Bulgarian entinen pääministeri Borissov vapautettiin korruptiotutkinnan jälkeen | Talousuutiset

Kirjailija: VESELIN TOSHKOV, Associated Press

SOFIA, Bulgaria (AP) – Bulgarian entinen pääministeri Boyko Borissov vapautettiin perjantaina, koska syyttäjät eivät pystyneet esittämään tarpeeksi todisteita syytteen nostamiseksi häntä vastaan.

Syyttäjän tiedottaja Desislava Petrova selitti, että tutkinnassa valvovien syyttäjien mukaan säilöönoton jatkaminen ei ole perusteltua todisteiden puutteen vuoksi ja syytteen nostaminen nyt olisi lainvastaista.

“Tutkinnan jatkamiselle ja riittävien syytteiden keräämiselle ei ole estettä tämän päätelmän muuttamiseen”, Petrova lisäsi.

Sisäministeriö ilmoitti torstaina, että Borissovia pidätettiin 24 tuntia valtakunnallisessa poliisioperaatiossa, joka kohdistui myös muihin entisiin viranomaisiin.

Poliittisia sarjakuvia maailman johtajista

Poliittiset sarjakuvat

62-vuotias Borissov pidätettiin entisen valtiovarainministerin Vladislav Goranovin ja Borissovin medianeuvonantajan Sevdalina Arnaudovan kanssa, jotka myös on vapautettu.

Borissovin asianajaja Menko Menkov sanoi, että hänen asiakkaansa pidättämisen muodollinen syy oli “kiristys”, mutta lisäsi, että “ei ole selvää, kuka sen kohteena oli, milloin, miten ja mistä syistä”.

“Jurmaa, ilkeää, he toivat meidät takaisin kommunismiin. Eilen illalla söimme illallista lasten kanssa – siviili- ja virkapukuiset poliisit tulivat sisään. Ei syytteitä – ei mitään”, tunteellinen Borissov sanoi heti vapautumisensa jälkeen.

“Seuraavan kerran he voivat tappaa minut”, hän lisäsi.

Nykyinen valtiovarainministeri Assen Vassilev kertoi perjantaina, että viranomaiset työskentelevät maanpaossa elävän liikemiehen Vassil Božkovin vihjeen parissa, jonka tuottoisa lottoliiketoiminta kansallistettiin vuonna 2020. Hänen vihjeensä perusteella taloustarkastajat olivat keränneet todisteita 556 miljoonan levan (280 miljoonan euron) arvosta, jonka väitettiin ei mennyt valtion budjettiin Borissovin ja hänen talousministerinsä valvonnassa.

Borissov on nyt oppositiossa olevan keskustaoikeistolaisen GERB-puolueen perustajajäsen.

Aiemmin perjantaina kaikki GERB:n lainsäätäjät poistuivat istunnosta ja liittyivät mielenosoittajiin Bulgarian parlamenttirakennuksen edessä vaatien Borissovin vapauttamista. Lainsäätäjät kehottivat “kaikkia demokraattisiin periaatteisiin uskovia Bulgarian kansalaisia” liittymään mielenosoituksiin.

Entinen kolminkertainen pääministeri vuosina 2009–2021 Borissov erosi sen jälkeen, kun vastaperustettu puolue voitti viime vuoden parlamenttivaalit ja lupasi kitkeä EU-valtiossa laajalle levinneen korruption.

Borissovia on aiemmin syytetty korruptiosta useaan otteeseen hänen toimikautensa aikana, mutta hän on kiistänyt syyllistyneensä väärinkäytöksiin, eikä häntä vastaan ​​ole nostettu syytteitä.

Tekijänoikeus 2022 The Associated Press. Kaikki oikeudet pidätetään. Tätä materiaalia ei saa julkaista, lähettää, kirjoittaa uudelleen tai jakaa uudelleen.

.

Leave a Comment