juutalainen – perustimme tämän monikulttuurisen yrityksen. Pidämme toisiamme veljinä. Ja veljien tavoin riitelemme joskus ja kiusaamme toisiamme. Olemme vitsailleet omalla kustannuksellamme taustamme eroista – ja on saattanut joskus olla, että toistemme kiusaaminen on osoittautunut tunteettomaksi ja saattanut muut tuntemaan olonsa epämukavaksi.

Moon Studios on menestynyt 12 vuoden ajan. Olemme kasvaneet ja oppineet niin paljon kaikkien näiden vuosien aikana. Meillä on ollut etuoikeus työskennellä monien, monien mahtavien ja erittäin lahjakkaiden ihmisten kanssa. Olemme todella kiitollisia ja ylpeitä tiimistämme – niistä, jotka ovat täällä tänään, sekä niistä, jotka viettivät aikaa Moonissa ja ovat sittemmin muuttaneet muihin hankkeisiin – ja olemme iloisia saadessamme aikaan positiivisen muutoksen heidän elämäänsä. Emme ole täydellisiä, mutta välitämme syvästi lahjakkuudestamme ja teemme jatkuvasti töitä parantaaksemme. Jos olemme joskus saaneet jonkun tuntemaan olonsa epämukavaksi tai pettäneet jonkun – pahoittelemme sitä ja pyrimme aina tekemään parempaa.”

Moon Studiosin raportti on osa meneillään olevaa laskentaa väärinkäyttöön liittyvistä työkulttuureista pelialalla. Samana päivänä, kun Gamesbeat julkaisi raporttinsa, tutkiva Youtube-kanava People Make Games julkaisi uuden videon, joka keskittyy hyväksikäyttöön kolmessa suuressa indie-studiossa. Pelaamisen kasvu harrastusharrastamisesta useiden biljoonien dollarien globaaliksi teollisuudeksi on paljastanut ongelmat, jotka liittyvät pelien kehitystä jo useiden vuosien ajan jarruttaneeseen murheeseen ja väärinkäyttöön.

Moon Studiosin ulkopuolella Xboxin täytyy käsitellä ongelmia Activision Blizzardissa, jonka se osti äskettäin. Lisätietoja saat aikajanaltamme, joka kuvaa Activision Blizzardin ongelmat, jotka ovat käynnissä.

Kat Bailey on IGN:n vanhempi uutistoimittaja

Leave a Comment