Austinin pormestari kertoo, mikä hänen kasvava kaupunkinsa erottaa liiketoiminnasta

South by Southwest -festivaali alkoi Austinissa Teksasissa vuonna 1987 muusikoiden ja luovien ihmisten kokoontumisena. Tämän vuoden painos käsitti 15 “raitaa”, mukaan lukien Future of Musicin lisäksi myös Health and Medtech ja Climate Change. Se on evoluutio, joka on heijastanut itse Austinin räjähdysmäistä kasvua, jonka väkiluku kasvoi nopeimmin kuin minkä tahansa suuren metropolialueen COVID-19-pandemiaa edeltäneiden 10 vuoden aikana.

Miksi Austin? Se, että Texasissa ei määrätä tuloveroa, ei haittaa. Pormestari Steve Adler selittää myös kaupungin suosion sen luovan olemuksen ansioksi. Austinin haasteena on ollut ja tulee jatkossakin hallitsemaan nopeaa kasvua tinkimättä siitä, mikä houkutteli sinne uusia asukkaita.

“Useimmissa maailman kaupungeissa, jos yrität jotain ja se ei toimi – jos epäonnistut – et saa toista mahdollisuutta, et saa pääomaa toista kertaa”, Adler kertoi Yahoo Financelle SXSW:n aikana. . ”Tämä kaupunki rohkaisee ihmisiä ottamaan riskejä. Tämä on kaupunki, jossa ihmiset haluavat turvallisen paikan ajatella toisin ja kokeilla uusia asioita.

“Keep Austin weird” on kaupungin epävirallinen iskulause, ja Adlerille se tarkoittaa avoimuutta riskinottoon, olipa kyse sitten liike-elämästä tai taiteesta.

Elon Musk päätti siirtää Teslan Austinin alueelle Piilaaksosta. Yritys rakentaa tehtaan, jossa se suunnittelee työllistävänsä jopa 10 000 henkilöä. Adler huomautti, että monet näistä työpaikoista ovat keskituloisia ja että hän toivoo Teslan palkkaavan paikallisia sen sijaan, että se houkuttelee ihmisiä muilta alueilta. (Austinin asukkaat puhuvat säännöllisesti kalifornialaisten tulvasta kaupunkiin).

Mutta Austinin ainutlaatuinen tunnelma houkuttelee edelleen enemmän ulkopuolisia ihmisiä. Kaupungin väkiluku kasvoi 21 % vuodesta 2010 vuoteen 2020, lähes miljoonaksi. Ja melkein jokaisessa viimeaikaisessa keskustelussa paikallisten kanssa – taksi- ja Uber-kuljettajista teknologiayrityksen kokkiin – sisältyi keskusteluja kasvun huonoista puolista.

“Eksistentiaalinen haasteemme on säilyttää muut ihmiset yhteisössämme, säilyttää monimuotoisuus, joka luo kitkaa, joka luo innovaatioita, joka luo taidetta ja kokemuksia”, Adler sanoi.

Väestöbuumi on tehnyt osansa Austinin asuntomarkkinoiden vauhdittamiseksi. Yahoo Finance nimesi kaupungin vuoden 2021 kuumimmaksi asuntomarkkinaksi. Asuntojen mediaanihinnat nousivat helmikuussa 27 % vuotta aiemmasta 499 995 dollariin Austinin alueella Austinin kiinteistönvälityslautakunnan mukaan. Hintojen nousu on kansakuntaa nopeampaa. National Association of Realtors raportoi, että USA:n olemassa olevien asuntojen mediaanimyyntihinta – sen laskelma ei sisällä uudisrakentamista – nousi helmikuussa 15 prosenttia 357 300 dollariin.

Taivaanranta näkyy auringonlaskun aikaan Austinissa, Texasissa, Yhdysvalloissa, 25. lokakuuta 2021. Kuva otettu dronilla. REUTERS/Brian Snyder

Adler tunnustaa tämän, ja kaupunki on yrittänyt puuttua asuntojen hintojen nousuun.

“Austinin kaltaisessa kaupungissa, joka kasvaa niin nopeasti ja jossa kohtuuhintaisuudesta on tulossa entistä suurempi haaste, meidän on keskityttävä täällä asuvien ihmisten säilyttämiseen”, hän sanoi.

Yksi tapa yrittää pitää asuntojen hinnat alhaalla on rakentaa lisää taloja.

“Meille rakennettiin enemmän uusia koteja Austinissa asukasta kohden kuin missään maan kaupungissa viime vuonna – se ei silti riittänyt”, Adler sanoi. “Joten meidän on keksittävä, kuinka nopeuttaa sitä entisestään.”

Adlerin on myös keksittävä, kuinka kaupungin asukkaat voidaan kuljettaa paremmin; liikenne on kasvava ongelma. Kuten Wall Street Journal äskettäin raportoi, liittovaltion valtatierahoitus antaa osavaltiolle mahdollisuuden laajentaa valtatietä I-35 Austinin keskustan läpi. Adlerin on kilpailtava muiden alueiden kanssa saadakseen rahoitusta kunnianhimoisille joukkoliikenneprojekteilleen.

Adler sanoi, että ongelma on, että on vaikea löytää kaupunkia, joka on onnistunut sujuvasti siirtymään luovan taiteen keskuksesta vilkkaaksi metropoliksi.

”Vaara on, kun saat enemmän ja enemmän rahaa ja menetät monimuotoisuuden, sinusta tulee kaupunki, joka kuluttaa taidetta sen sijaan, että se tekee taidetta. Toivon, että olisi kaupunki, johon voisimme mennä ja joka olisi tehnyt sen oikein, joka olisi neuvotellut sen onnistuneesti, mutta emme löydä sitä – minkä vuoksi meidän on yritettävä luoda se”, hän sanoi.

Julie Hyman on mukana ankkuri Yahoo Finance Live, viikonloppuisin klo 9-11 ET. Seuraa häntä Twitterissä @juleshymanja lukea hänen muut tarinansa.

Lue viimeisimmät talous- ja yritysuutiset Yahoo Financesta

Seuraa Yahoo Financea Viserrys, instagram, Youtube, Facebook, Flipboardja LinkedIn

Leave a Comment